کمیسر عالی سازمان ملل از اینکه جامعه بین‌الملل آوارگان افغان را به فراموشی سپرده‌اند، انتقاد کرد.

به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از خبرگزاری فرانسه؛ "فیلیپو گرندی،" کمیسر عالی سازمان ملل در امور آوارگان، روز شنبه در ایران اعلام کرد: جامعه بین المللی آوارگان افغان را پیش از آن که آنها سال گذشته ورود به اروپا را به طور جمعی آغاز کنند، به فراموشی سپرده بود.

گرندی، که روز جمعه نخستین سفر منطقه ای خود را در کسوت کمیسر عالی جدید سازمان ملل متحد در امور آوارگان آغاز کرد، گفت سفر وی بر آوارگان افغان متمرکز است.

گرندی در کنفرانس مطبوعاتی مشترک با "حسین ذوالفقاری،" معاون وزیر کشور ایران گفت: من تصمیم گرفتم که امسال به عنوان نخستین سال فعالیتم در سمت کمیسر عالی، از این فرصت برای برجسته کردن و تاکید بر وضع بد آوارگان افغان استفاده کنم.

وی افزود: متاسفانه، جامعه بین المللی آوارگان افغان را فراموش کرده است.

گرندی خاطرنشان کرد: فقط زمانی که آنها ورود به اروپا را به همراه بسیاری دیگر از آوارگان آغاز کردند، جامعه بین المللی ناگهان آنها را به یاد آورد.

یک میلیون و 250 هزار سوری، عراقی، افغان و دیگر آوارگان از ژانویه 2015 میلادی وارد اروپا شده اند.

ایران در حال حاضر میزبان بیش از سه میلیون مهاجر افغان است که یک میلیون آنها به طور قانونی در این کشور هستند.

گرندی از جامعه بین المللی خواست حمایت خود را از برنامه های تهران در زمینه نگهداری از آوارگان افزایش دهد زیرا در صورتی که ما بیشتر به آوارگان کمک نکنیم، آنها به دنبال رفتن به جاهای دیگر خواهند بود.

وی افزود: ما سال گذشته وقوع آن را مشاهده کردیم و صدها هزار افغان به سوی اروپا حرکت کردند.
گرندی گفت: این برای آنها خطرناک و برای همه بی ثبات کننده است.

گرندی از جامعه جهانی خواست به برقراری ثبات در افغانستان کمک کند تا این که تعداد بیشتری از آوارگان بازگشت به این کشور را برگزینند.

وی خدماتی را که ایران به آوارگان ارائه می کند  در مقایسه با آنچه ما در بیشتر کشورها در جهان می بینیم، دارای کیفیت بسیار بالا توصیف کرد.

سال گذشته، آیت الله خامنه ای، رهبر معظم ایران، حکمی را صادر کرد که به همه کودکان افغان اجازه می دهد در مدارس در جمهوری اسلامی پذیرفته شوند.

گرندی گفت: این  یکی از مهمترین حرکاتی است که کشوری در چند سال گذشته در هر کجای جهان برای آوارگان از خود نشان داده است.
ذوالفقاری نیز به خبرنگاران گفت: ایران هزینه های زیادی برای جلوگیری از مهاجرت غیر قانونی به کشورهای دیگر، به ویژه اروپا، متحمل شده است.

وی افزود: در سال گذشته، ما 753 هزار نفر را که به طور غیر قانونی وارد ایران شده بودند به کشورهایشان باز گرداندیم و در این خصوص هزینه های بالایی پرداخت کردیم.

معاون وزیر کشور ایران خاطر نشان کرد راه حل برای بحران آوارگان ریشه کن کردن ناامنی و فقر در آن کشورهاست.


انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار