به گزارش
گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان؛ به نقل از نیویورک تایمز، رهبران یکه خورده اتحادیه اروپا از رای انگلیس به خروج از این اتحادیه، روز سه شنبه در بروکسل گرد هم آمدند تا برای جدایی انگلیس، آماده شوند. اما بحران سیاسی داخل انگلیس، مانع جدایی سریع شد.
رهبران اروپا سخت تلاش می کردند به یک تعادل ظریف برسند. آن ها از یک طرف می خواستند به نوعی با انگلیس مصالحه کنند و از سویی می خواستند به انگلیس بفهمانند برای تغییر عقیده این کشور، کاری نخواهند کرد.
آنگلامرکل، صدر اعظم آلمان گفت که از «تمام توان خود» استفاده خواهد کرد تا مانع چندپاره شدن اتحادیه اروپا شود؛ اما در عین حال تصریح کرد راه قانونی برای برقرای ارتباط با انگلیس وجود ندارد مگر این که این کشور، سازوکارهای خروج را شروع کند.
دیوید کامرون، نخست وزیر انگلیس، دقیقا از انجام همین کار خودداری کرد و تاکید کرد جانشینش باید این تصمیم را بگیرد.
مرکل قبل از خروج از بروکسل به مجلس آلمان گفت بریتانیا می خواهد «روابط نزدیکی» با اتحادیه اروپا داشته باشد اما در عین حال اشاره کرد که نمی توان مانند گذشته با انگلیس روابط تجاری داشت.
مرکل خاطر نشان کرد «کسی که می خواهد از این خانواده بیرون برود نباید انتظار داشته باشد که تعهدی بر گردنش نباشد اما حقوق خود را حفظ کند. قطعا تفاوت محسوسی بین عضو اتحادیه اروپا بودن یا نبودن وجود دارد و وجود خواهد داشت.»
وی با رد هرگونه احتمال توافقات جایگزین قبل از این مدت گفت چنین امکانی تا شروع فرایند خروج انگلیس امکان ندارد و گفتگوها ممکن است پس از آن سربگیرد و نه قبل از آن.
مرکل افزود: انگلیس نمی تواند بدون پذیرفتن شرایط اتحادیه اروپا از قبیل رفت و آمد آزادانه مردم، انتظار داشته باشد به بازار مشترک آن دسترسی پیدا کند. مهاجرت، جزو بحث های زشتی بود که در کنار بحث خروج، به آن دامن زده شد.
«فرانسوا اولاند» رئیس جمهور فرانسه نیز جزو رهبرانی بود که به انگلیس فشار می آوردند سریع تر عمل کند تا بتوان گفتگوها با این کشور را آغاز کرد.
وی افزود: «گمان نمی کنم دولت انگلیس، به خواست مردم خود احترام نگذارد.»
اما از آن سو رهبران چند کشور دیگر اروپایی از جمله مالت، بیان کردند که به جای فشار آوردن به انگلیس برای خروج از اتحادیه اروپا، باید بر آینده اتحادیه تمرکز کرد.
انتهای پیام/