وی افزود: ظرفیتهای خراسان رضوی به دلیل ایجاد بازار در کشورهای همسایه تقویت شده و اگرچه دچار فرسودگی و عقبماندگی در حوزه تکنولوژی، ماشین آلات و صنایع هستیم اما در مجموع صنایع تبدیلی استان بسیار توانمند است.
رئیس اتاق مشترک ایران وافغانستان خاطرنشان کرد: متاسفانه طی چند سال گذشته نمایشگاههای صنایع غذایی با ضعفهای فراوانی مواجه شد و از کیفیت آنها کاسته شد اما از سه سال گذشته با اتخاذ سیاستهای جدید اتفاقات بسیار خوبی در حاشیه نمایشگاههای تخصصی در حوزه صنایع غذایی از جمله آیفود افتاد و آن دعوت از کارشناسان، تجار و فعالان متخصص در حوزه صنایع غذایی از کشورهای همسایه از جمله افغانستان بود.
سیادت عنوان کرد: در سال گذشته غرفه بسیار مناسبی به اتحادیه صادرکنندگان هرات اختصاص یافت و این شهر فرصت یافت تا تمام کالاهای غذایی قابل صدور خود را در این غرفه عرضه کنند.
وی با تاکید بر حضور پررنگ افغانستان طی سال گذشته در نمایشگاه صنایع غذایی، گفت: امیدواریم این نمایشگاه با قوت و نظم بیشتری برگزار شود و امکان برگزاری همایشهای تخصصی نیز در حاشیه نمایشگاه فراهم آید.
سیادت در مورد تاثیر برگزاری نمایشگاههای تخصصی در تسهیل تجارت بین دو کشور ایران و افغانستان، گفت: تجارت یک ارتباط دو سویه است و این ارتباط باید برد برد باشد، یکی از برنامههایی که طی سال گذشته موفق شدیم آن را اجرا کنیم حل مشکلات چندساله در رابطه با مراودت تجاری با افغانستان بود.
رئیس اتاق مشترک ایران وافغانستان با اشاره به این که تولیدات افغانستان عمدتا خشکبار و میوه است؛ گفت: برای صادرات به این کشور با تعرفه بالا مواجه بودیم که موفق شدیم این تعرفه را کاهش دهیم. در حال حاضر به دنبال افزایش و تنوع بخشی به تجارت بین افغانستان و ایران هستیم و طبیعتا برای اقدام متقابل برای افغانستان نیز باید امتیازات ویژهای برای واردات بیشتر از ایران صورت دهد.
وی با بیان این که استان های همجوار باید نسبت به تولیدات هم تعرفههای ترجیحی قائل شوند، گفت: در حال برنامهریزی برای این تعرفهها هستیم اما زمانبر خواهد بود. در حال حاضر خودکفایی افغانستان اتفاق خوبی است که باید برای وقوع آن تلاش کنیم و در حوزه انتقال دانش فنی و کارشناس به این کشور کمک کنیم.
سیادت ادامه داد: همچنین باید بتوانیم با ایجاد شرایط مناسب و محصولات با کیفیت و با قیمت خوب کاری کنیم تا کالای ایرانی اولین انتخاب افغانستان باشد که در حال حاضر در بسیاری از محصولات از جمله لبنیات، بیسکویت، شکلات و ... این اتفاق افتاده است و بازار افغانستان در بسیاری از حوزهها در دست ایران است اما باید تلاش بیشتری کنیم تا در حوزههای پروتئینی مثل مرغ، تخممرغ و ... که بازار خوبی را کسب کردیم بتوانیم این بازار را حفظ کنیم.
رئیس اتاق مشترک ایران وافغانستان در ادامه با اشاره به این که انتظار از برگزاری نمایشگاههای تخصصی باید در اندازه آنها باشد، گفت: نمایشگاهها قرار نیست حلال همه مشکلات باشند اما طی سه سال گذشته اتفاق مناسب و روبه رشدی در آیفود و سایر نمایشگاهها شاهد بودیم.
وی گفت: خراسان رضوی بهترین و مهمترین دروازه ورود به افغانسان است و بهتر است برگزار گنندگان نمایشگاه بینالمللی هر سال متفاوتتر از سالهای پیش ظاهر شوند.
انتهای پیام//