پناهجویان افغانستانی در ترکیه نامه ای سرگشاده حاوی اعتراض های گسترده به کمیسیاری عالی سازمان ملل متحد فرستاده و در این نامه از “تبعیض آشکار” به این سازمان شکایت شده است.

به گزارش حوزه افغانستان باشگاه خبرنگاران جوان،پناهجویان معترض افغان می گویند که پس از اینکه بارها حرکت های اعتراضی مسالمت آمیز آنها بدون جواب ماند، مجبور شدند این نامه را به آقای فیلیپو گراندی، کمیشنر عالی ملل متحد در امور پناهندگان بنویسند.

در این نامه از دفتر "یو ان اچ سی آر” در ترکیه به عنوان نهادی نام برده شده که تبعیض های فراوانی را بر پناهجویان افغان انجام داده است.

در بخشی این نامه که یک کاپی آن در اختیار قرار گرفته گفته شده است که دفتر یو ان اچ سی آر، در سال های اخیر گروهی بزرگی از پناهجویان که افغانستانی ها هستند را نادیده گرفته است.

این پناهجویان گفته اند: "در طول پنج سال گذشته، متاسفانه یو ان اچ سی آر ترکیه با دلایل غیر منطقی از بررسی تقاضاهای پناهندگی پناهجویان افغانستانی خودداری کرده است. اکثر قریب به اتفاق مصاحبه های پناهجویان افغانستانی لغو شده و حتی به پناهجویانی که در ظرف سه سال اخیر به ترکیه آمده اند، مگر در موارد استثنایی، هیچ تاریخ مصاحبه ای تعلق نگرفته. "

همچنان معترضان می گویند که قوانین ترکیه بسیاری از حقوق به رسمیت شناخته شده در کنوانسیون ژنو را برای پناهندگان مانند کسب تابعیت، انتخاب محل سکونت، اشتغال، مسافرت و… تامین نمی کند. بنابراین پناهندگان در ترکیه با توجه به ظرفیت اعلام شده از سوی کشورهای پناهنده پذیر به کشور سوم منتقل می شوند.

نویسندگان این نامه می گویند که آنها دلایل دفتر یو ان اچ سی آر در ترکیه را می دانند و این دلایل اعتبار لازم حقوقی ندارد و برخلاف موازین حقوقی بشری و حقوق پناهندگی است.
براساس آمار که در این نامه به آن اشاره شده در سال ۲۰۱۲ بیش از ۱۱ هزار پناهنده غیر سوری به کشور سومی منتقل شدند که سهم افغانستانی ها در این میان تنها حدود ۲۱۱ نفر بوده است.

شرایط ناگوار افغانستان
در حال حاضر پس از سوری ها افغانستانی ها دومین گروه بزرگ مهاجران در ترکیه را تشکیل می دهند.
به نظر می رسد که دفتر یو ان اچ سی آر در ترکیه چندین بار به شرایط افغانستان که این دفتر آن را معمول توصیف کرده بود در گزارش های خود اشاره کرده است، اما پناهجویان افغان در ترکیه می گویند که تمامی گزارش های نهادهای بین المللی و ناظر حقوق بشر تایید می کنند که در حال حاضر نه تنها افغانستان شرایط بسیار نامساعدی از نظر موازین حقوق بشری دارد، بلکه روند شرایط نامساعد رو به بدتر شدن است.

در این نامه گفته شده است که گسترش ناامنی و جنگ در بسیاری از ولایات، حضور شبکه ها و سازمانهای تروریستی جدید همچون داعش، فساد اقتصادی و سیاسی روز افزون، نارواداری های عمیق و ریشه دار تاریخی، فرهنگی و سنتی در برابر تنوع نژادی، مذهبی و جنسیتی در افغانستان روشن است.

نویسندگان به وضعیت مهاجران افغان در ایران نیز اشاره کرده و گفته اند که بنابر گزارشهای سازمانهای ناظر بر حقوق بشر، پناهجویان افغانستانی در ایران در معرض انواع تبعیض های سیستماتیک، محرومیت های اجتماعی و خطرات دیگری از جمله اخراج اجباری به افغانستان و فرستادن اجباری به جنگ های نیابتی منطقه مانند سوریه قرار دارند.

در این نامه تاکید شده هر چند دفتر یو ان اچ سی آر در ترکیه به شکل سیستماتیک و تبعیض گونه، از بررسی پرونده های پناهندگی و ثبت نام مهاجران افغان در این کشور خودداری می کنند اما روند مهاجرت افغان ها به ترکیه کاهش نیافته و همه روزه در حال افزایش است.

خواست پناهجویان

در این نامه سرگشاده نویسندگان آن به سه خواست پناهجویان اشاره کرده و از آقای فیلیپو گراندی، کمیشنر عالی ملل متحد در امور پناهندگان خواسته که برای تحقق این خواسته ها گام های عملی بردارد.

آنها گفته اند که تقاضای پناهندگی افغانستانی ها در ترکیه بررسی و نتایج مصاحبه با پناهندگان در سریعترین زمان ممکن اعلام شود، افغانستانی ها نباید از سهمیه عادلانه در انتقال به کشور سومی محروم شوند و اینکه دفتر یو ان اچ سی آر ترکیه نباید با اجرای سیاست های تبعیض آمیز باعث گرم شدن بازار قاچاق انسان به طرف کشورهای مختلف شود.

درخواست برای حمایت پناهجویان با انتشار لینگ یک صحفه انترنتی از مردم خواسته است که از خواست های پناهجویان افغانستان در ترکیه حمایت کنند.

شفقنا نوشت: نویسندگان نامه سرگشاده می گویند که حمایت مردم می توانند پناهجویان را به خواسته های شان نزدیک تر کنند.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار