بسیاری از ما زمان زیادی را در معرض نور آفتاب سپری می‌کنیم. قرار گرفتن در معرض نور خورشید احساس مطلوبی دارد، اما گاهی این احساس خوب، مضر است.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه؛ پوست انسان به عنوان اولین سد دفاعی بدن در برابر مضرات خورشید به مرور، یک مکانیسم دفاعی پیدا می‌کند. زمانی که پوست، تحت تاثیر تابش اشعه قرار می‌گیرد شروع به آزاد کردن رنگدانه اصلی پوست (ملانین) می‌کند. ملانین در لایه‌های سطحی پوست جایگزین می‌شود و از نفوذ پرتو‌ها به قسمت‌های عمقی پوست جلوگیری می‌کند.

در آفتاب سوختگی، به دلیل آزاد شدن رنگدانه‌ها، پوست تیره می‌شود. اگر مدت زمان قرار گرفتن در معرض آفتاب طولانی‌تر شود، رنگدانه‌های جدید ساخته و آزاد و پوست برنزه می‌شود. این مساله در بلند‌مدت باعث ایجاد کک و مک، لکه‌های پوستی بزرگ‌تر و بسیاری از تومورهای خوش‌خیم در سطح پوست می‌شود.
به طور کلی آفتاب باعث تغییراتی در الیاف کلاژن و بافت پیوندی پوست می‌شود. امروزه روشن شده که علت ایجاد تغییرات پیری پوست و پیدایش چروک‌ها، تغییراتی در بافت همبند عمقی و لایه‌های سطحی پوست است. درحال حاضر، روش‌های بسیاری برای پیشگیری و درمان علائم پیری پوست در دسترس است.
کرم ضدآفتاب باید با پوست سازگار باشد. افرادی که پوست صورتشان چرب است یا جوش و منافذ باز دارد، بهتر است ضدآفتاب کم‌چرب یا فاقد چربی و افرادی که پوست روشن دارند، لازم است ضدآفتاب قوی‌تر مصرف کنند. آقایان هم باید، از کرم‌های بدون رنگ و کم‌چرب استفاده کنند. مصرف ضدآفتاب‌هایی که فیلتر شیمیایی ندارند نیز به زنان باردار و کودکان توصیه می‌شود.

استفاده از لباس پوشیده و روشن،کلاه لبه‌دار، پرهیز از قرار گرفتن در معرض آفتاب مستقیم، تغذیه خوب و سیگار نکشیدن در حفظ سلامت پوست بسیار موثر است. علاوه بر عواملی که گفته شد، ویتامین‌ها نیز با ترکیبات ضد‌رادیکالی که در اختیار پوست قرار می‌دهند، اثرات سمی نور خورشید را در پوست خنثی می‌کنند و عوارض احتمالی آن را کاهش می‌دهند.


انتهای پیام/پ



برچسب ها: کرمانشاه ، پوست ، تابش ، نور
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.