به گزارش حوزه
سیاست خارجی گروه
سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ محمدحسن حبیبالهزاده کاردار جمهوری اسلامی ایران در لندن در سخنرانی خود در کنفرانس «مجمع انرژی اقتصادهای رو به رشد» به تشریح فرصتهای سرمایهگذاری در زمینههای تولید انرژی برق و انرژیهای تجدیدپذیر کشورمان پراخت.
حبیبالهزاده به اشاره به اینکه برنامه ششم توسعه کشور اهمیت زیادی برای افزایش رشد اقتصادی قائل شده است، نقش کلیدی تولید انرژی در این خصوص، افزایش ظرفیت تولید برق در کشور را یکی از اولویتهای وزارت نیرو برشمرد و اظهار داشت: چشم انداز آتی سبد تولید برق ایران بر مبنای تولید متنوع نیروی برق از نیروگاهای خورشیدی، بادی، و سیکل ترکیبی تدوین شده است.
وی افزود: بر همین اساس جمهوری اسلامی ایران تصمیم دارد طی هفت سال آینده بالغ بر 50 میلیارد دلار در صنعت برق شامل تولید برق و شبکه انتقال سرمایهگذاری کند.
کاردار کشورمان در لندن با اشاره به ظرفیت 75 هزار مگاواتی کنونی تولید برق در کشور و برنامه ریزی وزارت نیرو برای افزایش آن تا سقف 105 هزار مگاوات در چند سال آینده، برخی از فرصتهای سرمایهگذاری در زمینه احداث نیروگاههای حرارتی، انرژیهای تجدیدپذیر (خورشیدی، بادی و زمین گرمایی) همچنین توسعه نیروگاههای سی.اچ. پی (تولید همزمان برق و حرارت) در سواحل کشور را مورد اشاره قرار داد و اظهار داشت: تضمین وزارت نیرو برای خرید برق و تامین سوخت از مزیتهای مهم برای سرمایهگذاری در ایران است.
حبیبالهزاده یکی از شرایط مهم در مذاکراه با شرکتهای متقاضی سرمایهگذاری در صنعت برق ایران را انتقال تکنولوژی جدید و استفاده از تولیدات سازندگان ایرانی و بومی سازی فناوری نوین در کشور برشمرد.
وی با تشریح مزیتهای ایران برای سرمایهگذاری در صنعت برق شامل احداث نیروگاه و خطوط انتقال نیرو، به ظرفیتهای ایجاد شده برای تبادل انرژی الکتریسته با کشورهای همسایه اشاره و به شرکتهای علاقمند توصیه کرد با نگاه سرمایهگذاری منطقهای در زمینه تولید برق به بازار ایران وارد شوند.
کاردار جمهوری اسلامی ایران در انگلیس پروژهای مربوط به جلوگیری از اتلاف انرژی و نیز سرمایهگذاری در زمینه نوسازی و تجهیز نیروگاهای موجود را از دیگر برنامههای وزارت نیروی کشورمان برای همکاری با شرکت سرمایهگذار خارجی برشمرد.
وی با بیان اینکه در حال حاضر صدها پروژه در ایران به ویژه در بخش نفت و گاز، برق، منابع آب و فاضلاب، محیط زیست، منابع طبیعی و حتی انرژی هستهای آماده اجراست، افزود: بی تردید شما نمیتوانید چنین مجموعه متنوعی از فرصتهای تجاری و سرمایهگذاری را در یک کشور جمع کنید و این تنوع بزرگ از فرصتهای سرمایه گذاری در یک کشور به گونهای است که ممکن است تنها در هر قرن یک بار تکرار شود.
کنفرانس دو روزه «مجمع انرژی اقتصادهای رو به رشد» با حضور تعدادی از وزرا و مقامات اقتصادی کشورهای آسیا، آفریقا و آمریکای لاتین و مدیران شرکتها و سرمایهگذاران بخشهای خصوصی و عمومی در حوزه انرژی از کشورهای مختلف جهان در هتل اینترکنتیننتال لندن با تمرکز بر انرژی الکتریسته و انرژیهای تجدیدپذیر گشایش یافت و کاردار کشورمان در پنل اختصاصی ایران به ایراد سخنرانی پرداخت.
در حاشیه این کنفرانس بینالمللی، نمایشگاهی با حضور شرکتهای بزرگ تولید کننده انرژی و برق برگزار شد.
انتهای پیام/