دبیر ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری گفت: با حمایت معاونت علمی فناوری دستیابی ایران به حفظ ذخایر ژنتیکی محقق شد.

مصطفی قانعی، دبیر ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری در گفت و گو با خبرنگار حوزه فن‌آوری‌های نوین  گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به حراج ذخایر ژنتیکی و تصویب قانون حفاظت از آن اظهار داشت: پیش‌نویس قانون را وزارت جهاد کشاورزی با هدف پیشگیری از هدر رفت و سرقت ذخایر ژنتیکی که بسیار ارزشمند و گرانبها است قانون حفظ ذخایر ژنتیکی را تهیه کرده و  ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی از دیرباز پیگیر تصویب شدن آن در دولت و مجلس شده است .

وی ادامه داد: در حال حاضر دولت قانون حفاظت از ذخایر ژنتیکی را بر ای اصلاح پاره ای از نقایص موجود در آن، دوباره از مجلس پس گرفته و در حال بررسی و اصلاح آن است که امیدواریم هر چه زودتر این قانون به تصویب برسد.

دبیر ستاد توسعه زیست فناوری یاد آور شد: لایحه  حفاظت از ذخایر ژنتیکی دو سالی است که به مجلس و دولت ارائه شده است و تصویب آن به منزله مدیریت یکی از مهم‌ترین دارایی‌های ما که ذخایر ژنتیکی است محسوب می‌شود و تاکنون توانایی فنی و علمی بهره‌برداری از این ذخایر رو نداشتیم و بسیاری از کشورها به‌راحتی ذخایر ما را به یغما می‌بردند .

قانعی عنوان کرد:  توانایی‌های ایجاد شده  در کشور و پی بردن به اهمیت این منابع با مدیریت صحیح می توانیم از تاراج آنها جلوگیری و موجبات آبادانی و پیشرفت کشور را فراهم کرده و در صورت نیاز و ضرورت با رعایت ضوابط قانونی این منابع را در اختیار سایر کشورها قرار دهیم.

وی تاکید: در واقع هر ترکیب ژنتیکی که از طبیعت حذف می‌شود، برای همیشه از تاریخ بشریت حذف می‌شود و ما نباید بگذاریم این اتفاق بیفتد و باید بتوانیم یک واحد مستقل برای حفاظت از منابع ژنتیکی داشته باشیم چون حیات ما به این ژن‌ها وابسته است و نیازمند ایجاد یک نظام و تشکیلات مناسب برای حفاظت از این منابع هستیم.

انتهای پیام/


اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.