به گزارش گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از اردبیل؛ عدیل سروی در نشست توسعهای کشت محصولات با ارزش افزوده بیشتر بخش کشاورزی در اردبیل اظهار کرد: ما در کشور در تولید سیبزمینی بیش از 800 هزار تن مازاد تولید داریم که اگر فکری به توسعه صنایع تبدیلی و صادرات آن نکنیم ورود آن به بازار زمینه کاهش قیمت و متضرر شدن سیبزمینیکاران را فراهم میآورد.
وی با اشاره به ترویج کشت پاییزه سیبزمینی با مصرف آب کمتر و تولید محصول در بهترین زمان برای ورود به بازار بیان کرد: در حال حاضر در 11 قطعه کشت پاییزه سیبزمینی برای دومین سال متوالی در استان اردبیل در حال انجام است که امیدواریم سال 97 بتوانیم کشت پاییزه سیبزمینی را به شکل عمومی ترویج دهیم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل مزیت کشت سیبزمینی پاییزه را یادآور شد و افزود: مصرف کم آب، تقلیل آبیاری تا دو مرحله و برداشت زودهنگام از مزایای کشت پاییزه سیبزمینی است که ما در استان اردبیل برای آن برنامهریزیهای مناسبی را آغاز کردیم.
سروی از صادرات 105 هزار تن سیبزمینی به آذربایجان در سال گذشته خبر داد و گفت: پرداخت 150 تومان مشوق برای صادرکنندگان از راهکارهای تقویت و توانمندسازی صادرات در این حوزه است.
وی تصریح کرد: ما از زارعان خواستیم تا امسال 10 درصد در کشت سیبزمینی برنامه توسعهای خود را کاهش دهند و به جای سیبزمینی محصولات با ارزش افزوده بیشتر کاشته شده و زمینه تنظیم بازار از این طریق نیز فراهم آید.
انتهای پیام/ع