به گزارش خبرنگار حوزه فنآوریهای نوین گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ سید محمد صاحبکار خراسانی مدیر مؤسسات شرکتهای دانشبنیان معاونت علمی فناوری صبح امروز در جلسه فعالیت مجاز اقتصادی شرکتهای دانشبنیان در سالن کنفرانس این معاونت با اشاره به مسائل گمرک و فعالان مجاز اقتصادی اظهار داشت: معاونت علمی در حمایت از شرکتهای داشنبنیان متأسفانه کمترین اولویتها را به خود اختصاص داده و ما سعی میکنیم بنابر تأکید فرمایشات مقام معظم رهبری از شرکتهای دانش بنیان حمایت مالی داشته باشیم.
وی بیان کرد: در سالهای دور زمانی که بحث فعالیتهای شرکتهای دانش بنیان در کشور مطرح بود برای خیلیها موضوع فعالیت این شرکتها ابهام بود که با تلاش همه جانبه مسئولان و با انجام گفتمان کشوری این حوزه به سرعت شناسایی شد.
صاحبکار در خصوص مسیرهای تثبیتکننده در جهت استفاده کشورهای دانشبنیان از مزایای مجاز فعالان اقتصادی گفت: تا کنون 12 هزار و 500 شرکت دانشبنیان تقاضای ثبتنام کردند که از این تعداد 6 هزار شرکت مستنداتشان تکمیل و در مسیر ارزیابی قرار گرفته و 2 و هزار 450 شرکت مشمول استفاده از مزایای اقتصادی شدهاند.
ارائه تحصیلات ویژه به شرکتهای دانشبنیان به وسیله معاونت علمی فناوری
مدیر مؤسسات و شرکتهای دانشبنیان و معاون علمی فناوری ادامه داد: این معاونت با گستره حمایتی چندین شرکت فعالیت میکند و سعی در ارائه تحصیلات ویژه به شرکتهای دانشبنیان را دارد.
صاحبکار ابراز داشت: در سال مالی 92 ، 50 شرکت و در سال 93، هزار و 300 شرکت و در سال 94 بیش از 2 هزار و 150 شرکت اظهارنامه مالیاتی خود را پر کردند و در روند اخذ تسهیلات هستند.
وی یادآور شد: بنابر قانون، فعالیت کارخانهها در شعاع شهر بزرگ ممنوع است اما با صحبتهایی که در هیئت دولت انجام شد این قانون برای هیاتهای دانش بنیان به شرط رعایت مسائل زیست محیطی برطرف شده است.
تسهیلات ویژه اقتصادی و گمرکی برای طرحهای کاربردی شکرتهای دانش بنیان
مدیر مؤسسات و شرکتهای دانشبنیان و معاون علمی فناوری با بیان اینکه صندوق نوآوری برنامههای خاصی برای شرکتهای دانش بنیان در نظر گرفته است، افزود: ارائه تسهیلات تخصصی برای فعالان و شرکتهای دانشبنیان در نظر گرفته شده و برای نخبگانی که در این شرکتها مشغول کار هستند و تحصیلاتشان به اتمام رسیده است به جای رفتن به سربازی و قطع ارتباط کاری و علمیشان به شرط انجام پروژههای علمی مربوط به شرکتهای دانشبنیان کارت پایان خدمت خود را دریافت میکنند.
طرحریزی ممنوعیت خرید کالای خارجی به وسیله سازمانهای دولتی
وی عنوان کرد: ممنوعیت خرید دولتی کالاهایی که در کشور تولید میشود با هدف حمایت شرکتهای دانشبنیان صورت میپذیرد و این معاونت تسهیلات ویژه به دانشآموختگان طرحهای علمی مختلف از جمله طرح شهید طهرانی مقدم اهدا میکند.
مدیر مؤسسات و شرکتهای دانشبنیان و معاون علمی فناوری یادآور شد: معاونت علمی با ایجاد شبکههای راهبردی بیش از 5 هزار و 100 آزمایشگاه در اختیار شرکتهای دانشبنیان قرارمیدهد تا بتواند مواد تولیدی خود را در این مکانها آزمایش کند.
دورههای آموزشی کاربردی با هدف افزایش سطح علمی شرکتهای دانش بنیان
صاحبکار گفت: برای شرکتهای دانش بنیان دورههای آموزشی با تخفیف 60 درصد را برپا کردهایم و همچنین به دلیل نداشتن اظهارات کافی در امور مالیات یکسری مراکز مشاوره مالیاتی به وسیله معاون علمی فناوری در اختیار شرکتهای دانشبنیان قرار میگیرد.
وی ادامه داد: برای شرکتهای نوپا که از نظر مالی خود را تقویت نکردند بهترین نرمافزارهای حسابداری را شناسایی و با تخفیف 30 درصد در اختیار آنها قرار داده شده است.
صاحبکار در خصوص چهار کالای معافیت گمرکی اظهار داشت: شرکتهای دانشبنیانی که ماشینآلات وارد میکنند تجهیزات آزمایشگاهی برای تست کنترل کیفیت، مواد تجهیزات برای تحقیق توسعه شرکتهای دانشبنیان و واردات نمونه برای انجام مهندسی معکوس از معافیتهای گمرکی برخوردارند.
طراحی سامانه بیتا با هدف تغییرات ارتباط شرکتهای دانشبنیان و معاون علمی
مدیر مؤسسات و شرکتهای دانشبنیان و معاون علمی فناوری ادامه داد: سامانه بیتا در جهت ارتباط آنلاین معاونت علمی و گمرک با شرکتهای دانشبنیان طراحی شده است و با صحبتهایی که انجام شده شرکتها میتوانند به شرط اخذ شرایط کالاهایشان را از مسیر سبز وارد کنند.
وی ادامه داد: 26 شرکت دانشبنیان مجوز فعالیت مجاز اقتصادی را تا به امروز دریافت کردهاند و تا زمانی که شرایط مسیر سبز گمرکی را احراز کنند مشمول تعرفه مالیاتی میشوند.
انتهای پیام/