به گزارش
گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، سید موید علویان در ارتباط با هپاتیت C و احتمال ابتلاء جانبازان به این ویروس در ایران اظهارداشت: در سراسر جهان و در کشور ما هپاتیت C به عنوان عامل مهم نارسایی کبد و سرطان کبد مطرح است. همچنین یکی از راه های اصلی انتقال ویروس، از راه خون آلوده یا فرآورده های خونی بوده و از زمان ابتلاء به ویروس تا ایجاد نارسائی کبد و علائم بالینی مربوط به آن حدود 30 سال طول میکشد.
وی با اشاره به اینکه درمان به موقع این بیماری میتواند ویروس را ریشه کن و از نارسائی کبد در آینده جلوگیری کند، افزود: امروزه داروهای جدید خوراکی برای درمان هپاتیت C در دسترس بوده و یک دوره چند ماهه خوراکی قادر به ریشه کنی ویروس تا بالای 90 درصد است.
رئیس شبکه هپاتیت ایران ادامه داد: باید توجه داشت که زمان تشخیص بیماری و درمان آن بسیار مهم است و در صورتیکه قبل از نارسائی کبدی و ایجاد علایم مربوط به آن، بیماری تشخیص داده شود، درمان بیماری و ریشه کنی ویروس میتواند جان بیمار را نجات دهد و جلوی نارسائی کبد را بگیرد.
علویان عنوان کرد: اما در این زمان بیشتر بیماران علائم چندانی که آنها را وادار به مراجعه به پزشک کند، ندارند. پس سابقه دریافت خون و فرآوردههای خونی برای تشخیص بیماری بسیار مهم است.
وی گفت: یکی از گروههای بسیار مهم در کشور ما، رزمندگان و جانبازانی هستند که در دوره جنگ تحمیلی در جبههها یا بیمارستانها، خون دریافت کردهاند. لذا با توجه به اینکه در آن زمان غربالگری از نظر هپاتیت C در خونهای تزریقی انجام نمی شد بنابراین باید تمام این افراد فراخوان شده و از نظر ابتلا به هپاتیت C تحت آزمایش قرار بگیرند.
رئیس شبکه هپاتیت ایران با اشاره به اینکه جانبازان جنگ ممکن است واحدهای مکرر خون دریافت کرده باشند و این موضوع احتمال ابتلا آنان را بیشتر می کند، افزود: لذا باید این افراد مورد آزمایش قرار گیرند همچنین با توجه به در دسترس بودن داروهای جدید در صورت ابتلا، درمان بسیار کارآمد و کم ضرری خواهند داشت.
علویان خاطر نشان کرد: در صورتی که این افراد بهموقع آزمایش ندهند و بیماریشان تشخیص داده نشوند با توجه به اینکه در دهه سوم بعد از جنگ قرار داریم، متأسفانه در طی چند سال آینده با موجی از ابتلاء جانبازان به نارسائی کبدی بهدنبال هپاتیت C روبرو خواهیم شد.
منبع: فارس
انتهای پیام/