به گزارش حوزه دولت گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی پنجشنبه شب در ضیافت افطار با وزرا، معاونان وزرا، استانداران و روسای سازمان ها، با تاکید بر اینکه "مسوولان اجرایی کمربندها را برای ۱۴ ماه پیش رو محکمتر ببندند"، گفت: کارهایی در این ۳۳ ماه انجام شد که نه تنها برای مخالفان که حتی برای دوستان ما هم باورکردن تحقق آنها دشوار بود.
وی تصریح کرد: ثبات بازار اقتصادی، برجام و طرح تحول سلامت، سه دستاورد و پیروزی بزرگ این دولت بود که هیچکس نمی تواند آنها را انکار کند.
روحانی، فرصت خدمت به مردم را توفیقی برای مسوولان اجرایی نظام جمهوری اسلامی دانست و گفت: این فرصت دائمی نیست و در گذر است و اگر جایگاهی با رأی، مجاهدت و ایثار مردم پیدا کردیم، باید تبدیل به یک فرصت برای خدمت شود و اجازه نداد این فرصت تضییع گردد.
رییس جمهوری با تاکید بر ضرورت پرهیز از افراط گرایی و حرکت در مسیر اعتدال و میانه روی اظهارداشت: افراط باعث بدبختی کشور می شود، فرصت ها را نابود و روابط ما با دنیا و مردم را خراب می کند.
روحانی با اشاره به شیوه اعتدالی حضرت امام (ره) گفت: امام راه اعتدال را انتخاب کرد و همه را در صف انقلاب اسلامی قرار داد و انقلاب را با کمترین هزینه و با بالاترین دستاورد، به پیروزی رساند و هنر همین است. اضافه کردن مخالف هنر نیست هنر این است که صف مقابل را جذب و در درون انقلاب هضم کنیم.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع برجام اشاره کرد و اظهارداشت: برجام پیروزی بزرگ سیاست خارجی ما است و هیچکس نمی تواند این نوری را که در سایه وحدت ایستادگی، و تلاش مردم و راهنمایی های مقام معظم رهبری و کارشناسان با تجربه ما محقق شد، نادیده بگیرد.
رییس شورای عالی امنیت ملی ادامه داد: در این دولت به موفقیتهای بسیاری رسیدیم که برای نمونه هیچکس باور نمی کرد که PMD تمام شده محسوب شود و امروز هیچ کس نمیتواند این کار عظیم و پیروزی بزرگ ملت را از یاد ببرد.
رییس جمهوری ادامه داد: مخالفان و حتی موافقین این دولت نیز باور نمیکردند که دولت یازدهم بتواند با وجود شرایط سخت در ابتدای کار یک اقتصاد باثبات و در مسیر صحیح ایجاد کند و الان ۳۳ ماه است که شاهد بازاری آرام و باثبات در داخل کشور هستیم.
روحانی با اشاره به اینکه برخی در داخل نمیتوانند این بازارمتعادل کنونی را تحمل کنند، گفت: همه اقدامات دولت از آن مردم است و اگر مردم به این دولت اعتماد نمی کردند ثبات بازار امکانپذیر نبود.
رییس جمهوری با بیان اینکه نظم اقتصاد و تلاشهای انجام شده برای مسیر درست مالی، پولی و بانکی همه فرعیات بوده و اصل اعتماد مردم و سرمایه اجتماعی است، اظهار داشت: الان ثبات و آینده بازار پولی، مالی، کالایی و ارزی برای همگان قابل پیشبینی است.
روحانی با اشاره به تلاشهای دولت تدبیر و امید برای کاهش تورم که در ۴۰ سال اخیر بینظیر بوده است، ادامه داد: کاری که انجام شد در یک مسیر درست، ثابت و ادامهدار بود.
رییس جمهوری با اشاره به دستاورد طرح تحول سلامت، اظهار داشت: هیچ دولتی در ایران و جهان وجود ندارد که بتواند چنین کار بزرگی را انجام دهد و ۱۱ میلیون ایرانی به پوشش بیمه درمانی اضافه شده اند.
روحانی در ادامه به برخی تلاش های مخالفان برای سد کردن راه خدمت دولت به مردم اشاره کرد و گفت: هر روز یک برنامه ریزی می شود که هم ذهن مردم تخریب و هم مارا از مسیر منحرف کند اما اینها در پیشبرد هیچیک از طرحهایشان موفق نبوده و نخواهند بود.
وی اظهارداشت: آنها هر جا به میدان آمدند شکست خوردند؛ چون نه حق گفتند و نه نیتشان برای خداوند و مردم بود. وقتی نیت برای کارهای حزبی و جناحی شد، موفقیت نخواهند داشت و مهمتر آنکه ما نباید در این دام بیفتیم البته باید جایی که لازم بود پاسخ داد و چنانچه اشکالی هست رفع کرد.
رییس جمهوری ادامه داد: از همه دستاندرکاران و مسئولان اجرایی دولت میخواهم که در این دام نیفتند، البته باید پاسخگو بود و اشکالات را برطرف کنیم. این دولت رمضانی است، چرا که در ماه رمضان کار خود را شروع کرد و انشاء الله دولت حق باشیم، اما دولت معصوم نیستیم.
روحانی با بیان اینکه اکثر مدیران ارشد دولت در مسیر درست، برای خدا و با حقوق متعارف، برای خدمترسانی به دولت کار و تلاش میکنند، اظهار داشت: اما موارد غیرقابل قبولی نیز وجود دارد که قطعاً برخورد خواهیم کرد.
رییس جمهوری با اشاره به مراسم افطاری هیأت دولت با مقام معظم رهبری، اظهار داشت: ایشان فرمودند بایستید و ما نیز حتماً در برابر حقوقهای نامتعارف خواهیم ایستاد و دکتر جهانگیری نیز موظف شدند تا لحظه آخر این قضیه را پیگیری کرده و به مردم گزارش دهد.
روحانی تأکید کرد: اگر خطایی صورت پذیرد دولت از عذرخواهی لکنت زبان نخواهد داشت اما در عین حال متوقع نباشید که فسادهای گذشته را نیز برای مردم تبیین نکنیم.
رییس جمهوری با بیان اینکه هیچکس در داخل و خارج از کشور نمیتواند پایههای استوار برجام را برهم بزند، گفت: باید از فضای پیش روی برجام در راستای اقتصاد مقاومتی به خوبی استفاده کرد و با فشارهای روحی و تبلیغاتی عقب ننشینیم.
روحانی با تأکید بر اینکه دولت یازدهم با تمام وجود اقتصاد مقاومتی را قبول دارد، گفت: باید تمام ۲۴ بند سیاستهای اقتصاد مقاومتی را اجرا کنیم و حرکت بزرگ اقتصادی را در سایه اقتصاد مقاومتی، در سال جاری عملی می کنیم.
رییس جمهوری از همه دستگاههای اجرایی درخواست کرد تا با زبانی واضح، خدمات و مشکلات را برای مردم تبیین نمایند و ادامه داد: اگر مردم راه و مسیر درست را ببینند به کمک دولت خواهند آمد و قطعاً با کمک مردم پیروز خواهیم شد.
روحانی با اشاره به پیروزی مسلمانان در جنگ بدر در هفدهم ماه مبارک رمضان، گفت: اگر بگوییم سرنوشت اسلام با این جنگ رقم خورد، اغراق نکردهایم و خداوند نیز در قرآن تأکید کرده که ناتوان بودید و کمک الهی منجر به پیروزی در این جنگ شد.
رییس جمهوری تأکید کرد: الان نیز باید با تقوا که همان پایبندی به قانون، وظیفه و اجرای دستورات الهی است این مسیر را ادامه دهیم تا در پایان دولت یازدهم در پیشگاه خدا، ملت و امام زمان(عج) سرافراز و سربلند باشیم.
اسحاق جهانگیری معاون اول رییس جمهوری نیز در این مراسم گف:باید مسوولین نظام بر سر مسایل اصلی کشور با هم توافق داشته باشند تا بتوانند اولویت های اقدام و عمل را برای استفاده از فرصت ها و مقابله با تهدیدات به خوبی تشخیص داده و برای اجرای آن برنامه ریزی کنند.
جهانگیری با بیان اینکه امروز جامعه به سرعت در حال تغییر است و شاید کسی تصور این را در ده سال گذشته نمی کرد که تغییر و تحولات جدی اجتماعی به این شکل در کشور روی دهد، گفت: ما باید در تصمیم گیری ها به این نکته توجه داشته باشیم که تغییرات پیش آمده در جامعه و جهان چه الزاماتی داشته و رای و خواسته مردم از مسئولان در چه زمینه هایی است.
معاون اول رییس جمهوری افزود: کشوری که دورنما نداشته و نداند به کجا می خواهد برسد تمام توان، استعداد و ظرفیت های خود را بیهوده از بین خواهد برد.
جهانگیری ادامه داد: مسئولان دستگاههای اجرایی باید توجه داشته باشند که هرگز دچار سیاست زدگی و سیاسی بازی ها نشوند.
معاون اول رییس جمهوری با تاکید بر اینکه مسئله بهبود وضعیت اقتصادی و تقویت سازو کارهایی که موجب قدرت اقتصادی کشور شده و بتواند افق روشنی را در این راستا برای کشور فراهم کند از اولویت های اقدام و تصمیم گیری برای دولت تدبیر و امید بوده است، اظهار داشت: رییس جمهوری و اعضای تیم اقتصادی دولت زمان زیادی برای بررسی مسایل اقتصادی اختصاص داده اند و جلسات متعدد و کارشناسی زیادی در این زمینه برگزار شده است.
جهانگیری مسئله برجام و رسیدن به توافق بین المللی را یکی دیگر از دغدغه ها و مسائل اصلی دولت یازدهم برشمرد و افزود: دستیابی مذاکره کنندگان به توافق با قدرت های جهانی اقدامی مهم و تاریخی بود و ما در این توافق توانستیم به همه دستاوردهای مورد نظر خود اعم از رفع تحریم ها، رسیدن به حقوق هسته ای و به رسمیت شناختن فعالیت هسته ای ایران در جهان دست پیدا کنیم.
معاون اول رییس جمهوری با اشاره به اینکه امروز دوران پسابرجام شرایطی را ایجاد کرده که توسعه و پیشرفت کشور در فضای بهتری انجام شود، خاطرنشان کرد: البته ما در دوران تحریم نشان دادیم که می شود با سیاست گذاری و برنامه ریزی صحیح به دستاوردهای خوبی دست یافت که نمونه آن تصمیمات دولت در سال های ٩٢ و ٩٣ بود که منجر به ثبات اقتصادی در کشور شد.
جهانگیری با بیان اینکه یکی از اولویت های دولت با توجه به شرایط کنونی، اجرای سیاست های ابلاغی اقتصاد مقاومتی در کشور است، اظهارداشت: دولت برنامه گسترده و دقیقی در این راستا دارد چرا که ما اقتصاد مقاومتی را اقدامی مسکن و عاجل تلقی نکردیم بلکه این سیاست ها یک برنامه راهبردی برای حرکت کشور به سمت پیشرفت است.
معاون اول رییس جمهوری با اشاره به نامگذاری سال ١٣٩٥ از سوی رهبر معظم انقلاب تحت عنوان"اقتصاد مقاومتی؛ اقدام و عمل" تصریح کرد: دولت با تشکیل ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی، اولویت های خود در این عرصه را برای همه سازمان ها و دستگاه ها ابلاغ کرده و به صورت مستمر بر اجرای آن نظارت دارد.
جهانگیری به حرکت درآوردن تولید داخلی کشور را از اهم اقدامات اولویت دار دولت در راستای اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی عنوان کرد و اظهار داشت: باوجود برخی سخنان و تبلیغات سوء، امروز بسیاری از واحدهای تولیدی صنعتی و خدماتی کشور با نشاط در حال فعالیت هستند و با برنامه ریزی های دولت قصد داریم برخی واحدهایی را که دچار رکود شده اند، به چرخه تولید بازگردانیم.
معاون اول رییس جمهوری توجه و تاکید به بازار و تصویب بسته حمایتی از صادرات غیر نفتی در سال ١٣٩٥ را از دیگر اقدامات دولت برشمرد و گفت: مهمترین کار ما در این زمینه این است که موانع صادرات را در کشور برطرف کنیم که در این راستا استانداران استانهای مرزی باید نظارت و پیگیری کامل در مرزها داشته باشند و موانع را برطرف کنند.
جهانگیری مبارزه با قاچاق را از دیگر برنامه های دولت در راستای حمایت از تولید داخلی دانست و افزود: دولت دستاوردهای خوبی در زمینه مبارزه با قاچاق کالا بویژه قاچاق سوخت داشته است و در این زمینه تلاش های بیشتری انجام خواهد شد.
معاون اول رییس جمهوری با بیان اینکه تاکید جدی دولت بر واگذاری طرح های نیمه تمام عمرانی در کشور به بخش خصوصی است، گفت: در سال جاری باید ٢٥٠٠ طرح به بخش خصوصی واگذار شود که استانداران باید در راستای ایجاد زمینه های تحقق آن تلاش کنند.
جهانگیری اصلاح نظام بانکی را از اقدامات مهم و قابل پیگیری در دولت تدبیر و امید عنوان کرد و ادامه داد: سیستم بانکی کشور نیازمند رفع مشکلات و گرفتاری هاست تا بتواند موجب تحرک در اقتصاد شود.
معاون اول رییس جمهوری تضعیف و تخریب قانون و نهادهای رسمی که بار اصلی کنترل و نظارت را در کشور به عهده داشتند به عنوان میراث رسیده به دولت یازدهم از گذشته دانست و گفت: دولت با تاکید بر قانونگرایی در مسیر مبارزه بی امان با فساد گام برداشت چراکه متاسفانه با یک فساد سیستمی که به جان نظام افتاده بود روبرو بودیم و بر اساس دستور رییس جمهوری هیچ خط قرمزی در مبارزه با فساد قائل نیستیم.
جهانگیری ادامه داد: برای هیچ کس قابل قبول نیست در کشوری یک جوان ١٠ هزار میلیارد تومان از منابع کشور را در اختیار داشته باشد و امروز حتی یک ریال از آن بازنگشته است؛ باید مشخص شود که این پول به چه شیوه ای در اختیار او قرار گرفته و ما این را پیگیری می کنیم.
معاون اول رییس جمهوری با اشاره به موضوع پرداخت های بالای حقوق به برخی مدیران گفت: دولت به هیچ وجه نسبت به این موضوع کوتاه نخواهد آمد و در این راستا از دیوان محاسبات، سازمان بازرسی و دستگاههای اجرایی میزان دریافتی مدیران ارشد را برای بررسی خواسته ایم.
جهانگیری با تاکید بر اینکه دولت با تمام پرداخت های خارج از عرف برخورد جدی خواهد کرد، افزود: پول های اضافی باید به خزانه بازگردد و افرادی که این کار را کردند برکنار خواهند شد.
معاون اول رییس جمهوری با اشاره به اینکه بر اساس تصمیم دولت تمامی دستگاههای اجرایی موظف شده اند تا افزایش حقوق در دستگاهها را تنها با هماهنگی و موافقت شورای حقوق و دستمزد انجام دهند، اظهار داشت: بر اساس تصمیم دیگر دولت هیچ ذینفعی حق ندارد در مورد ارائه تسهیلات و خدمات به خود تصمیم گیری کند.
جهانگیری همچنین در ابتدای سخنان خود با تاکید بر استفاده از فرصت ایام ماه رمضان و شب های قدر برای خودسازی و تزکیه نفس اظهار امیدواری کرد مسوولان کشور بتوانند به بهترین شکل وظایف خود را به انجام رسانده و در پیشگاه خدای متعال، امام راحل و شهیدان و مردم ایران سرفراز باشند.
انتهای پیام/