به گزارش
گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان؛ «اویل پرایس» در گزارشی نوشت: در اواسط ماه آوریل سال جاری، هنگامی که ایران برای صادرات حجم میلیونی نفت خام خود دچار ناامیدی شده بود، مشکل را در دو مورد ارزیابی کرد: فقدان تانکرهای ذخیره سازی نفت خام به میزان کافی و بی میلی شرکت های کشتیرانی برای حمل و نقل نفت خام این کشور.
اویل پرایس نخستین دلیل ناکامی ایران در صادرات نفت خام خود و رویارویی با مشکلات حمل و نقل و ذخیره سازی نفت را محدودیت های باقی مانده از تحریم های آمریکا علیه تهران معرفی می کند. این محدودیت ها مانع اصلی هرگونه معامله دلاری و نیز دخالت هر شرکت آمریکایی و بانک ها محسوب می شدند.
در نتیجه این مشکلات، از تاریخ لغو تحریم های آمریکا به طور رسمی در ماه ژانویه سال جاری، در اواسط آوریل تنها 8 نفتکش خارجی، حجمی حدود 8 میلیون بشکه نفت خام ایران را به پالایشگاه های اروپایی انتقال دادند و این در حالیست که درآمد حاصل از این حجم صادرات نفت معادل درآمد تنها 10 روز از فروش نقت خام ایران در دوره پیش از تحریم ها یعنی قبل از سال 2012 است.
حجم فروش نفت خام ایران پیش از سال 2012 به خریداران اروپایی بالغ بر روزانه 800 هزار بشکه نفت بود.
به نوشته اویل پرایس، دومین و بزرگ ترین دلیل عمده ناکامی ایران در صادرات نفت خام، تهدیدهای شرکت های نفتکش از سوی عربستان سعودی بود؛ به طوری که با تحت فشار قراردادن آن ها و تهدید به قطع روابط تجاری با این کشور، آن ها را نسبت به معامله با ایران بی میل می کرد.
خبرگزاری رویترز پیش از این بارها اعلام کرده بود مشکل ایران به این زودی حل شدنی نخواهد بود. همچنین دو منبع مرتبط با شرکت های نفتکش با ابراز ناامیدی در این خصوص، آغاز هرگونه معامله با ایران را در حال حاضر منتفی خواندند.
در این گزارش آمده است: اما تنها با گذشت بیش از یک ماه، می توان گفت تمام مشکلات ایران حل و فصل شده است.
بر اساس اعلام رویترز، بیش از 25 نفتکش بزرگ اروپایی و آسیایی در حال نقل و انتقال نفت خام ایران به نقاط مختلف اروپا هستند و این فرصت را برای تهران فراهم آورده اند تا علی رغم انتظار تحلیل گران حجم صادرات خود را در دوران پسابرجام به نحوه چشم گیری افزایش دهد.
همانطور که پیشتر گفته شد، ایران تا اواسط ماه آوریل سال جاری میلادی در یافتن نفتکش برای صادرات نفت خام خود با مشکل رو به رو بود. اما درست پس از انجام یک توافق کوتاه مدت بیمه ای، هم اکنون بیش از یک سوم از نقل و انتقالات نفت خود را به وسیله نفتکش های خارجی انجام می دهد.
به نظر می رسد، عربستان سعودی، چه با وجود فشار و چه بدون آن، از گود خارج شده است.
بنا بر اعلام شرکت نفتکش یونانی "دیناکوم"، " نفتکش ها نفت ایران را حمل می کنند و به مقصد می رسانند و این درحالیست که دنیا در این خصوص مشکلی ندارد."
گرچه برخی از شرکت های نفتکش بین المللی به دلیل اعمال محدودیت هایی از سوی آمریکا، هنوز تمایلی به حمل و نقل نفت ایران ندارند، اما دریافته اند که با شناسایی نقاط ضعف در خرید از نفت خام تخفیف دار ایران و حمل آن به مقاصد مورد نظر، سود خوبی کسب می کنند.
انتهای پیام/