علی محمد شاعری رئیس کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی در مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار
گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛ اظهار داشت: در گذشته تالاب های سراسر کشور محلی برای استراحت پرندگان، جلوگیری از آلودگی هوا و ایجاد جاذبه های گردشگری بوده که متاسفانه با سوء مدیریت ها، به بیابان های تهدید کننده جسم و جان انسان و پرندگان تبدیل شده است.
وی با بیان اینکه فواید اقتصادی تالاب ها حداقل 10 برابر ساخت اکوسیستم طبیعی در کشور است، افزود: متاسفانه جایگاه ، مزایا و نقش پررنگ تالاب ها در تعادل محیط زیست هنوز مشخص نیست و با بحران آب و خشکسالی این منابع ارزشمند در حال نابودی است.
شاعری با اشاره به اینکه بخش قابل توجهی از وجود ریزگردها در کشور به دلیل خشک شدن تالاب ها است، تصریح کرد: وجود ریزگردها در 23 استان کشور به دلیل خشک شدن تالاب های ارومیه، هامون، میانکاله و ... است که با ادامه روند فعلی شرایط جوی و آب و هوای سراسر کشور با آلودگی شدید رو به رو خواهد شد.
وی در خصوص وضعیت تالاب میانکاله در استان مازندران ادامه داد: تالاب میانکاله با وجود عدم مدیریت صحیح از سوی سازمان حفاظت محیط زیست و دیگر دستگاه های ذیربط، در حال خشک شدن است که متاسفانه آب و هوای مساعد بخش شمالی کشور نیز با بی توجهی در احیای این تالاب، در آینده ای نزدیک، آلوده به کانون ریزگردها خواهد شد.
رئیس کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی گفت: وزارت نیرو، سازمان حفاظت محیط زیست و وزارت جهاد کشاورزی نقش اساسی را در برنامه ریزی و مدیریت احیای این تالاب ها دارند که می توانند با همکاری دولت و مجلس شورای اسلامی در ابتدا الویت های بحران را طبقه بندی و در نهایت مجلس نیز با تصویب اعتبارات لازم در لوایح سالانه به وظیفه قانونی خود عمل کند.
انتهای پیام/