به گزارش خبرنگار
حوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ نشست خبری کتابت نفیسترین قرآن جهان اسلام صبح امروز 17 خرداد با حضور عوامل این پروژه در خبرگزاری قرآنی ایکنا برگزار شد. در این نشست رسول معتمدی به عنوان مدیر پروژه، مجید صادقزاده به عنوان مدیر تذهیب و مهرداد جانفزا به عنوان سفارشدهندگان قرآن نفیس حضور داشتند.
در ابتدای نشست مهرداد جانفزا، یکی از سفارشدهندگان قرآن نفیس در خصوص شکلگیری این اثر گفت: داستان این قرآن به وصیتنامه پدری ما برمیگردد چرا که ایشان وصیت کرده بودند تا یک کتاب قرآن خطی نوشته شود.
وی افزود: از همان ابتدای کار قصد داشتیم تا به بهترین نحو این کار را انجام دهیم، به همین خاطر به سراغ اساتید برجستهای چون رسول معتمدی و مجید صادقزاده رفتیم. کاغذی که انتخاب کردیم کاغذ دستساز زرافشانی بود که با راهنماییهای استاد معتمدی با خط ثلث که عروس خطوط اسلامی است، روی آن آیات قرآن را پیاده کردند و کتابت این قرآن نیز به عهده غلامرضا ماهرویی است.
وی ادامه داد: در بحث تذهیب تلاش کردیم تا کار جدیدی را انجام دهیم، به همین خاطر برای هر صفحه از این قرآن یک طرح بخصوص در نظر گرفته شد که این یکی از ویژگیهای این کتاب است. پس از آن برای طراحی جلد نیز سعی کردیم تا به صورت نفیسی از هنر ایرانی بهره ببریم و بعد از تلاش 18 ساله ما با این توصیفات یکی از نفیسترین آثار قرآنی شکل گرفت.
جانفزا یادآور شد: این اثر میتواند به عنوان سفیر فرهنگی و هنری برای مردم ایران باشد، همچنین سعی داریم تا در مراسم رونمایی از این قرآن که در افتتاحیه نمایشگاه قرآن کریم صورت میگیرد حضور رئیس جمهور را نیز داشته باشیم.
در ادامه این مراسم رسول معتمدی مدیر پروژه قرآن نفیس بیان کرد: 18 سال پیش وقتی این دو جوان چنین پروژهای به ما معرفی کردند برای ما دغدغه مهمی ایجاد شد تا در شهر اصفهان که مرکز هنر ایرانی است، کاری را انجام دهیم که نقطه عطفی در هنر ایرانی اسلامی باشد.
وی ادامه داد: این اثر یکی از بینظیرترین هنرهایی است که مجموعهای از هنرهای ایرانی و اسلامی در آن دیده میشود این کار بسیار دشوار بود و ما در آن از خود قرآن بهره گرفتیم که این باعث شد بعد از 18 سال تلاش ما به ثمر بنشیند.
مجید صادقزاده هنرمند بنام عرصه تذهیب و مدیر بخش تذهیب این پروژه در بخش دیگری از این نشست بیان کرد: این اثر جایگاه ویژهای از چند نظر دارد یکی بحث ارزشها و اندیشه اسلامی بوده، مسئله دیگر بحث هنری است و تکنیکهای به کار رفته در اثر و موضوع دیگر سرمایهگذاری و تهیهکنندگی این مجموعه توسط این دو برادر است که همه این عوامل دست به دست هم دادند و موجب شدهاند که این پروژه ارزش در کشورهای ایرانی و اسلامی داشته باشد و بتواند به عنوان یک سمبل و الگوی مناسبی از پویایی هنر ایرانی و اسلامی به دنیا معرفی شود.
وی اظهار کرد: دوستانی که وارد این پروژه شدند در واقع زندگیشان طی این مدت به این کار گروه خورده که این موضوع در سرمایهگذاریها و تلاشهای بیوقفه اعضای گروه متجلی میشود. در این اثر سعی شده تا علاوه بر اشاعه اندیشه اسلامی هنر ایرانی نیز نمود پیدا کند و ما امیدواریم این پروژه گامی برای ایجاد دانشگاه هنر ایرانی و اسلامی که استاد فرشچیان در نظر دارد، باشد.
در انتهای این نشست مهرداد جانفزا در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران در خصوص ارزش این اثر عنوان کرد: هزینهای که طی این 18 سال برای این کار برآورد شده حدود 6 میلیارد تومان است. لازم به ذکر است که تمام این هزینه توسط خانواده ما پرداخت شده است و هیچ حمایتی از ارگان های دولتی دریافت نکردهایم، همچنین فواید حاصل از این قرآن قرار است که صرف امور خیریه شود و البته ابتدا در نظر داریم که این اثر به عنوان یک هنر ناب فرهنگی و اسلامی به نمایش گذاشته شوند و بعد از آن راجع به فروش آن تصمیم میگیریم.
گفتنی است در این پروژه علی ساعی به عنوان قلمزن جلد، محمد ثانی و رضا قادران به عنوان قلمزنان رحل، علی داوری سازنده جلد و رحل، علی تحلیلیان طراح جواهر اثر و حسینعلی جعفریان و علی ملکیان صحافی این اثر را به عهده داشتند. همچنین تصحیح متن این قرآن نیز توسط آیتالله حاج محمد صافی صورت گرفته است.
انتهای پیام/