دبیر کمیته حافظه جهانی در کتابخانه ملی ایران گفت: از الحاق افغانستان به پرونده ثبت مشترک مثنوی مولانا به علت اشتراکات ریشه‌ای فرهنگی استقبال می‌کنیم.

به گزارش حوزه افغانستان باشگاه خبرنگاران جوان؛ فرهاد نظری دبیر کمیته حافظه جهانی در کتابخانه ملی ایران گفت: از الحاق افغانستان به پرونده ثبت مشترک مثنوی مولانا به علت اشتراکات ریشه‌ای فرهنگی استقبال می‌کنیم.

وی تصریح کرد: هر کشور می تواند، هر دو سال یکبار، پرونده دو اثر را تکمیل و برای ثبت پیشنهاد دهد. برای امسال مجموعه پرونده «نقشه های فرش ایرانی» و «جامع‌التواریخ» را به عنوان پرونده های ملی پیشنهاد کردیم و چون از قبل روی مثنوی هم کار کرده بودیم و یونسکو به ما پیشنهاد داده بود که زیرا ترکیه کهن‌ترین نسخه مکشوفه مثنوی را تا به حال دارد که همان نسخه قونیه است، ما مثنوی را بطور مشترک با این کشور ثبت کنیم.

نظری افزود: افغانستان بعد از اطلاع از این موضوع به دلیل اینکه خاستگاه مولانا بلخ است و جناب مولوی پرورش یافته بلخ است درخواست داده تا در این پرونده مشترک و سهیم باشد، از الحاق افغانستان به پرونده ثبت مشترک مثنوی مولانا استقبال می‌کنیم زیرا افغانستان با ایران ریشه مشترک فرهنگی داشته و دلایل منطقی هم برای این مساله دارد.

کمیته حافظه جهانی در کتابخانه ملی ایران خاطرنشان کرد: خوشحال خواهیم شد حتی اگر کشورهای بیشتری هم در این باره مستنداتی دارند به این پرونده اضافه کنند تا واقعیت جهانشمول مولانا و افکارش جهانی تر شود و به کسانی که معترض یا نگران ثبت مشترک هستند، با اعتقاد راسخ می‌گوییم که که جناب مولانا مانند درخت تنومندی است که تصاحب شدنی و انحصاری نیست و متعلق به همه بشریت است.

نظری خاطرنشان کرد: خوشحال خواهیم شد حتی اگر کشورهای بیشتری هم در این باره مستنداتی دارند به این پرونده اضافه کنند تا واقعیت جهانشمول مولانا و افکارش جهانی تر شود و به کسانی که معترض یا نگران ثبت مشترک هستند، با اعتقاد راسخ می‌گوییم که که جناب مولانا مانند درخت تنومندی است که تصاحب شدنی و انحصاری نیست و متعلق به همه بشریت است.


انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار