عضو انجمن حمایت از بیماران سوخته درباره پیشگیری از آفتاب سوختگی و همچنین پیری پوست و ایجاد سرطان با ارائه توصیه‌های لازم به موارد خطرناک و هشدار دهنده به جزئیات مصرف صحیح ضد آفتاب‌ها پرداخت.

 به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛،شهرزاد تقوی درباره آفتاب سوختگی و وضعیت ابتلا به سرطان پوست اظهار داشت: آفتاب سوختگی پاسخ پوست به اشعه ماورابنفش خورشید(UV) است.

این اشعه می‌تواند حتی در روزهای ابری و سرد هم به پوست آسیب برساند و همچنین بازتاب این اشعه از سطوحی مانند ساختمان‌ها، برف یا شن می‌تواند باعث آفتاب سوختگی شود.

آفتاب سوختگی در دراز مدت باعث چروک شدن و پیری پوست و ایجاد انواع سرطان‌های پوست از قبیل ملانوما می‌شود، بنابراین پیشگیری از آن بسیار مهم بوده و مناسب تر از درمان است.
 
عضو انجمن حمایت از بیماران سوخته عنوان کرد: برای پیشگیری از آفتاب سوختگی موارد پیش رو را باید رعایت کرد: محافظت فیزیکی از پوست از قبیل کلاه برای پوشاندن سرو گردن و صورت و لباس‌های آستین بلند
 
ترکیبات ضد آفتاب با فاکتور محافظت از آفتاب SPF) 30) و بالاتر از آن 20 دقیقه قبل از خروج از منزل استفاده و هر 2 ساعت تمدید شود
 
قرار گرفتن در سایه
 
استفاده از عینک آفتابی با پوشانندگی زیاد
 
عضو انجمن حمایت از بیماران سوخته درباره علایم آفتاب سوختگی نیز به این موارد زیر اشاره کرد:
 
تغییر رنگ در پوست (صورتی، قرمز یا بنفش)
احساس گرمی در لمس پوست
درد یا خارش
تورم پوست
تاول‌های حاوی مایع که ممکن است خارش داشته باشد یا بترکد
تاول‌های تخریب شده که پوست زیر آنها دردناک و حساس است
 
عضو انجمن حمایت از بیماران سوخته عنوان کرد: همچنین تغییر رنگ حدود 2 تا 6 ساعت بعد از تماس با آفتاب شروع شده و این تغییرات بسته به شدت تا 72 ساعت بعد ادامه می‌یابد.
 
تقوی ادامه داد: آقایان بیشتر از خانم‌ها مستعد سوختگی هستند که این به دلیل مدت زمان طولانی تری است که در ساعات تابش مستقیم آفتاب خارج از منزل صرف می‌کنند و به میزان کمتری از ترکیبات ضد آفتاب استفاده می‌کنند.
 
وی تصریح کرد: در اثر تماس با اشعه ماورابنفش، تولید ملانین (رنگدانه موجود در لایه سطحی پوست) افزایش یافته و پوست تیره تر و به اصطلاح برنزه می‌شود. برنزه شدن نشانه این است که پوست با اشعه ماورابنفش آسیب دیده است. برنزه شدن بدون سوختگی هم باعث آسیب پوست، پیری پوست و سرطان خواهد شد. با هر بار قرار گرفتن در معرض اشعه ماورابنفش خورشید یا سولاریوم ریسک ایجاد سرطان پوست بالاتر خواهد رفت. دستگاه سولاریوم پوست را بدون ایجاد سوختگی برنزه می‌کند اما اشعه این دستگاه همان UV است و با آسیب به ژن‌های درون سلول های پوستی می‌تواند موجب سرطان شود.
 
تقوی بیان داشت: مصرف ضد آفتاب با درجه محافظت (SPF) بالای ٬30 افراد را در معرض کمبود ویتامین D قرار نمی‌دهد و ویتامین D مورد نیاز بدن با تماس روزانه و معمول با آفتاب تولید شده و نیازی به گذراندن زمان طولانی تر در آفتاب به منظور بالاتربردن سطح ویتامین D وجود ندارد.
 
وی درباره درمان آفتاب سوختگی نیز توضیح داد: برای رفع آسیب‌های ناشی از آفتاب سوختگی زمان لازم است. کارهای جانبی برای کمک به بدن در جبران این عوارض شامل موارد زیر است:

مصرف مقدار فراوان آب و مایعات برای جبران از دست دادن آب
استفاده از کمپرس سرد وشستن ناحیه با آب خنک
خودداری از مصرف صابون که می تواند باعث تحریک پوست شود
مشاوره با پزشک
استفاده از ترکیبات دارویی با فرم اسپری (بدون نیاز به مالش) که نسبت به فرم کرمی ارجحیت دارد
دستکاری نکردن تاول های ایجاد شده، پانسمان نواحی تاولی و خارش دار جهت کاهش احتمال عفونت
در صورت درد شدید از مسکن‌های ملایم (با مشورت پزشک یا داروساز ) استفاده شود
تا زمان بهبود کامل از اشعه خورشید دوری شود
در صورت بروز علایم زیر حتما به پزشک مراجعه کنید
آفتاب سوختگی شدید همراه با سطح تاولی وسیع و درد
آفتاب سوختگی در سطح وسیعی از پوست
سردرد
تهوع و استفراغ
تب
گیجی و تغییر وضعیت هشیاری
 
عضو انجمن حمایت از بیماران سوخته عوان کرد: در زمان پوسته ریزی از کندن پوسته‌ها خودداری کنید. هیچ محلول یا دارویی نمی‌تواند مانع پوسته ریزی بافت مرده بعد از سوختگی شود.
 
تقوی در پایان خاطرنشان کرد: استفاده از مرطوب کننده در صورتیکه پوست دردناک نباشد باعث جبران رطوبت در لایه‌های زیرین پوست می‌شود. با وجود این؛ این کار مانع از پوسته ریزی نخواهد شد و همچنین از مصرف روغن و کره بر روی این نواحی خودداری شود.

منبع:تسنیم
انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.