در ماه رمضان، با ساخت سدی طبیعی در بدن، آب و مواد غذایی را در طول روز به قسمت های مختلف بدن برسانیم.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز؛ کارشناس تغذیه دانشکده تغذیه و علوم غذایی دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: در ماه مبارک رمضان باید سدی طبیعی در بدن بسازیم که بتوانیم آب و مواد غذایی که در سحر مصرف کرده ایم، به صورت یکنواخت و دائم در مدت روز به قسمت های مختلف بدن برسانیم.
عاطفه کهنسال افزود: این کار را می توانیم با مصرف مواد غذایی پرفیبر مثل سبزی ها و میوه ها انجام دهیم؛ این دسته از مواد غذایی ابتدا باعث می شود آنزیم های گوارشی به صورت آرام آرام روی مواد غذایی اثر کند و در ادامه، با کم کردن سرعت جذب مواد غذایی، باعث می شوند که بدن به آهستگی و در وقت کافی، اقدام به جذب مواد غذایی بکند که هم دچار خستگی کمتری می شود و هم از آن توفان قندی و انسولین بالای بعد از آن، جلوگیری می کند.
او با توصیه به مصرف مواد غذایی پرفیبر مانند سبزی ها و به ویژه میوه ها در وعده سحری، ادامه داد: میوه ها منبع سرشاری از فیبر هستند و قند موجود در آن ها در حالت خالص و بدون فیبر هم دیرتر از قندهای ساده جذب می شود که این احساس گرسنگی در مدت زمان طولانی تر می شود.
این کارشناس تغذیه اضافه کرد: مواد غذایی پرفیبر، آب زیادی را در خود جذب می کنند و بدن می تواند آن را به آهستگی جذب کند و احساس تشنگی دیرتر بروز می کند.  
کهنسال یکی از مکانیسم های احساس گرسنگی را خالی بودن معده عنوان کرد و گفت: فیبرها سرعت حرکت مواد غذایی را کاهش می دهند و این مساله باعث می شود که مکانیسم این عمل، دیرتر آغاز شود.
او افزود: مصرف آب به مقدار فراوان در وعده سحری و به ویژه بین غذا توصیه نمی شود؛ زیرا باعث رقیق شدن اسید و آنزیم های گوارشی و اختلال در روند هضم می شود.
این کارشناس تغذیه یادآور شد: از نظر تغذیه ای، روزه بدون سحری توصیه نمی شود، در افرادی که بدون سحری روزه می گیرند، کمبود بیش از حد انرژی باعث می شود بدن از منابع چربی برای تامین انرژی استفاده کند و در اثر سوختن ناقص چربی ها، ترکیبات کتونی در بدن ایجاد می شوند که منجر به ایجاد بوی بد دهان، سردرد، دردهای عضلانی می شوند و فرد احساس می کند که سالم نیست.
انتهای پیام/ن
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار