اجلاس اسلو فروم با حضور وزیر امور خارجه ایران در نروژ برگزار شد.

ظریف: مبارزه با افراطی‌گری نیازمند استرات‍ژی مشترک جهانی استبه گزارش حوزه سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان،محمدجواد ظریف روز سه شنبه در کنفرانس اسلوفروم 2016 که با عنوان میانجیگران مخاصمات مسلحانه و بازیگران گفت و گو های صلح از ساعتی پیش آغاز به کار کرده اظهار داشت: اگر کسی از افراطی گری به عنوان ابزار یا هدف استفاده کند در نهایت همه بازنده خواهند بود.

ظریف با بیان اینکه هر کسی به جنگ با تروریسم و افراطی گری از زاویه دید خود نگاه می کند، گفت: این مشکل نه فقط راه حل نظامی و نه فقط راه حل سیاسی و اقتصادی دارد بلکه باید راه حل فکری و فرهنگی هم وجود داشته باشد تا ببینیم چرا افراطی گری برای مردم جذابیت دارد.
 
وزیر امور خارجه با تاکید بر لزوم بازتعریف موضوعات بین المللی اظهار داشت: اگر ما مشکلات را از زاویه دیگری نگاه کنیم می توانیم تصویری دریافت کنیم که آیا می شود مساله را حل کرد یا نه؛ آمریکا فکر می کرد سانتریفیوژهای ما هر کدام یک پله برای رسیدن به بمب هستند. ما بر این عقیده نبودیم و می خواستیم از حق طبیعی خودمان استفاده کنیم، در ضمن آمریکا حق نداشت برای ما تعیین تکلیف کند.

ظریف افزود: این باعث شد مشکل طوری تعریف شود که راه حلی برای آن وجود نداشت؛‌ در عین حال می توان مشکل را به گونه ای تعریف کرد که برای آن راه حل یافت و این باعث شد راه حل صلح آمیزی به دست آید.

وی اضافه کرد: اگر کسی بخواهد به وسیله ابزار نظامی تفوق یابد، طرف مقابل هم تلاش می کند از این راه استفاده کند. پس در راه حل نظامی هر دو طرف بازنده هستند؛ یکی کمتر و دیگری بیشتر بازنده است.

همچنین فدریکا موگرینی در پاسخ به این سوال که ایران براساس توافق به تعهدات خود عمل کرده اما طرف مقابل در عمل به تعهداتش بویژه در بخش بانکی به کندی عمل می کند، افزود: تمام تحریم‌های مرتبط هسته‌ای ایران همزمان با روز اجرای توافق هسته‌ای در 16 ژانویه لغو شده است و به ویژه تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه این کشور به طور کامل رفع شده است. ما به طور موثر در حال تعامل با جامعه اقتصادی و بانک‌ها در اروپا و دیگر نقاط خارج از گروه‌ها هستیم تا آنها را برای همکاری و تعامل با ایران ترغیب کنیم.

موگرینی ادامه داد: به عنوان مثال من در راس یک هیات به همراه هفت کمیسیونر چند ماه پیش به ایران رفتیم تا کانال‌های همکاری میان اتحادیه اروپا و تهران را در زمینه‌های مختلف از حمل‌ و نقل گرفته تا انرژی، علوم و اقتصاد باز کنیم.

وی در ادامه این نشست خبری درباره دستاوردهای اجرایی این توافق و لغو تحریم‌های وضع شده علیه ایران بیان کرد: من می‌توانم به شما این اطلاعات را بدهم که در طول همین چند ماه سطح تجارت میان ایران و اتحادیه اروپا 22 درصد رشد داشته است، تنها در چهار ماه. اتحادیه اروپا می‌خواهد اطمینان حاصل کند که شهروندان ایرانی از مزایای توافق هسته‌ای بهره می‌برند.

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۴
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۴۹ ۲۵ خرداد ۱۳۹۵
از نظر شما بله ولی ظاهرن برداشته نشده؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۳۶ ۲۵ خرداد ۱۳۹۵
درود بر ظریف و هییت همراه که همتا ندارند وباعث افتخار ایرانن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۰۷ ۲۵ خرداد ۱۳۹۵
درود بر دکتر ظریف .ملت ایران به یک چنین وزیر با درایتی باید افتخار کند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۱۸ ۲۵ خرداد ۱۳۹۵
دورود بر برجام
آخرین اخبار