کمبود آب در کشور پرجمعیت هند، رشد اقتصادی این کشور را با مشکل مواجه کرده است.

به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان بلومبرگ در مطلبی نوشت: نارندرا مودی، نخست وزیر هند، در تلاش است تا این کشور را به دومین اقتصاد بزرگ جهان تبدیل کند؛ اما بحران کم آبی در این کشور تهدیدی دراز مدت برای اجرای برنامه های نخست وزیر است.

هند یک ششم جمعیت جهان را درخود جای داده است؛ اما سهم این کشور از منابع آب شیرین جهان تنها 4 درصد است. در حال حاضر، سومین اقتصاد قدرتمند آسیا با بحران شدید کمبود آب مواجه است. 

یکی از سرمایه گذاران سوئدی معتقد است کمبود آب مانعی برای راه اندازی کارخانه ها در هند به شمار می رود.

دولت مودی متوجه این مشکل جدی شده است. سال گذشته دولت هند برای اولین بار به کارخانه ها اجازه داد تا از آب های زیرزمینی استفاده کنند. پراکاش جوادکار، وزیر محیط زیست هند، در ماه آوریل (30 روز منتهی به 12 اردیبهشت) اظهار کرد هند قصد دارد استفاده صنعتی از آب را در 5 سال آینده به نصف کاهش دهد. بدین منظور، هند از فناوری جدید تصفیه، بازیابی و کاربری مجدد آب استفاده خواهد کرد.

اما هنوز هم امید به بهبود اوضاع کار دشواری است. دلیل این امر مشخص است: هزینه مصرف آب در هند بسیار پایین است و قانونی برای مقابله با مصرف بی رویه آب وجود ندارد.

یکی از کارشناسان محیط زیست در این خصوص گفت: «به دلیل اینکه آب در هند بسیار ارزان است و بهای بسیار ناچیزی بابت آن پرداخت می شود، مردم در مصرف آن صرفه جویی نمی کنند. درنظر گرفتن بهای معقول برای آب، بهترین راه تضمین استفاده عاقلانه از آن است.»

در حال حاضر، برخی از کارخانه ها در هند برنامه هایی برای صرفه جویی در مصرف آب به کار بسته اند؛ اما این اقدامات کافی نیست. هنوز فاصله زیادی تا رسیدن به سطح استانداردهای بین المللی وجود دارد.

در زمان کمبود آب، اغلب اولین ضربه متوجه کارخانه ها خواهد شد. صنایع تنها 8 درصد از کل مصرف کنندگان آب در هند را تشکیل می دهند. قسمت اعظم مصارف منابع آبی در هند (بیش از 80 درصد) متعلق به حوزه آبیاری و مصارف خانگی است؛ اما مسئولان برای کاهش این میزان مصرف تلاشی نمی کنند.

در شهر بلاری هند، 3000 کارخانه نساجی وجود دارد که شلوارهای جین تولید می کنند. محصولات این کارخانه ها به آمریکا، استرالیا، خاورمیانه و اروپا صادر می شود. یک پنجم ساکنان این شهر در این کارخانه ها مشغول به کار هستند.در حال حاضر، این واحدهای تجاری با وجود معضل کم آبی با بحران مواجهند. صاحبان مشاغل از آینده کسب و کار خود بیمناک هستند.

در هر حال، برای رفع این معضل باید از راه حل های پایدار استفاده شود. 


انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار