به گزارش خبرنگار
دفاعی امنیتی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ تروریست های تکفیری داعش و ترکیه همکاریهای گسترده ای را در سال های گذشته در عراق و سوریه انجام داده اند.
"حزب عدالت و توسعه" ترکیه شدیدا با نظام قانونی سوریه مشکل دارد و لذا تلاش های گسترده ای را برای حمایت از تروریست های داعش و ارتش آزاد، جبهه النصره و احرار الشام انجام داده است. **افشای فایل صوتی همکاری تروریست ها با ترکیه روزنامۀ جمهوریتِ در این زمینه نوشت: "اوغوزخان گزلمجی" تروریست فراری که هماهنگ کننده عملیات انتقال تجهیزات نظامی و تروریست به سوریه است و همچنان به همراه داعش می جنگد؛ در بیست و سوم ماه سپتامبر 2013، تلفنی با شخصی به نام "یوسف" درباره ارسال تجهیزات نظامی به سوریه گفت وگو کرد.
"گزلمجی" در این گفت وگوی تلفنی گفت: می توانم زمینه عبور کامیونی بزرگ و سه وانت را فراهم کنم و اگر لازم شود می توانم تجهیزات را با کمک کمیته امدادرسانی و حقوق بشر و آزادی ها از مرز بگذرانم.
به نوشتۀ جمهوریت، "گزلمجی " از محله های "آنکارا" تجهیزات نظامی خرید و به همراه 4 تن دیگر، از مرزهای ترکیه به سمت سوریه رفت، اما پلیس دولت ترکیه که این عملیات را زیر ذره بین داشت، هیچ اقدامی برای بازداشت این 5 نفر انجام نداد.
روزنامۀ جمهوریت، در ماه می گذشته، ویدیویی فاش کرد که در آن، کامیون های سازمان اطلاعات ترکیه، با محمولۀ سلاح و مهماتی که در جعبه های دارو جاسازی شده بود، به سمت گروه های مسلح تروریست در سوریه در حرکت بود. دولت ترکیه، در واکنش به انتشار این ویدیو، روزنامه جمهوریت را در سال 2014، توقیف کرد. روزنامۀ "جمهوریت" تاکید کرد که متهمان این ماجرا، که برای شاخۀ القاعده در سوریه می جنگیدند، در این کشور، به گروه تروریستی داعش پیوستند.
"ارن اردم" نماینده حزب اپوزیسیون جمهوری خواه خلق در ترکیه اخیرا سند
422 صفحه ای با یادداشت هایی از گفت و گو راجع به فعالیت های داعش در
قلمروی ترکیه را ارایه کرد. وی در گفت و گو با اسپوتنیک جزییات این سند را
شرح داده است. ارن اردم می گوید:«محتوای سند حاصل استراق سمع گفت و گوهایی
است که نشان می دهد یکی از مجرمین خطرناک ترکیه با داعش همکاری می کند.
وی
یکی از مجرمین خطرناک تحت تعقیب است که در فهرست اداره امنیت ملی ترکیه
نیز نام وی ذکر شده است. حتی برای او جایزه 4 میلیون لیری تعیین کرده اند
که معادل 1،3 میلیون دلار است. بالی از جمله افرادی است که به فعالیت
زیرگروه های داعش در ترکیه کمک می کند. فایل های صوتی گفتگوهای وی موضوعی
برای جنجال در کشور شده است.
زیرا در این فایل های صوتی اطلاعاتی
راجع به اعزام 1500 نفر از طریق مرزهای "ترکیه — سوریه" در گروه های 5 تا 10
نفره مطرح شده است. نیروهای امنیت ملی کشور با وجود آگاهی از این اخبار،
هیچ اقدامی برای جلوگیری از جابجایی آنها نکرده اند. تقریبا 70 تا 80 شبه
نظامیانی که از مرز سوریه عبور کرده اند، مجددا به ترکیه بازگشته اند.
پیش از این، "اردال اکسونگور" رئیس حزب جمهوری خواه خلق ترکیه در گفت و گو با شبکه تلویزیونی خلق ترکیه، تاکید کرد که نظام ترکیه به ریاست "رجب طیب اردوغان" همچنان به پشتیبانی از گروه های تروریستی در سوریه ادامه می دهد.
"کمال قلیچداراوغلو"، رهبر حزب جمهوری خواه خلق ترکیه (CHP) با
استناد به یک بیانیه دفتر دادستانی "آدانا" متعلق به چهاردهم اکتبر ۲۰۱۴،
اظهار داشت: ترکیه برای گروههای تروریستی اسلحه فراهم میکند. وی همچنین
متن مصاحبههای رانندگان کامیونی را که از ترکیه برای داعش اسلحه میبرند،
منتشر کرد. به گفته "قلیچداراوغلو"، دولت ترکیه ادعا میکند که کامیونهای
مذکور حامل کمکهای انسان دوستانه برای ترکمنها بوده، اما ترکمنها
میگویند هیچ کمکی به دست آنها نرسیده است.
**ترکیه و داعش روابط تجاری و اقتصادی بسیار خوبی با یکدیگر دارند
همچنین گزارش ها نشان می دهد که ترکیه و داعش روابط تجاری و اقتصادی بسیار خوبی با یکدیگر دارند که این ارتباطات منجر به رفت و آمدهای داعش در قلمرو ترکیه شده است. گزارش منابع رسانه ای نشان از جزئیات تجارت اشیای عتیقه و آثار باستانی سوریه توسط داعش و ترکیه حکایت دارد؛ تجارتی که در کنار نقل و انتقال نفت و اسلحه، یکی دیگر از جنبه های پیوند ترکیه با این گروه تروریستی را آشکار می کند. این اشیای عتیقه که بسیاری از آن ها متعلق به شهر تاریخی "پالمیر" که به تازگی از دست داعش آزاد شده است، از طریق ترکیه به اروپای شرقی و آمریکا رفته و به فروش می رسند.
بر اساس اسناد جدید، ساختاری به نام «وزارت منابع طبیعی» که توسط داعش تأسیس شده و وظیفه عملیات نفتی و فروش نفت این گروه را بر عهده دارد، شامل واحدی به نام «اداره عتیقه جات» است که کار قاچاق و فروش آثار باستانی و عتیقه جات را عهده دار است. در همین راستا، نامه های مربوط به موضوع عتیقه جات و آثار باستانی نیز با سربرگ «وزارت منابع طبیعی» داعش ارسال شده است. در یکی از این نامه ها، که مشخصاً برای ایستگاه های کنترل مرزی داعش ارسال شده، از "برادران مستقر در مرز" خواسته شده که به یک عتیقه فروش ترکیه ای اجازه ورود به سوریه را بدهند و هدف از این کار نیز همکاری این شخص با این اداره مذکور و پیگیری منفعت مشترک عنوان شده است.
روزنامه "دیلی میل" در ۲۵ اوت ۲۰۱۴ گزارش داد: بسیاری از شبه نظامیان پس از عبور از ترکیه، در سوریه و عراق به داعش پیوستهاند؛ اما ترکیه برای متوقف کردن آنها تلاشی نکرده است. این گزارش نشان میداد که چگونه نظامیان خارجی، به ویژه از کشور انگلیس، از طریق خاک ترکیه به سوریه و عراق میروند. آنها مرز ترکیه را "دروازه جهاد" میخوانند. سربازان ترکیه یا عبور این افراد را نادیده میگیرند و یا افراد مذکور با پرداخت مبلغ ناچیز ۱۰ دلار اجازه عبور از مرز را پیدا میکنند.
شبکه خبری "اسکای نیوز" اسنادی به دست آورده که نشان میدهد دولت ترکیه پاسپورت شبه نظامیان خارجی را که قصد دارند با عبور از مرز ترکیه به سوریه رفته و به داعش ملحق شوند، مهر میکند.
یک
پزشک تیم درمانی تروریست های داعش در استان "کلیس" که خواست نامش فاش نشود،
گفت: انتقال مجروحین مسلح داعش به بیمارستان های ترکیه به تازگی کاهش یافته
اما متوقف نشده است که پس از پایان درمان به صحنه های نبرد سوریه برمی
گردند.
حمایت های گسترده ترکیه از تروریست های داعش با اسناد مختلف تایید شده و یکی از مقامات ارشد ترکیه ای اخیرا گفته بود که اگر ثابت شود که ترکیه از داعش حمایت می کند ؛ وی از سمت خود کناره گیری خواهد کرد؛ اما هنوز به وعده خود عمل نکرده است.
گزارش از محمد زرچینی
انتهای پیام/