به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ارومیه حجت الاسلام اسماعیل علیزاده اظهار داشت: در حوزه تکدیگری، شهرداری خوی باید فعالیتهایی بیشتری داشته باشد، در حوزه بیسرپرستان نیز بهزیستی ورود پیدا میکند و برای جلوگیری از آسیبهای اجتماعی ناشی از بیخانمانی یا اعتیاد به مواد مخدر مراکزی با عنوان "شیلتر" و "عین الحیات" راهاندازی شده که البته شهرداری خوی در این دو مرکز مساعدتهای بسیاری در ارائه خدمات میکند.
وی افزود: البته باید بخش فرهنگی شهرداری خوی برای ارائه خدمات ساماندهی، پذیرش، نگهداری و بهداشت و درمان ورود بیشتری داشته باشد و در این راستا نیز با کسانی که به تکدیگری بهعنوان شغل و درآمد بیزحمت و آسان نگاه میکنند بهشدت برخورد میشود.
دادستان خوی تصریح کرد: اما اگر تکدیگری از روی ضعف و فقر مالی ناشی شود باید نهادهای حمایتی بیشتر به این موضوع توجه کنند تا گاهی افرادی از روی ناچار به این سمت و سو کشیده نشوند و طبق ماده 712 قانون مجازات اسلامی، هر کس تکدی یا کلاشی را پیشه خود قرار داده باشد و از این راه امرار معاش نماید یا ولگردی کند به حبس از یک تا سه ماه محکوم خواهد شد و چنانچه با وجود توان مالی مرتکب عمل فوق شود علاوه بر مجازات مذکور تمام اموالی که از طریق تکدی و کلاشی بهدست آورده است مصادره میشود.
وی اظهار داشت: طبق ماده 713 قانون مجازات اسلامی نیز هرکس طفل صغیر یا غیر رشیدی را وسیله تکدی قرار دهد یا افرادی را به این امر بگمارد به سه ماه تا دو سال حبس و استرداد تمام اموالی که از طریق مذکور به دست آورده محکوم میشود.
علیزاده بیان کرد: تکدیگری چهره اجتماع و شهر را زشت میکند و افراد نیازمند باید تحت حمایت سازمانهای مردم نهاد نیکوکاری قرار بگیرند و نیز باید زمینه استغال برای افراد بیکار و بیدرآمد فراهم شود.
وی با اشاره به دلایل غیربومی بودن برخی از تکدیگران افزود: بعضی از تکدیگران حالت دورهگردی دارند و تکدیگران غیر بومی جهت حفظ آبرو و شناخته نشدن برای تکدیگری به شهرهای دیگر میروند.
دادستان خوی گفت: احساسات و عواطف نوعدوستی مردم در مقابله با چنین افرادی باید کنترل شود و سازمانهای مردم نهاد بایستی حامی افراد نیازمند باشند، قطعا مردم از سر نوعدوستی و محبت چنین سازمانهایی را همراهی میکنند.
انتهای پیام/ب