به گزارش خبرنگار
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از
سمنان؛مدیرکل زندانهای استان سمنان گفت: در آمار ورودی زندانیان، جرائم سرقت با ۲۴ درصد بیشترین تعداد و پس از آن مواد مخدر ۲۳ درصد، جرائم علیه اشخاص ۱۵ درصد، جرائم مالی ۹ درصد و باقی جرائم با درصد کمتر در رتبههای بعدی قرار گرفتهاند.
عباسعلی عرب در جمع خبرنگاران اظهار داشت: میانگین موجودی زندانهای استان سمنان نیز در یکساله ۹۴، نسبت به دوره مشابه گذشته، با ۲ درصد کاهش مواجه بوده است که انتظار میرود در سال جاری نیز شاهد کاهش بیشتری باشیم.
وی افزود: در آمار ورودی زندانیان، جرائم سرقت با ۲۴ درصد بیشترین تعداد و پس از آن مواد مخدر ۲۳ درصد، جرائم علیه اشخاص ۱۵ درصد، جرائم مالی ۹ درصد و باقی جرائم با درصد کمتر در رتبههای بعدی قرار گرفتهاند.
مدیرکل زندانهای استان سمنان بیان کرد: بیشترین آمار موجودی زندانیان استان مربوط به مجرمان مواد مخدر بوده است که ۵۳ درصد از مجموع زندانیان استان سمنان را تشکیل میدهد.
به گفته عرب، محکومان به جرم سرقت، با جمعیت ۲۳ درصد مجموع موجودی، دومین گروه جرمی زندانیان استان سمنان را تشکیل میدهند.
وی افزود: جرائم علیه اشخاص، محکومیتهای مالی و جرائم علیه اموال و مالکیت نیز به ترتیب با ۸، چهار و سه و شش دهم درصد در رتبههای بعدی گروه جرمی زندانیان استان سمنان قرار دارند.
مدیرکل زندانها و اقدامات تأمینی، تربیتی استان سمنان با اشاره به اقدامات اصلاحی و تربیتی صورت گرفته در زندان ها گفت: در سال ۹۴، به طور متوسط روزانه ۶۷۸ نفر معادل ۳۵ درصد محکومان، در زندانهای استان مشغول به کار بودهاند که از این تعداد بخشی در کارگاههای داخل زندان و بقیه در شرکتها و تولیدیهای خارج از زندان اشتغال داشتهاند.
عرب افزود: بر اساس تفاهمنامه همکاری فیمابین اداره کل زندان های و اداره کل آموزش فنی و حرفهای استان سمنان، در سال گذشته تعداد یک هزار و ۳۲۸ نفر از مددجویان زندانهای تابعه در قالب ۸۱۴ دوره تحت پوشش آموزشهای فنی و حرفهای قرار داشتند.
وی خاطرنشان کرد: این آموزشها شامل دورههای مختلفی مانند تعمیر خودرو، برق ساختمان، جوشکاری، پرورش گیاهان و غیره میباشد.
مدیرکل زندان های استان سمنان با بیان اینکه سال گذشته ۲ مددجو در دانشگاه پیام نور و یک نفر در دانشگاه آزاد به تحصیل مشغول بودند، ادامه داد: ۴۴ نفر از مددجویان نیز محصل مقاطع راهنمایی و متوسطه بودهاند که در حال حاضر تحصیل آنان همچنان ادامه دارد.
وی افزود: در سال گذشته ۲۲ نفر از مددجویان نیز در دورههای نهضت سوادآموزی شرکت داشتهاند که ۱۶ نفر از آنها،تبعه افغانستان و بقیه ایرانی بودهاند.
عرب با اشاره به اینکه اداره کل زندانها و اقدامات تأمینی، تربیتی استان سمنان برنامههای فرهنگی ویژهای برای زندانیان اجرا کرده است؛ اظهار داشت: در ماه مبارک رمضان با شرکت تمامی مددجویان روزانه یک جزء قرآن کریم قرائت میشود.
وی با اشاره به افزایش کتاب در کتابخانههای زندان های تابعه در سال ۹۴ تصریح کرد: با تجهیز و افزایش تعداد و عناوین کتابها، در سال گذشته بیش از ۱۲ هزار جلد کتاب جهت بهرهمندی مددجویان در کتابخانه زندان ها موجود بوده است.
عرب از شرکت دو هزار و پنجاه زندانی استان در ۱۶ دوره کارگاههای آموزشی مهارتهای اساسی خبر داد و گفت: این کارگاهها در چهار محور مهارتهای اجتماعی، مهارتهای شناختی، مهارتهای مقابلهای و آمادگی برای تغییر برگزار شدهاند.
مدیرکل زندان های استان با بیان اینکه آموزش خانواده زندانیان نیز در دستور کار زندان ها قرار دارد، ابراز داشت: در سال گذشته، ۷۲ کارگاه آموزشی مختلف ویژه خانواده مددجویان برگزار شده و بیش از ۳۴۰۰ نفر از اعضای خانواده مددجویان آموزش دیدهاند.
عضو شورای قضایی استان سمنان با بیان برنامههای مرتبط با درمان اعتیاد خاطرنشان کرد: در سه ماهه اول امسال، ۴۷ جلسه انجمن معتادان گمنام (NA) در زندان های تابعه برگزار شده که به طور متوسط ۲۵ نفر از زندانیان مبتلا به اعتیاد در آنها شرکت داشتهاند.
وی افزود: در خصوص برنامههای متادون درمانی نیز، در یکساله ۹۴، تعداد ۸۹۷ نفر تحت پوشش این روش درمانی قرار گرفتهاند.
عباسعلی عرب در پایان با اشاره به وضعیت پروژه زندان های جدید سمنان و دامغان، اظهار امیدواری کرد که با بودجه پیشبینی شده، اداره کل مسکن و شهرسازی در سال جاری نسبت به تکمیل پروژه و تحویل آن اقدام نماید.
انتهای پیام/ع