صابری فرعضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی بقیةالله و رییس پروژه تولید واکسن آنفولانزای تخم مرغی در گفت و گو با
خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، افزود: سرانجام پس از تلاش بی وقفه چندساله، همه مراحل آزمایشگاهی و تولید اولیه این واکسن را با موفقیت پشت سر گذاشته ایم به گونه ای که یک میلیون دوز واکسن آنفولانزای تخم مرغی به صورت بومی و توسط سرمایه گذاری های بخش خصوصی ، همکاری معاونت علمی ریاست جمهوری و حمایت های وزارت بهداشت، در پارک فناوری پردیس تولید شد.
وی با تاکید بر اینکه سازمان بهداشت جهانی اختیار اخذ تاییدیه نهایی واکسن بومی آنفولانزای تخم مرغی ایران را به وزارت بهداشت کشورمان محول کرده، گفت : بعد از ماه مبارک رمضان و زیر نظر وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی واکسن تولیدشده در دانشگاه علوم پزشکی بقیةالله تحت تست بالینی قرار می گیرد که در صورت تاییدیه ، پاییز امسال نخستین تولیدات بومی آن با 20 درصد کمتر از مشابه خارجی و با همان کیفیت، وارد چرخه دارویی کشور می شود.
صابری فر با بیان اینکه واکسن حیاتی آنفولانزای تخم مرغی تاکنون از کشورهایی همچون فرانسه وسایر کشورها با هزینه های قابل توجهی وارد می شد، اظهار داشت: فرانسه ، چین ، آمریکا و هندوستان از جمله کشورهای تولید کننده این واکسن در جهان هستند ، واکسنی که تعداد تولید کنندگان جهانی آن به شمار انگشتان دست هم نمی رسد، به گونه ای که 40 الی 50 درصد ازسهم تولید واکسن آنفولانزای تخم مرغی جهان درانحصار فرانسه است.
رییس پروژه تولید بومی واکسن آنفولانزای تخم مرغی گفت : هم اکنون بالغ بر 800 میلیون دوز از واکسن آنفولانزا در جهان تولید می شود که در این میان بیش از 760 میلیون دوز آن به روش کشت در تخم مرغ ( ویروس کشته ) و 20 میلیون دوزدیگر نیز از طریق کشت سلولی تولید می شود و در کشورهایی همچون چین و هندوستان روش کشت سلولی با شیوه تولید واکسن از ویروس زنده آن هم به علت داشتن هزینه بسیار کمتری نسبت به کشت ویورس کشته ، بیشتر مورد استفاده قرار می گیرد.
انتهای پیام/