به گزارش خبرنگار
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از
بوشهر، صخره های مرجانی از بینظیرترین و بهترین مناطق دریایی هستند به عنوان بهترین زیستگاه برای ماهیان محسوب می شوند. در این میان، مناطق مرجانی اطراف جزایر خارگ و خارگو در استان بوشهر از بکرترین و بهترین مناطق مرجانی خلیج فارس به شمار میرود که به علت تورریزیهای بی رویه در حال نابودی است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان بوشهر در این باره گفت: تعدادی از صیادان سودجو در مناطق مرجانی اطراف این جزایر تورها و گرگورها را به آب میاندازند که بالا کشیدن آنها باعث شکسته شدن مرجان و در نتیجه از بین رفتن این موجودات منحصر به فرد دریایی می شود.
حسین دلشب با اشاره به آغاز اجرای طرح جمع آوری گرگور و تورهای صیادی ممنوعه از مناطق مرجانی جزایر خارگ و خارگو افزود: در این طرح با همکاری فرماندهی مرزبانی تورها و گرگورهایی که در مناطق مرجانی به فاصله یک مایلی جزایر خارگ و خارگو ریخته شدهاند، جمع آوری میشود.
وی همچنین ادامه داد: این تورها علاوه بر مرجانها، به لاکپشتان هم آسیب میرسانند به طوری که وقتی در بهار و تابستان گونههای در معرض انقراض منقار عقابی و سبز برای تخم ریزی به ساحل جزیره خارگو میآیند در تورها گرفتار میشوند و از بین میروند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان بوشهر با اشاره به نقش مرجانها در دریا، ادامه داد: مناطق مرجانی به عنوان ضربه گیر و موج شکنهای طبیعی هستند و مانع از فرسایش مناطق ساحلی و همچنین ایجاد موج های شدید دریایی در مناطق ساحلی میشوند.
دلشب افزود: بعضی از مرجانها 500 سال طول می کشد تا دوباره خود را بازسازی کنند.
وی افزایش توتیای دریایی را یکی دیگر از مشکلات مناطق مرجانی خارگ و خارگو عنوان کرد و گفت: صید بیرویه طوطی ماهی که شکارچی طبیعی توتیای دریایی است باعث شده جمعیت این گونه دریایی که از مرجان تغذیه میکند، افزایش یابد.
انتهای پیام/ ش