در پی سفر وزیر خارجه آمریکا به گرجستان، واشینگتن و تفلیس یک توافقنامه دوجانبه امنیتی امضا کردند.

امضای توافق همکاری نظامی آمریکا و گرجستانبه گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از بخش فارسی پایگاه خبری شبکه پرس تی وی،  آمریکا و گرجستان به منظور تقویت توان نظامی دولت تفلیس با یکدیگر توافقنامه دوجانبه امنیتی امضا کرده‌اند.

جان کری، وزیر خارجه آمریکا، و گئورگی کوریکاشویلی، نخست وزیر گرجستان، روز چهارشنبه در مراسمی در تفلیس یادداشت تفاهمی در زمینه تقویت مناسبات امنیتی و نظامی به امضا رساندند.

کری، که در آستانه نشست ناتو در ورشو به گرجستان سفر کرده است، خاطر نشان کرد: «شراکت ما مستحکم  و استوار است.»

وزیر خارجه آمریکا ادامه داد: «مردم گرجستان خواهان آینده اروپا-آتلانتیک (ائتلاف دو سوی اقیانوس اطلس) بوده و آن را انتخاب کرده‌اند و آمریکا نیز از این هدف حمایت می‌کند.»

گرجستان پیش از این از دولت واشینگتن کمک‌های نظامی دریافت کرده بود، اما وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد امضای این یادداشت همکاری به افزایش «همکاری دفاعی و امنیتی در زمینه توسعه ظرفیت‌های دفاعی، همکاری نظامی و امنیتی و تبادل اطلاعات» منجر می‌شود.

این یادداشت همکاری در حالی امضا شد که گرجستان بهار 1395 میزبان رزمایش سازمان پیمان آتلانتیک شمالی بود. روسیه این رزمایش را تحریک آمیز خوانده بود.

گرجستان همچنین خواهان پیوستن به ناتو است، اما حضور نیروهای روسیه در قلمرو این کشور بدان معنی است که اقبال این این کشور برای پذیرفته شدن در سازمان پیمان آتلانتیک شمالی در آینده ای نزدیک چندان بالا نخواهد بود. 

وزارت خارجه روسیه در بیانیه‌ای اعلام کرد: «ما این حضور پایدار سازمان نظامی ناتو در خاک گرجستان را اقدامی تحریک آمیز می‌دانیم که هدف از آن ایجاد بی‌ثباتی تعمدی در وضع سیاسی و نظامی در جنوب قفقاز است.»

گرجستان در سال 2008 برای مدت کوتاهی با روسیه وارد جنگ شد در آن زمان گرجستان برای در اختیار گرفتن کنترل جمهوری اوستیای جنوبی که در پی کسب استقلال بود، حمله گسترده‌ای انجام داد.

روسیه در واکنش به این حمله، نیروهای خود را به منطقه اعزام و سربازان گرجستانی را از اوستیای جنوبی و آبخازیا به عقب راند.

روابط روسیه و ناتو در سال‌های اخیر به تیرگی گراییده است.



انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار