به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از یاسوج؛ صنایع دستی کهگیلویه و بویراحمد ابزاری مهم و موثر برای معرفی هر چه بیشتر و مطلوبتر استان به مردم دیگر نقاط کشور و امروزه کشورهای خارجی نیز تبدیل شده است.
کهگیلویه و بویراحمد یکی از قطب های تولید گلیم در کشور است و هم اکنون پنج هزار بافنده در این استان به بافت گلیم مشغول هستند.
گلیم یکی از دست بافته های مهم و اصلی مردم در کهگیلویه و بویراحمد است که بسیاری از خانواده ها به ویژه در مناطق روستایی و عشایری این استان از طریق آن امرار معاش می کنند .
استفاده از نقوش طبیعی در بافت گلیم، استان را به یکی از قطب های تولید صنایع دستی در کشور تبدیل کرده است.
ارتقا رتبه کهگیلویه وبویراحمد از 28 کشوری به رتبه هفت کشوری در زمینه صنایع دستی و گلیم بافی در سالهای اخیر نشان از پیشرفت روبه رشد این صنعت مهم در استان دارد.
گلیم های استان در سه طرح پشمی، کاموایی و مرینوس با قیمت های خوب بافته و به کشورهای اروپایی و حوزه خلیج فارس صادر می شود.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به اینکه بافت گلیم در استان دارای قدمت دیرینه است گفت: با برنامه ریزی های انجام شده 10 درصد گلیم تولید استان به کشورهای خارجی صادر خواهد شد.
محمود باقری با بیان اینکه بافت گلیم بازده اقتصادی و اشتغالزایی خوبی برای بافندگان ایجاد کرده است افزود: زنان هنرمند استان می توانند در صورت فعالیت جدی در این زمینه ماهانه 15 میلیون ریال درآمد کسب کنند.
وی اظهارکرد: برای حمایت بیشتر از بافندگان و حذف دلالان از بازار، ایجاد بازارچه های صنایع دستی در اولویت میراث فرهنگی است.
باقری عنوان کرد: بافندگان در این بازاچه ها می توانند بخش از تولیدات خود را در یک فضای ثابت و دائمی به فروش برسانند.
این مسئول بیان کرد: سالانه 218 هزار متر مربع گلیم بدست بافندگان این استان بافته می شود که پیش بینی می شود تا پایان سال 95 ، رقم بافت گلیم در استان به 230 هزار متر مربع افزایش یابد.
باقری ایجاد شهرک های صنایع دستی، خوشه های صنایع دست باف، آموزش هنرمندان و دادن تسهیلات را از دیگر راهبردها برای افزایش صادرات گلیم در استان اعلام کرد.
کهگیلویه و بویراحمد دارای حدود دو هزار و 600 اثر تاریخی است که از این تعداد بیش از 700 مورد در فهرست آثار ملی ثبت شده اند.
انتهای پیام /ف - س