پیروزی هر یک از دو نامزد حزب دموکرات و جمهوری‌خواه می‌تواند مسیر متفاوتی را پیش روی سیاست خارجی آمریکا قرار دهد.

به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان؛ انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در تمامی ادوار گذشته از اهمیت و تأثیری فراتر از مرزهای جغرافیایی این کشور برخوردار بوده و اینکه کدام نامزد انتخاباتی با کدام دستورکار سیاسی و با چه ویژگی‌های شخصیتی وارد کاخ سفید شود، همواره مورد توجه کشورهای دیگر جهان قرار داشته است.

بر همین اساس، انتخابات ریاست جمهوری امسال آمریکا نیز مانند دوره‌های قبل این پرسش را در ذهن بسیاری از کارشناسان و تحلیلگران سیاسی جهان مطرح کرده است که پیروزی هر یک از نامزدهای انتخاباتی حزب دموکرات و جمهوری‌خواه چه مسیری را پیش روی سیاست خارجی این کشور قرار خواهد داد و پیروزی کدام نامزد بیش از نامزد دیگر می‌تواند منافع کشور متبوع آنها را در جهان تامین کند. 

در این میان، ایران نیز مانند هر کشور دیگری می‌تواند در این قضیه ذینفع باشد؛ هرچند تاریخ نشان داده است که دو حزب دموکرات و جمهوری‌خواه در رویکرد با یکدیگر متفاوت اما در راهکار، اهداف مشابهی را در سیاست خارجی قدرت‌طلبانه آمریکا دنبال می‌کنند. 

با این حال، با اذعان به اینکه ویژگی‌های شخصیتی نامزدها نیز علاوه بر عقبه حزبی آنها می‌تواند در رویکرد آنها نسبت به مسائل مهم منطقه و جهان تاثیرگذار باشد، مانند دوره‌های قبل این پرسش در ذهن بسیاری مطرح شده است که پیروزی کدام نامزد در انتخابات ریاست جمهوری 2016 آمریکا می‌تواند برای ایران مفیدتر باشد یا دستکم زیان کمتری با خود به همراه داشته باشد؟

تا این لحظه با توجه به نتایج مرحله مقدماتی انتخابات ریاست جمهوری 2016 آمریکا، حضور «هیلاری کلینتون» از اردوگاه دموکرات‌ها و «دونالد ترامپ» از اردوگاه جمهوری‌خواهان در دوئل انتخاباتی امسال قطعی به نظر می‌رسد.

هر دو نامزد در طول رقابت‌های ایالتی با پیروزی بر رقبای انتخاباتی، آرای ایالتی لازم برای کسب عنوان نامزد نهایی حزب متبوع خود را به دست آورده‌اند و حتی با وجود انتقاداتی که در داخل حزب جمهوری‌خواه نسبت به ترامپ وجود دارد، بعید است که این حزب در نشست مجمع ملی خود در اواخر ماه جاری (28 تیر) با توجه به زمان اندک باقیمانده تا انتخابات نوامبر، بر خلاف عرف سالهای اخیر فرد دیگری را جایگزین وی کند. 

بنابراین، با فرض قریب به یقین حضور کلینتون و ترامپ در دو سر این دوئل انتخاباتی، اکنون با توجه به اظهارات و موضعگیری‌های این دو در طول رقابتهای انتخاباتی باید دید کدامیک از آنها از بین "بد و بدتر" می‌تواند انتخاب بهتری برای ایران باشد.

کلینتون با وجود اختلافات‌نظرهای جزئی با باراک اوباما – رئیس جمهور آمریکا – از رویکرد تقریبا مشابهی با وی نسبت به ایران برخوردار است. وی بارها تاکید کرده است که به توافق هسته‌ای ایران در شکل کنونی آن پایبند است؛ هرچند برخی معتقدند وی در اجرای برجام سختگیرانه‌تر از اوباما عمل خواهد کرد. این نکته که وی برخلاف اوباما و همانند ترامپ، آزمایش‌های موشکی اخیر ایران را نقض برجام و قطعنامه‌های سازمان ملل عنوان کرده است، شاهدی بر این مدعاست.

اما در مقابل، ترامپ که به گفته خود به دنبال احیای قدرت از دست رفته آمریکا در جهان است، اگرچه مانند «تد کروز» - رقیب انتخاباتی سابق خود -  مدعی نشده است که توافق هسته‌ای ایران را در اولین روز ریاست جمهوری خود پاره خواهد کرد، تاکید کرده است که در صورت پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری، اصلاحاتی را برای محدود کردن بیشتر ایران در متن این توافق اعمال خواهد کرد تا ایران مجبور شود تاوان سنگین‌تری را در صورت نقض آن بپردازد.

این تاجر 70 ساله نیویوركی که عمده شهرت او به خاطر ثروت زیاد و کتابهایی است که در زمینه موفقیت در تجارت نوشته است، همواره در سخنرانی‌های مختلف، انتقاد از توافق هسته‌ای ایران را به عنوان یک اهرم تبلیغاتی مهم علیه کمپین انتخاباتی دموکرات‌ها به کار گرفته و به نظر می‌رسد ایران یکی از اولویت‌های اصلی سیاست خارجی وی بلافاصله پس از پیروزی احتمالی در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا باشد؛ همچنانکه به نوشته وبسایت هیل، پسر وی - ایریک ترامپ – نیز چندی پیش در یک برنامه رادیویی مدعی شد آنچه پدرش را ترغیب به حضور در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا کرد، توافق هسته‌ای اوباما با ایران بود. 

وی در طول رقابتهای انتخاباتی بارها از توافق هسته‌ای ایران به عنوان یک "توافق بسیار بد" و حتی "بدترین توافق ممکن در تاریخ سیاست خارجی آمریکا" یاد کرده و دولت اوباما را متهم به ارائه امتیازات مختلف به ایران برای "حفظ این توافق بد" کرده است. وی همچنین مدعی است از این توافقِ بد تاکنون چیزی عاید آمریکا نشده و تنها ایران از منافع اقتصادی آن منتفع شده است.

با این حال، به نوشته واشینگتن پست، برخی کارشناسان بین‌المللی معتقدند بیشتر شعارهای ترامپ، تبلیغاتی و دارای مصرف انتخاباتی است و در صورت پیروزی در انتخابات، وی ممکن است متفاوت از آنچه که تاکنون نشان داده است، عمل کند.

ضمن آنکه به عقیده این کارشناسان، وی در صورت پیروزی در انتخابات برخلاف کلینتون از مشروعیت بین‌المللی لازم برای ایجاد یک اجماع جهانی علیه ایران برخوردار نیست و فضای داخلی آمریکا نیز به شدت علیه او قطبی شده است. 

به نوشته دیلی میل، ترامپ حتی برخلاف سایر نامزدهای ریاست جمهوری حزب جمهوری‌خواه در میان جمهوری‌خواهان نیز مقبولیت چندانی ندارد و بسیاری از آنها مانند «هنری پالسون» - وزیر خزانه‌داری جرج بوش رئیس جمهور سابق آمریکا - اعلام کرده‌اند در انتخابات نوامبر به نامزد حزب رقیب رأی خواهند داد. 

بنابراین، بسیاری از کارشناسان معتقدند با توجه به اینکه آمریکا تنها یکی از 6 کشور امضاکننده توافق هسته‌ای ایران است، ترامپ تنها کاری که می‌تواند در صورت پیروزی در انتخابات انجام دهد، بازگرداندن تحریم‌های آمریکا علیه ایران است، نه لغو توافق هسته‌ای با ایران.

اما پیروزی کلینتون نیز نمی‌تواند چندان مایه امیدواری باشد. او با وجود حمایت از برجام، خود را "معمار تحریم‌های ایران" می‌داند و معتقد است شکل‌گیری ائتلاف بین‌المللی علیه ایران در سال 2010 حاصل تلاشهای او در زمان تصدی وزارت امور خارجه آمریکا بوده است.

وی در آوریل 2008 نیز در جریان رقابت با باراک اوباما برای کسب عنوان نامزدی حزب دموکرات در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا تهدید کرد اگر به ریاست جمهوری آمریکا انتخاب شود، پاسخ حمله احتمالی ایران به اسرائیل را با بمب هسته‌ای خواهد داد.

با این وجود، برخی کارشناسان و رسانه‌های خارجی معتقدند اگرچه کلینتون جزو بازهای حزب دموکرات است و نسبت به کبوترها مواضع جنگ‌طلبانه بیشتری دارد، در مقایسه با ترامپ گزینه بهتر و مناسب‌تری برای ریاست جمهوری آمریکا به شمار می‌رود.

به عنوان مثال، هافینگتن پست چندی پیش در مطلبی با طرح این پرسش که کدام نامزد ریاست جمهوری آمریکا گزینه بهتری برای ایران است، نوشت: کلینتون در مواضع خود نسبت به ایران تهاجمی‌تر از اوباما نشان داده است؛ اما در عمل تقریبا هیچ تفاوت محسوسی بین او و اوباما در سیاست خارجی و خاورمیانه‌ای وجود ندارد. ضمن آنکه رفتار کلینتون با توجه به حضور چندین ساله او در عرصه سیاست، به مراتب برای ایران قابل پیش‌بینی‌تر از ترامپ است.

در مقابل، برخی دیگر از رسانه‌های خارجی مانند «ووکس» ترامپ را گزینه بهتری برای ایران می‌دانند. این وبسایت آمریکایی چندی پیش در تحلیلی نوشت: "یکی از ریشه‌های مشکلات ایران در آمریکا، فعالیت لابی حامی عربستان است و با توجه به اینکه ترامپ تاکنون مواضع حامیانه‌ای نسبت به عربستان نداشته و حتی تهدید کرده است که خرید نفت از این کشور را متوقف خواهد کرد، احتمال اینکه رویکرد ضدعربستانی اخیر واشینگتن پس از اوباما با ترامپ ادامه یابد بیشتر از کلینتون است و این می‎تواند خبر خوبی برای ایران باشد."

این وبسایت در ادامه نوشت: "در مقابل، کلینتون به این خاطر که در سال 2010 تحریم‌های بی‌سابقه‌ای را علیه اقتصاد ایران سازماندهی کرد، در ایران با عنوان "بانوی تحریم" شناخته می‌شود و اکنون بسیاری در این کشور نگرانند که او در صورت پیروزی در انتخابات در قبال برجام و در کل ایران مواضع سخت‌تری نسبت به اوباما اتخاذ کند."

البته در این میان، علاوه بر موضوع برجام، رویکرد دو نامزد انتخاباتی آمریکا نسبت به منطقه خاورمیانه و مسائل مربوط به آن نیز بدون تردید برای قضاوت درمورد فایده‌مندی آنها برای ایران حائز اهمیت است. 

کلینتون طرفدار سرسخت رژیم صهیونیستی است و به دنبال کاهش نفوذ ایران در سوریه و عراق است. به نوشته نیویورک تایمز، وی سال گذشته در سخنرانی خود در مؤسسه بروکینگز تأکید کرد نگرانی‌های اسراییل در مورد توافق هسته‌ای ایران را درک می‌کند و اگر یقین پیدا کند که این توافق، اسراییل را در معرض خطر بزرگتری قرار می‌دهد، ثانیه‌ای آن را تحمل نخواهد کرد. 

وی همچنین ماه گذشته در نطق سیاست خارجی خود در "سن دیگو" گفت جهان باید بداند که واشینگتن با وجود امضای توافق هسته‌ای با ایران، در صورت نیاز از اقدام نظامی نیز برای متوقف ساختن این کشور استفاده خواهد کرد؛ بویژه اگر پای منافع اسرائیل به عنوان نزدیک‌ترین متحد آمریکا در منطقه در میان باشد.

کلینتون همچنین بارها با ابراز نگرانی از افزایش نفوذ ایران در منطقه و بویژه در عراق، سوریه و یمن، اعلام کرده است واشینگتن نباید اجازه دهد ایران با حضور در سوریه، نفوذ خود را در نزدیکی مرزهای اسرائیل افزایش دهد. ترامپ نیز همانند او بارها درباره افزایش نفوذ ایران در منطقه هشدار داده است؛ اما تاکنون حرفی از برکناری دولت مشروع بشار اسد به زبان نیاورده است. 

موضع این دو در برابر داعش نیز تقریبا یکسان است و هر دو از ضرورت افزایش حضور نظامی آمریکا در عراق برای مقابله با این گروه تروریستی سخن گفته‌اند؛ با این تفاوت که کلینتون مدعی است خلأ قدرت آمریکا در عراق پس از خروج نظامیان آمریکایی از این کشور باعث شکل‌گیری داعش شده است.

بنابراین، با توجه به رویکرد این دو نامزد انتخاباتی نسبت به ایران و موضوعات منطقه‌ای مهمی که به صورت غیرمستقیم با منافع ایران در ارتباط هستند، در مجموع می‌توان گفت پیروزی ترامپ یا هیلاری کلینتون تفاوت چندانی برای ایران ایجاد نخواهد کرد؛ اگرچه شاید در موضوع برجام و تنها به منظور حفظ کانال‌های ارتباطی موجود میان وزارت امور خارجه آمریکا و ایران و وزارت انرژی آمریکا و آژانس انرژی اتمی ایران که به نوشته المانیتور، وجود آنها برای تسهیل و اجرای موفق برجام ضروری است، حضور یک رئیس جمهور دموکرات در کاخ سفید بهتر بتواند به منافع ایران کمک کند.

نویسنده: مهدی حاجت‌پور


انتهای پیام / 
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۰۹
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۱۸ ۱۰ آبان ۱۳۹۵
فقط یک کلام.مرگ بر امریکا مرگ بر واسراییل.مرگ بر استکبار و صهنویست.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۵۶ ۰۶ آبان ۱۳۹۵
آمریکاییا همشون انقد زشتن؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۳۵ ۰۸ تير ۱۳۹۵
ترامپ عقده ای.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۰۰ ۰۸ تير ۱۳۹۵
چرانظرمنو نذاشتین .همون هیلاری وترامپ و مرخصی زایمان.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۱۶ ۰۸ تير ۱۳۹۵
لعنت به خودشون ومردمی که دوسشون دارن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۵۷ ۰۸ تير ۱۳۹۵
ایرانو عشق است با مردم و فرهنگش اونا هر کدوم هرکاری میخوان بکنن بکنن.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۳۶ ۰۸ تير ۱۳۹۵
اگه هیلاری پیروز بشه ظریف خوش حال تر میشه.بعد هش تون و مو گرینی یه هیلاریم اضافه شد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۵۵ ۰۸ تير ۱۳۹۵
همشون سر ته یک ....هستن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۰۶ ۰۸ تير ۱۳۹۵
هیچکدام - سگ زرد برادرشغاله
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۱۱ ۰۸ تير ۱۳۹۵
من میخوام حرفمو بزنم
سانسور هم کردی ،مهم نیس
در جریان برجام نافرجام!!!
اون مقدار پول ایران ک برگشت ب جیب من و شما نمیرسه
بعدشم من و شما پول سفر خارجی نداریم ک با هواپیماهای غول پیکر دور برد سفر کنیم
تحریم ها هم هموناس و پول داری داخلی پولدار تر و مردم عادی بدبخت تر
خود برجام ،قبل برجام،بعد برجام
همش سیاسی بازیه
حقوق ملت خیلی وقت پای مال شده
نقل برجام ک نیس!!!
این عزتی هم داریم ب مثال همونه ک با سیلی صورت خودشو سرخ نگه داشته ک اونم ب لطف خداس
حرف اخر......مردم پوست کلف شدن بعد این همه بامبولی ک داخلیا و خارجیا سرشون اوردن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۰۰ ۰۷ تير ۱۳۹۵
به جون هر چی مرده ترامپ برمیگرده
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۳۷ ۰۷ تير ۱۳۹۵
هیچ کدام مگه بالاتر از سیاهی رنگی هست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۵۸ ۰۷ تير ۱۳۹۵
حالا واقعا ترامپ۷۰ سالشه چه جوان مونده
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۰۸ ۰۷ تير ۱۳۹۵
لعنت بر شیطان .الشیطان للانسان عدو مبین.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۰۵ ۰۷ تير ۱۳۹۵
پیام تبریک اوباما بخوره تو سرش.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۲۸ ۰۷ تير ۱۳۹۵
دلمون رو به کلینتون خوش نکنیم چون با پول عبربستان داره تبلیغات میکنه

شاه عربستان مانند شاه ایران عمل کرد اون زمانها هم شاه ایران هزینه یک نامزد رو میداد تا اگه رای اورد هواشو داشته باشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۰۹ ۰۷ تير ۱۳۹۵
دشمن دشمنه حالا اگر روزی داخل پوست میش هم بره بازم نباید به اون اعتماد کرد...
برای ما که می خواهیم روی پای خودمون بیاستیم و دیگران دارند سنگ اندازی می کنند نباید به هر کسی دلخوش کنیم...
پس ترامپ یا کلینتون یا بوش یا اوباما فرقی نداره... راستی یادتان بیاد وقتی اوباما امد حرف از تغییر زد و هر عید برای ما پیام تبریک فرستاد ولی ایا به این پیامها خوب گوش داده اید؟؟؟ اگر نه لطفا به آنها یک بار دیگر گوش کنید و ببینید در همه پیامها ضمن گفتن تبریک چطور از منظر بالا به پایین با ما صحبت میکنه...
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۵۰ ۰۷ تير ۱۳۹۵
لعنت به هردوتاشون
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۳۵ ۰۷ تير ۱۳۹۵
ترامپ روانی.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۳۰ ۰۷ تير ۱۳۹۵
درهردوره انتخاباتی هرکس درآمریکا ریس جمهورشده از قبلی سگ تربوده این آخریا هم پدرسگ تر ووحشی تروآدم خورند!!!!یکی ازیکی دیگه بدتروپست تر!!مرده شور همه شونو ببره!!!!!همشون سیاستهای صهیونیستی دارن!!خدابه داد مون برسه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۱۷ ۰۷ تير ۱۳۹۵
ترامپ بهتره چون هر چند وحشیه اما رو راسته ولی کلینتون موزیه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۱۴ ۰۷ تير ۱۳۹۵
هر دو انها کاسه لیس صهیونیستها هستند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۳۳ ۰۷ تير ۱۳۹۵
درود بر ترامپ.
United States of America
ناشناس
۱۷:۲۷ ۰۷ تير ۱۳۹۵
سگ زرد برادر شغاله
من بارها نظرات خودمو ایمیل کردم ولی نمیدونم کجای
حرفم غیر قابل انتشاره؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۱۲ ۰۷ تير ۱۳۹۵
کسی که فکر میکنه یکی بهتر از دیگری است احمق به تمام معنی است اینها عروسک خیمه شب بازی در دستان دولت در سایه امریکا هستند گروهی مانند بیلدربرگ و آیپک و راکفلرها که تعیین کننده رئیس جمهور و سیاست دولتها هستند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۵۴ ۰۷ تير ۱۳۹۵
درود بر ترامپ
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۴۵ ۰۷ تير ۱۳۹۵
به نظرمن امریکا خودشیطانه که باید باهاش مقابله کرد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۴۳ ۰۷ تير ۱۳۹۵
همشون دستشون تو یه کاسس.این عداهام بازیشونه برا فریب مردم و رسیدن به اهدافشون...
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۳۶ ۰۷ تير ۱۳۹۵
سگ زرد برادر شغاله هردو اینها دشمن ایران اسلامی هستند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۱۷ ۰۷ تير ۱۳۹۵
یه عده خر و فیل بر امریکای وحشی حکومت میکنند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۲۴ ۰۸ تير ۱۳۹۵
توهین به دشمن رسم علی و محمد هم نبوده
شما از چه رسمی پیروی میکنید؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۴۹ ۰۷ تير ۱۳۹۵
سیاست های امریکاییا یکیه همش ازقبل تعیین شده است رییسا شم دارن ازهمون قانون وسیاست تبعییت میکنن.تودوران هیچ رییسی وضع تغییر نکرده.هررییس جمهوری که بیاد وضع همینه که هست هیچ تغییری نمیکنه قانونشون اینجوریه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۳۸ ۰۷ تير ۱۳۹۵
جفتش ون یه خر ن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۲۸ ۰۷ تير ۱۳۹۵
رئیس جمهور فقط ترامپ دیوانه.
تررررررررررررررررررررررررررررررررررررررررررررررررررررررررررررررررررآمپ پ پ پ پ پ پ پ پ پ پ پ پ
United States of America
ناشناس
۱۵:۱۹ ۰۷ تير ۱۳۹۵
ترامپ یک مرد است... و مردها معمولآ تک بعدی نیستند...یک تاجر موفق و اهل معامله است، پس بصیرت بیشتری دارد... میانه خوبی با مفسدین ریاکار و جاهلی، همچون وهابیت سعودی ندارد... من در عمق رفتار و نگاه این آدم نوعی کودکی و دلپاکی میبینم...اگرچه از تمام عصبانیت و خشونت و تهییج در مراسم انتخاباتی خود استفاده کرد!
کلینتون یک خانم است و بشدت صهیونیسم است... با دشمنان اصلی ایران که اول سعودیها و بعد اسرائیل ، رابطه نزدیک و دوستانه دارد...ابزار تحریم ها و بیشتر کردن آنها را موثر میداند و در صورت درخواست اشغالگران فلسطین و سعودیها حتمآ عمل میکند...
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۱۷ ۰۷ تير ۱۳۹۵
سگ زرد برادر شغاله
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۰۴ ۰۷ تير ۱۳۹۵
هر خری که بشه , نوک پیکانش سمت ایران , ما سیاست مدار آمریکایی خوب نداریم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۵۷ ۰۷ تير ۱۳۹۵
مرگ بر آمریکا
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۵۳ ۰۷ تير ۱۳۹۵
سگ زرد خواهر شغال است
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۴۷ ۰۷ تير ۱۳۹۵
خر همون خره
فقط پالونش عوض میشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۴۳ ۰۷ تير ۱۳۹۵
فرقی نداره ، سگ برادر شغاله
Germany
ناشناس
۱۴:۳۶ ۰۷ تير ۱۳۹۵
به داشته های خودمون تکیه کنیم نه به امید رحم کردن گرگ
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۳۳ ۰۷ تير ۱۳۹۵
لعنت به همشون
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۳۱ ۰۷ تير ۱۳۹۵
اگه احمدی نژاد بیاد هیچ کدومشون هیچ غلطی نمیتونن بکنن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۲۵ ۰۷ تير ۱۳۹۵
واقعا فکر کردید فرقی داره؟ !
واقعا نمی دونین یا خودتون رو زدی به نفهمی! !!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۰۹ ۰۷ تير ۱۳۹۵
جنگ تحميلى رادمكراتها تحميل كردندونقشه قتل عام سه ملت سوريه،عراق ويمن رادمكراتها برنامه ريزى واجراكردنداينها نوكران وگوش به فرمانهاى انگليس مكارهستندخودراطرفدارصلح وآرامش ودمكراسى نشان مى دهند امابيشترين نسل كشي هارامرتكب مى شوندازهرابزاري هم براى فريب مردم آمريكاوديگرمردم استفاده مى كنندنمونه اش رييس جمهور كردن اوباماى سياه پوست است.
درمقابل جمهورى خواهان روراست ترهستند كمتررياكارى مى كنند وشمشيرراازرو مى بندند. برخودآنها باالقاعده وطالبان وصدام واقعى بودآنها ازافرادتكنوكرات وگاهى فيلسوف هم براى پيشبرد اهدافشان استفاده مى كنندوبه هرحال خواستار جلورفت آمريكاهستند.
اما درقوم وقبيله ى رياكاروجنايتكاردمكرات ديگرآدم عاقلى پيدانمى شود چون آنهمه خونريزىوآوارگى ملتهادامن آنهاراگرفته وازهويت انسان خارجشان كرده است.
به همين دلايل تبليغات صهيونيستى وعربستانى هم بيشتر به نفع دمكراتهاست.
دمكراتها براى امنيت جان مستضعفين خسارتبارتر هستند اماسقوط آمريكاراسرعت بيشترى مى بخشنداين درحاليست كه ظاهرقضيه خلاف اين رانشان مى دهد.
جمهورى خواهان به جوانها بيشتر ميدان مى دهند وآنهاازدمكراتهاي پيرومكاركمترجنايت كرده اند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۴۹ ۰۷ تير ۱۳۹۵
سگ زرد برادر شغال است، آمریکا با ایران دشمن است و این دشمنی ادامه خواهد داشت.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۴۲ ۰۷ تير ۱۳۹۵
خب معلومه ترامپ برای ایران بهتره چون از سیاست چیزی زیادی نمیدونه تجربه نداره,ولی کلینتون کوهی از سیاست داره پس کلینتون بسیار خطرناک خواهد بود زن بودنش هم که از همه بدتره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۳۷ ۰۷ تير ۱۳۹۵
هرچی پیش میاد عزیز فروپاشی الر قدرت هایت
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۲۶ ۰۷ تير ۱۳۹۵
هر دو شون یه خر اند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۲۲ ۰۷ تير ۱۳۹۵
برای شرایط فعلی ما کلینتون بهتره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۲۱ ۰۷ تير ۱۳۹۵
سگ زرد برادر شغاله یکی از یکی رذل تر
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۱۲ ۰۷ تير ۱۳۹۵
احمدی نژاد بشه از همشون بهتر
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۴۱ ۰۷ تير ۱۳۹۵
فازت چیه دادا
United States of America
ناشناس
۱۳:۰۳ ۰۷ تير ۱۳۹۵
مرگ بر آمریکا.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۵۲ ۰۷ تير ۱۳۹۵
سلام.
هرکی رئیس جمهور آمریکا بشه عمرا راه و روش آمریکا تغییر کنه. همون بوقیه که بود.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۴۸ ۰۷ تير ۱۳۹۵
هردوسروته یک کرباسن
مشکلات ماباامریکازمانی تمام خواهدشدکه بردموشک های نقطه زن ایران درب کاخ سفیدرانشانه گرفته باشد
United States of America
ناشناس
۱۵:۲۱ ۰۷ تير ۱۳۹۵
القاعده و دا.... شما رو زود استخدام میکنه...
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۴۵ ۰۷ تير ۱۳۹۵
اگه به ولایت امیرالمؤمنین یقین داشته باشیم پس شکی بگفته نایب ولی خدا امام خمینی نیست
امریکا هیچ غلطی نمی تواند در مقابل اسلام کند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۴۴ ۰۷ تير ۱۳۹۵
ترامپ نسبت به کلینتون بهتره
1- به خاطر دشمنی نسبت به عربستان
2-از نظر سیاست، کسی مثل کلینتون که معمار تحریم ایران نام گرفته میتونه چه از نظر افزایش تحریم ها و چه نقض برجام مشکلات اقتصادی بیشتری برای ایران درست کند
3-اینکه ترامپو اکثر جمهوری خواه ها قبول ندارن
4- تجربه ی ترامپ در زمینه سیاست با ایران کمتره و میتونه ایران خیلی زود به اهداف خود با اقای دکتر ظریف برسد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۰۱ ۰۷ تير ۱۳۹۵
اینو یکی بالاتر گفته بود فقط بجای تایپ شبیه ایشون میتونستی کنارش لایک کنی دست زیز
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۳۸ ۰۷ تير ۱۳۹۵
تابلوی کلینتون رای میاره انتخابات در امریکا مسخرهست اونی رای میاره که رسانه های صهیونیصتی میخوان این دو نامزد برای ایران هیچ فرقی ندارن منتها ترامپ داغونه ولی کلینتون مثل انگلیس موزیه و اخر سیاسته
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۱۲ ۰۷ تير ۱۳۹۵
هیچ شک و تردیدی نکنید که پیروزی اقای ترامپ به نفع ایران است. پیروزی خانم هیلاری با توجه به رابطه ایشان با کشورها و گروهای خاص بطور 100 درصد به ضرر ایران بخصوص از لحاظ اقتصادی خواهد بود.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۰۷ ۰۷ تير ۱۳۹۵
مرگ بر شیطان لعین
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۰۵ ۰۷ تير ۱۳۹۵
هیلاری بهتره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۰۲ ۰۷ تير ۱۳۹۵
صد در صد شک نکینین ترامپ بهتره ، دلایلم: 1- دشمن اگه ماده گرگ پیری که وابستگی اون به عربستان واسراییل ثابت شده نباشه بهتره 2- اکثر حرفهای ترامپ راجع به ایران مثل سایر حرف هاش از روی هیجان تبلیغاتیه 3- اگه ترامپ بخواد اقدامی کنه ضد منافع ایران به این آسونیا نیست چون تجربه ثابت کرده مقامات و مخالفین انقدر نادون نیستن تمام تصمیماتو بذارن یه دیونه که از الانم کلی مخالف تو حزب خودش داره بتنهایی بگیره.. 3-بخاطر عدم تجربه و حفظ وجه بین المللی حتما یه چیز داغون میانه رو میشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۵۵ ۰۷ تير ۱۳۹۵
آمریکا شیطان بزرگ است، والسلام.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۵۳ ۰۷ تير ۱۳۹۵
البته سگ زرد برادر شغاله/ ولی اینها مردمی معامله گر هستندواین ما هستیم که در ازای کمک تبلغاتی برای هر کدام که به نفعمان باشد پورسانت بگیریم واو را درمسیر خودمان قرار دهیم/بنظرم خانم کلبتون از شرارات کمتری نسبت به ترامپ برخودار است خصوصا خانم هم هست واز روحیه آرام تری نسبت به مردان برخوردار است
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۴۷ ۰۷ تير ۱۳۹۵
کلا امریماییها رو باید انداختشون تو دستشویی و سیفون و کشید روشون .تمام
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۳۹ ۰۷ تير ۱۳۹۵
مرگ بر تمامی صهیونیسم های فراماسون
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۳۶ ۰۷ تير ۱۳۹۵
سلام.
رفتار خصمانه آمریکا با ایران در هر صورت تغییری نمیکنه. رئیس جمهور هر دوره آمریکا بواسطه دلارهای صهیونیستها انتخاب میشه که دشمن قسم خورده ما هستن . پس کلینتون ، ترامپ ف بوش ، اوباما یا هر شخص دیگه ای که باشه برای ما فرقی نمیکنه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۳۳ ۰۷ تير ۱۳۹۵
در هر صورت لازم است تمامی احتمالات بررسی و همچون یک شطرنج باز ماهر برای هر حرکت حریف ضربه مناسب و ان شاالله مهلک پیش بینی شود!!!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۲۹ ۰۷ تير ۱۳۹۵
فقط احمدی نژاد سلطان قلبها
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۴۱ ۰۷ تير ۱۳۹۵
احمدی نژاد بیایه باید اماده جنگ باشیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۱۷ ۰۸ تير ۱۳۹۵
چه ربطی داشت؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۲۷ ۰۷ تير ۱۳۹۵
سگ برادر شغال است. بهر حال هر کسی که بیشتر هارت و پورت بکنه برای ایران بهتره بنظرم ترامپ بهتره.
Kazakhstan
ناشناس
۱۱:۰۶ ۰۷ تير ۱۳۹۵
هرکدومشون بخوان بشن بشن ماژنو2یا3نخواهیم داشت بعدشم اینافقط حرف خوب میزنن هیچ غلطی نمیتونن بکنن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۵۶ ۰۷ تير ۱۳۹۵
چرا می خواهید القا کنید که مثلا کلینگتون بهتره هر جفتشون دشمن درجه یک ایرانند پس شما آب به آسیاب دشمن نریزید اگر خائن نیستید .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۴۷ ۰۷ تير ۱۳۹۵
هر دو شبیه هم اند. حالا مگه توافق هسته ای پاره بشه ما چیزی از دست می دیم؟؟؟اصلا مگه ما در جریان توافق چیزی بدست اورده یم که با لغوش متضرر بشیم؟!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۴۶ ۰۷ تير ۱۳۹۵
به قول معروف خر همون خره فقط پالونش عوض میشه
Germany
ناشناس
۱۰:۳۹ ۰۷ تير ۱۳۹۵
خرهمون خره پالونش عوض میشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۳۴ ۰۷ تير ۱۳۹۵
به هرحال هیچ کدومشون برای ایران نفعی ندارن بخصوص ترامپ
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۲۷ ۰۷ تير ۱۳۹۵
همینطور که رهبر فرمودند ما باید به فکر خودمان باشیم اینها وان رئیس جنایت کارشان انگلیس هیچ زمان به نفع مردم ضعیف کاری که نکردنند آشکار وپنهان ضربه هم میزنند مرگ بر کل اردوگاه استکبار
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۵۷ ۰۷ تير ۱۳۹۵
جانم فدای رهببببببببببببببببببببببببببببببببببببببببببببببببببببببر
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۲۷ ۰۷ تير ۱۳۹۵
همینطور که رهبر فرمودند ما باید به فکر خودمان باشیم اینها وان رئیس جنایت کارشان انگلیس هیچ زمان به نفع مردم ضعیف کاری که نکردنند آشکار وپنهان ضربه هم میزنند مرگ بر کل اردوگاه استکبار
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۲۵ ۰۷ تير ۱۳۹۵
اميدوارم همشون نابود بشن وآرزوى رياست و به گور ببرن.براى ايران عزيزم هيچ فرقى نميکنه...چون ايران بزرگ در مقابل دو تا خوک هاى امريکا ايستادگى ميکنه...
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۲۲ ۰۷ تير ۱۳۹۵
داداش فیلمای تخیلی زیاد نگاه میکنی، نه؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۱۵ ۰۷ تير ۱۳۹۵
مرگ بر امریکای منزوی و در استانه نابودی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۰۹ ۰۷ تير ۱۳۹۵
ذات هردوشون کثیفه.فرقی نمیکنن. اما ترامپ بی سیاست تر و وحشی تره . پس میتونه کار مارو راحت تر کنه.هرچند اگر کیلینتون هم رای بیاره،به زانو درمیاریمش
Iraq
ناشناس
۰۹:۵۵ ۰۷ تير ۱۳۹۵
گور بابای جفتشون! همشون از یه کرباسن!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۴۵ ۰۷ تير ۱۳۹۵
متن زیاد بود نتونستم بخونم خخخخ. بالاخره کدومش خوبه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۲۸ ۰۷ تير ۱۳۹۵
منم همینطور خخخخخخخ
Iran (Islamic Republic of)
ss
۱۳:۴۷ ۰۷ تير ۱۳۹۵
منم خخخخ
Japan
ناشناس
۱۴:۴۲ ۰۷ تير ۱۳۹۵
منم حال نداشتم تا آخر بخونم. خخخخخخخخخخخخخخخخخ
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۰۷ ۰۷ تير ۱۳۹۵
لایک دادا
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۱۸ ۰۷ تير ۱۳۹۵
منم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۴۰ ۰۷ تير ۱۳۹۵
نمیصرفید بخونیم اخرش چی شد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۲۲ ۰۸ تير ۱۳۹۵
خدایی دمت گرم ترکیدم از خنده خخخخخخ
چون خودمم نخوندم بالاخره کدوم شد؟ خخخ
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۲:۵۵ ۰۷ مرداد ۱۳۹۵
چقد ما ادمای فعالی هستیم
خخخخخخخخخخ
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۴۱ ۰۷ تير ۱۳۹۵
یکی ازیکی دگه پست تروخبیث تر.کلاًآمریکاخودشیطانه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۲۲ ۰۷ تير ۱۳۹۵
سگ زرد برادره شغاله
Saudi Arabia
امیر
۱۵:۰۶ ۰۷ تير ۱۳۹۵
دقیقا این سیاه نمایی های ظاهریه که برای عوام فریبی انجام میدن اگر نه رئیس جفتشون یکیه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۱۷ ۰۷ تير ۱۳۹۵
تجربه میگه دوره بوش برای ایران خیلی بهتر از دوره اوباما بوده
الانم ترامپ (با توجه به حرفای دیوانه وارش)به مراتب بهتره ولی جوری برنامه ریزی کردن که کلینتون به مقام ریاست جمهوری برسه!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۳۳ ۰۷ تير ۱۳۹۵
منم موافقم. سیاست بازی و فریبکاری کلینتون خطرناکتر از حرکتهای بی حساب کتاب یه احمقه!
Iran (Islamic Republic of)
ali
۱۳:۰۷ ۰۷ تير ۱۳۹۵
دولت بوش دولت بهتری نبود دولت ایران که در زمان بوش سر کار بود نسبت به دولت ایران که در زمان اوباما سر کار بود دولت بهتری بود.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۲۵ ۰۷ تير ۱۳۹۵
only Hilary
because sh is more beautiful than tramp
خخخخ
Germany
ناشناس
۱۴:۵۶ ۰۷ تير ۱۳۹۵
هر رییس جمهوری که بیاد قطعا یه عروسک خیمه شب بازیه.سیاست های امریکا از قبل تا صد سال اینده هم پیش بینی شده واینا صرفا نمادی هستن برای القای این موضوع به مردم امریکا که حق رای و دموکراسی دارن.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۵۶ ۰۷ تير ۱۳۹۵
سگ زرد برادر شغاله
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۵۵ ۰۸ تير ۱۳۹۵
همشون ظالمن فرقی نداره
آخرین اخبار