به گزارش
گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، هر ساله در آستانه ورود به فصل گرم سال، خطر اپیدمی بیماری وبا در مرزهای کشور و شهرها و روستاهای مرزی در غرب و شرق ایران افزایش می یابد به طوری که در برخی سالها، گزارش هایی از بروز بیماری وبا در کشور گزارش شده است.
به گفته محمود نبوی معاون مرکز مدیریت بیماری های واگیردار وزارت بهداشت، همجواری ایران با کشورهای با اندمیستی بالای بیماری وبا، عدم دسترسی کامل به آب آشامیدنی سالم در برخی مناطق کشور به ویژه مناطق همجوار کشورهای یاد شده و همچنین در برخی مناطق روستایی از جمله عوامل مهم بروز وبا در کشور است.
وبا نوعی از بیماری است که از طریق آب توسط "باکتری ویبریو کلرا" ایجاد میشود. این باکتری بیشتر با نوشیدن آب آلوده وارد بدن میشود. در ایران بیشترین راه انتقال وبا سبزیهای آلوده است. سبزیهایی که در هنگام کاشته شدن با کود انسانی تغذیه میشوند دارای بیشترین آلودگی هستند. امروزه وبا بیشتر در کشورهای جهان سوم به علت وضعیت ناسالم و غیر بهداشتی آبهای آشامیدنی دیده میشود.
حمیدرضا تشیعی معاون نظارت و بهره برداری شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور در این خصوص گفت: سال گذشته طغیان های بیماری در مرزهای غربی کشور را داشتیم که این مسئله به خصوص در بیماری وبا دیده می شد.
وی افزود: همواره در تابستانها با هجوم وبا و طغیان اپیدمی وبا از مرزهای شرقی و غربی کشور روبه رو هستیم اما با مدیریت کارآمدی که همکاران ما در شرکت های آب و فاضلاب داشتند ما اجازه نداده ایم که بیماری های ناشی از آب به شهرها سرایت کنند.
این مقام مسئول با بیان اینکه در رابطه با موضوع کیفیت آب در کشور توفیقات جدی حاصل شده است، گفت: یک شبکه 740 آزمایشگاهی در سراسر کشور راه افتاده است که وجود این شبکه گسترده از توفیقات آب و فاضلاب کشور است.
مهمترین روش پیشگیری از بروز بیماری وبا دفع مناسب فاضلاب انسانی و جلوگیری از ورود آن به منابع آب آشامیدنی است. در حال حاضر علاوه بر نگرانی هایی از بروز بیماری وبا در فصل گرم سال در مرزهای شرقی و غربی کشور وجود دارد، در بخش های مختلف کشور شاهد ورود فاضلاب خام انسانی به منابع آبی و خاکی هستیم که خطر بروز بیماری های واگیردار و خطرناکی چون وبا را افزایش می دهد.
منبع: خبرگزاری تسنیم
انتهای پیام/