به گزارش
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از
آبادان؛ پژوهشگر تاریخ با تاکید بر این که اعراب خوزستان آیینهای ویژهای برای گرامیداشت ماه مبارک رمضان دارند، از جمله این آداب و رسوم را برگزاری ۳۰ روزه روضهخوانی دانست و گفت: در این آیین روضهخوانیها، با قهوه از مهمانان تازه روزه باز کرده، پذیرایی میشود.
رضا سلیمان نوری با بیان اینکه این پذیرایی آیین خاص خود را دارد که رعایت جزییات آن در نزد اعراب خوزستان بسیار مهم است، افزود: به گونهای که میتوان گفت مراسم قهوه خوری روضههای رمضانی اعراب از خود روضه مهمتر است.
وی گفت: در این آیین قهوه تفت داده و آسیاب شده را در ظرفی ورشویی شبیه گلابپاشهای قدیمی به نام «گمگم» که آب داخل آن جوش است ریخته و با هِل به آن طعم میدهند. سپس آن را در ظرفی مشابه «گمگم» اما کوچکتر به نام «دله» ریخته و توزیع میکنند.
پژوهشگر تاریخ افزود: فرد قهوهریز، دله را در دست چپ و فنجان قهوه خوری را در دست راست میگیرد و از سمت راست مجلس شروع به سِرو قهوه میکنند. البته اگر سید یا شیخ طایفهای در مجلس حضور داشته پذیرایی نخست از وی آغاز میشود .
انتهای پیام/