به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان،متن بیانیه دانشگاه کاشان به این شرح است:
فقدان دانشجوی دکترای شیمی دانشگاه کاشان مرحوم ایوب آقایی موجب تألم و تأسف عمیق جامعه علمی و دانشگاهی، بخصوص دوستان، همکلاسان و استادان آن مرحوم شد.
دانشگاه کاشان ضمن عرض تسلیت این ضایعه به خانواده محترم آن مرحوم و ابراز همدردی عمیق و صمیمانه و آرزوی صبر جمیل و اجر جزیل برای آنان به اطلاع می رساند که آن مرحوم براساس معرفی از سوی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، دانشجوی بورسیه مقطع دکترای شیمی تجزیه بوده و تمام هزینه های تحصیل وی توسط وزارت علوم پرداخت شده بوده و در رابطه با بورسیه خود با مشکلی روبرو نبوده و نامبرده بدون هیچ مانعی به تحصیل خود ادامه داده است.
بنابراین دانشگاه کاشان با توجه به انتشار برخی مطالب خلاف واقع ، پیگیری قضایی در برابر نشر اکاذیب و تشویش اذهان عمومی را برای خود محفوظ می دارد.
ایوب آقایی از دانشجویان مجرد مقطع دکترای شیمی دانشگاه کاشان واهل ایلام عصر روز پنج شنبه در خوابگاه این دانشگاه فوت کرد که برخی منابع درگذشت وی را ؛ خودکشی اعلام کردند. به گزارش پایگاه تحلیلی خبری کاشان اول، غروب پنجشنبه در خوابگاه دانشجویی دانشگاه کاشان، ایوب آقایی یکی از نخبگان علمی کشور و دانشجوی سال آخر مقطع دکتری شیمی تجزیه دانشگاه کاشان با خوردن سیانور دست به خودکشی زد.
کاشان اول در گفتگو با یکی از دوستان نزدیک ایوب آقایی که او نیز دانشجوی بورسیه دکتری دانشگاه کاشان و جزو دانشجویان استعداد درخشان دانشگاه کاشان است پرده از برخی انگیزه ها و پشت پرده های این اقدام بی سابقه در تاریخ دانشگاه کاشان برداشته است.
دوست ایوب آقایی گفت: ایوب شبانه روز در آزمایشگاه بود و به لحاظ علمی، به قدری نخبه بود که از تزی که در حال کار کردن روی آن بود، می توانست مقاله در نشریه نیچر (NATURE) بدهد. این نشریه ارجاع داده شدهترین مجله علمی است و از کل ایرانی ها فقط یک نفر مقاله اش در نیچر پذیرفته شده است.
وی افزود: قبل از این اتفاق، ایوب چندین بار به خاطر فشارهای مالی فراوان و عدم تأمین هزینه های بورس دوره دکتری که بر عهده دانشگاه بوده است، حرف از خودکشی زده بود که ما هر بار او را آرام می کردیم.
این دانشجوی دکتری تصریح کرد: از طرفی او موضوعی را در زمینه سرطان برای پایان نامه اش انتخاب کرده بود که هزینه های آزمایشگاهی و … آن سنگین بود و کار زیادی هم می برد و لذا انجام پایان نامه اش به ترم ۹ و ۱۰ رسید و باید هر ترم حدود ۵ یا ۶ میلیون شهریه دانشگاه و یک میلیون هزینه خوابگاه می داد.
وی افزود: وزارت علوم باید طبق قانون حداقل ماهیانه یک میلیون تومان مقرری برای بورسیه به او می داد که این پرداخت به او صورت نمی گرفت.
این دانشجوی دانشگاه کاشان در ادامه گفت: وزارت علوم بابت هر دانشجوی بورسیه، ۴۰میلیون تومان به دانشگاه می دهد که ۴۰ درصد از آن میلیون یعنی ۱۶ میلیون تومان طبق قانون باید برای رساله دانشجو اختصاص داده شود.
وی افزود: اما مسئولین دانشگاه می گویند که ما مصوبه داخلی گذرانده ایم که فقط ۸درصد از این ۴۰میلیون تومان یعنی ۳میلیون و ۲۰۰هزار تومان به دانشجو اختصاص داده شود.
انتهای پیام/م
خب نداشت نمیداد. میخواستند چه کار کنند؟ مدرکشو نمیدادن، فوقش میرفت جایی کار میکرد، پولشو میداد مدرکشو میگرفت. من هم الآن ۱۱ ساله مدرکم گرو دانشگاهه. پول نداشتم، نگرفتم.