مدیرکل آموزش و پرورش استان خوزستان با اشاره به اینکه بخش مهمی از تاریخ معاصر کشور بهوسیله امام خمینی (ره) شکل گرفت خاطرنشان کرد: بررسی دورههای تاریخ این سرزمین نامهای زیادی را به خود میگیرد که میتوان آن را به دو دوره تقسیمبندی کرد.
تقیزاده اضافه کرد: دوره قبل از انقلاب اسلامی و بعد از انقلاب دو دورهای هستند که در تقسیمبندی تاریخی قرار میگیرند که قبل از انقلاب اسلامی یک سرزمین استعمارگر و استعمارپذیر بودهایم.
وی اضافه کرد: تنها دورهای که نه به دنبال استعمارگری بودهایم و نه استعمار را پذیرفتهایم دوران انقلاب اسلامی است و امام خمینی (ره) با اعلام استقلال این کشور، مذهب، دین و هویت ملی ایران را به دنیا معرفی کردند.
تقیزاده با بیان اینکه با بررسی در ادوار تاریخی متوجه میشویم که همیشه پیشتاز علم و دانش بودهایم تصریح کرد: ایران همواره مهد دانشمندان و عرفا بوده و استان خوزستان نیز با داشتن اولین دانشگاه در دوران باستان نقش اساسی را ایفا کرده است.
وی با اشاره به اینکه اولین پیدایش خط 7 هزار سال پیش در ایران بوده است نه کشورهای دیگر و باید تاریخ را تغییر داد، خاطرنشان کرد: امروز با داشتن این پیشینه علمی کهن بازهم در زمینههای علمی آسیبهایی وجود دارد و ما باید عظمت و گذشته تاریخی علمی خود را حفظ کنیم.
مدیرکل آموزش و پرورش استان خوزستان ادامه داد: با توجه به ظرفیتهایی که ملت و جامعه ما دارد، آسیبها زیاد بزرگ نیست و میتوان آنها را از سد راه برداشت.
*رتبه سوم خوزستان در بیسوادی کشور/ علاوه بر سوادآموزی مهارت سالم اجتماعی در اولویت است
تقیزاده با ابراز تأسف از اینکه خوزستان با داشتن این پیشینه اینک در رتبه سوم بیسوادی کشور قرار دارد گفت: در این بین ایران در بین کشورهای دنیا رتبه یازدهم بیسوادی را دارد که نباید اینگونه باشد.
وی با بیان اینکه معتقدم اگر تمام نتیجه آموزش و پرورش کسب سادهترین مهارتهای زندگی و اجتماعی باشد برای ما کافی است، عنوان کرد: اولویت ما علاوه بر سوادآموزی، کسب سالمترین مهارتهای اجتماعی است.
تقیزاده افزود: کسب نتیجه در کنکور، رفتن به دانشگاه، فراغت از تحصیل نباید در اولویت کاری باشد و اولویت دوره پیشدبستانی است.
وی با بیان اینکه فصل اول تعلیم و تربیت یادگیری سادهترین واژهها مانند سادگی، صداقت و... است تشریح کرد: میخواهیم با اقدامات خود در مدارس این واژهها بهدرستی و واقعیت معنای خود را پیدا کند.
*مشکلات مدیریتی بالاتر از مشکلات مالی و کمبودهای مختلف
تقیزاده با اشاره به مشکلاتی که همواره مانع توسعه و پیشرفت دانسته میشود خاطرنشان کرد: مشکل مالی، نبود نیروی کار و فضای آموزشی مشکل اصلی و اساسی نیست، بله این داشتهها را باید با مدیریت صحیح و برنامهریزی شده و با هدف به نتیجه رساند.
وی با تاکید بر اینکه سوادآموزی پیشدبستانی، ورزش و تربیتبدنی نکاتی هستند که باید مورد توجه قرار بگیرند گفت: در استان خوزستان 41 منطقه آموزش و پرورش وجود دارد و شاهد این هستیم که در فاصله 40 کیلومتری دو منطقه باهم، یکی در رتبه اول و یکی در رتبه آخر بین مناطق قرار دارد.
تقیزاده ادامه داد: مگر چقدر باید تفاوت فرهنگی، اجتماعی و تجهیزاتی وجود داشته باشد که این مناطق با این اختلاف رتبه ای در استان وجود داشته باشد، این در حالی است که تنها با یک برنامه ریزی و مدیرت منابع مالی و انسانی میتوان به موفقیت رسید.
*آموزش و پرورش خوزستان 200 میلیارد تومان طلب دارد
این مسئول آموزشی خوزستان با اشاره به طلب 200 میلیارد تومانی آموزش و پرورش خوزستان از نهادهای مختلف تصریح کرد: آموزش و پرورش استان خوزستان از سال 70 تا کنون این مبلغ را از نهادهای مختلف طلب دارد و پیگیر دریافت آن هستیم.
وی با بیان اینکه استان خوزستان نزدیک به یک میلیون دانشآموز دارد اظهار کرد: این در حالی است که ما در سال تنها 4 میلیارد تومان بودجه دریافت کردهایم که این مبلغ چیزی حدود 4 هزار تومان سهم هزینههای مدارس برای هر دانشآموز میشود و باید با مدیریت صحیح این بودجه و دریافتی را هزینه کرد.
تقیزاده با بیان اینکه رفع مشکلات آموزش و پرورش در استان و دریافت مطالبات آن توجه و پیگیری سایر مسئولان استان را میطلبد، تصریح کرد: اگر دغدغه مشکلات آموزش و پرورش را داشته باشیم و این نهاد در اولویت اول قرار بگیرد به خوبی میتوانیم مشکلات را رفع کرده و به اهداف خود برسیم.
وی در پایان با بیان اینکه فرزندان و دانشآموزان ما آینده ما و این سرزمین هستند، عنوان کرد: برای اینکه در آینده خود مسئولان خوبی داشته باشیم باید امروز دانشآموزان خوبی را داشته باشیم که درک درستی از ایران، اسلام، وحدت و دوستی داشته باشند.
انتهای پیام/ض