به گزارش خبرنگار کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران، شکم بزرگ، مفاصل متورم و تغییراتی ناگهانی رفتار و بسیاری موارد دیگر نشانههایی از یک بارداری سالم محسوب میشوند. شاید بزرگترین مشکلی که زنان حین بارداری با آن مواجهاند تغییراتی است که در زندگی زناشوییشان ایجاد میشود.
به رغم تمام مشکلات پیش رو، فراموش نکنید تحمل این سختیها ارزشش را دارد، چرا که سرانجام صاحب فرزندی خواهید شد که شادی و خوشبختی را برایتان به ارمغان میآورد.
برخی از زوجهای موفق میتوانند با چالشهای دوران بارداری مقابله کرده و به این وسیله بنیان خانواده را تقویت کنند. شایان ذکر است، چنین امری محقق نمیشود مگر با صبر و حوصله و رعایت نکات زیر:
1.عشق حین بارداری را فراموش نکنید
زنان هنگام بارداری با چالشهای بسیاری مواجه میشوند. برخی از تقبل مسئولیت مراقبت از فرزندشان هراس دارند. تحقیقات نشان دادهاند فشارهای وارد شده به زنان حین بارداری مشکلاتی را در رابطه عاشقانه زن و شوهر به وجود میآورند. تغییرات هورمونی ممکن است قضاوت زنان را تحت تاثیر قرار دهد.
اگر روزی از خواب بیدار شدید و با داد و فریاد از همسرتان بستنی طلب کردید، اصلاً نترسید؛ این حالت کاملاً عادی است.شما باید در این دوران گوش و تمام حس خود را به کار گیرید و زمانی که همسرتان صحبت می کند به حرف هایش گوش بسپارید.
2. احساسات درونی خود را درک کنید
بارداری ممکن است احساسات متناقض در شما ایجاد کند.ممکن است چند دقیقه بعد از جیغ کشیدن و داد زدن بر سر یکی از اطرافیان احساس خوبی به شما دست بدهد! اصلا از این بابت دلهره نداشته باشید و یاد بگیرید احساسات خود را کنترل کنید.
با همسر خود ارتباط برقرار کنید و راهحلی برای حل مشکلات بیابید. بدین منظور میتوانید از "لغات رمزی" استفاده کنید. مثلاً زمانی که همسرتان از واژه خاصی استفاده کرد، متوجه میشوید که باید نفسی عمیق بکشید و به جر و بحث خاتمه دهید. این کار به تقویت رابطه شما با همسرتان کمک میکند.
3.حس میکنید ظاهرتان کاملاً به هم ریخته است
حین بارداری به احتمال زیاد احساس میکنید که دیگر مثل قبل زیبا نیستید. اما نگران این موضوع نباشید؛ همسرتان اصلاً این طور فکر نمیکند. شما از دید او همیشه زیبا هستید.
وی میداند که بارداری بر روی ظاهرتان تاثیر گذاشته است. پس سعی کنید با او به درستی رفتار کنید. از گله کردن بپرهیزید و به دنبال راهحلهای خلاقانهای برای زنده نگه داشتن عشقتان باشید.
4. از تحویل نگرفتن همسر خود بپرهیزید
بارداری باعث میشود خانمها توجه کمتری به همسر خود نشان دهند و توجه خود را بیشتر معطوف به فرزندشان کنند. این امر باعث بروز مشکلاتی در زندگی زناشویی میشود.
به هیچ وجه از همسرتان غافل نشوید و به او بیتوجهی نشان ندهید. زمان برابری را به فرزند و همسرتان اختصاص دهید و حتیالمقدور از هر دو به یک اندازه حمایت عاطفی کنید. در انجام کارهای روزانه با همسرتان مشارکت کنید و خوشحالی خود را بروز دهید.
زمانهایی را منحصراً به همسر خود اختصاص دهید. برای مثال با او برای صرف شام به رستوران بروید. دقت کنید در این زمانهای بخصوص لزومی ندارد حین مکالمه با همسرتان هر دقیقه به موضوع تولد فرزندتان اشاره کنید. در عوض، تلاش کنید بیشتر راجع به خودتان صحبت کنید.
5.برای مادر شدن آماده شوید
سوالی که در این خصوص مطرح میشود آن است که چگونه میتوان آمادگیهای لازم را برای مادر شدن کسب کرد؟ آیا کتابی در این مورد وجود دارد؟ در پاسخ باید گفت کتابهای فراوانی به این مسئله پرداختهاند، اما تقبل وظایف مادرانه در عمل به مراتب سختتر از آن است که در کتاب گنجانده شود. در واقع دستورالعمل خاصی وجود ندارد که نحوه بزرگ کردن فرزند را به شما یاد دهد. بهتر است آماده اشتباه کردن باشید؛ در عین حال از اشتباهات خود درس بگیرید.
از طرفی، به دنیا آوردن فرزند مستلزم آمادگیهای مادی و معنوی از سوی زن و شوهر است؛ آمادگیهایی که طی آن رشد و تعالی فرزندتان در محیطی شاد تضمین شود.
در نهایت باید گفت دوران بارداری با تغییرات اساسی در رابطه زناشویی همراه است. این که تغییرات مثبت باشند یا منفی کاملاً بستگی به توجهی دارد که به همسرتان نشان میدهید.
توصیه میکنیم حتماً در مورد تغییرات ناگهانی در روحیهتان با او صحبت کنید. گاهی خلوت و تنهایی فشارهای روحی را تسکین میدهد. حتماً راجع به این مسائل با همسرتان مشورت کنید.
به طور خلاصه در برقراری رابطه با همسرتان خلاقیت به خرج دهید تا مشکلات احتمالی را به راحتی مهار کنید.
منبع: Medical Daily
انتهای پیام/