رئیس هیات مدیره کانون انجمن‌ صنفی مرتعداران ایران در شیراز گفت: با شناسنامه‌دار کردن مراتع کشور، از تخلفات و مشکلات موجود در این بخش کاسته می‌شود.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز؛ مالک پهلوان با اشاره به مشکلات صنف مرتعداران ادامه داد: مراتع باید دارای کد و شناسنامه ملی باشند چرا که بیشترین تخلف در مراتع بویژه مراتع مشاعی انجام می‌شود.  
وی با بیان اینکه ۸۳ درصد مراتع کشور مشاع است و در صورت کددار شدن، می‌توان برای احیای مراتع تلاش کرد افزود: مراتع کشور را باید به شکل بنگاه اقتصادی دید.
رئیس هیات مدیره کانون انجمن‌ صنفی مرتعداران ایران وسعت مراتع کشور را 57 درصد از سطح کشور عنوان کرد و گفت: در حال حاضر بیش از دو برابر این ظرفیت از مراتع استفاده می شود و این در حالی است که اعتبار اختصاص یافته به طرح های مرتعداری تنها سه درصد است.
وی با اشاره به ارزش اقتصادی مراتع کشور اظهار کرد: 25 درصد ارزش هر هكتار مرتع مربوط به تولید علوفه و 75 درصد مابقی مربوط به ارزش‌های زیست‌محیطی آن است، بنابراین حفظ، احیاء و توسعه و بهره‌برداری از مراتع بیش از آنكه از دیدگاه تولید علوفه و تعلیف دام دارای اهمیت باشد از نظر زیست محیطی ارزشمند است.
پهلوان افزود: باید به هر سه موضوع دام، مرتع و مردم توجه کرد و با افزایش اطلاعات و دانش جوامع محلی از طریق برپایی کارگاههای آموزشی آگاهی آنان را ارتقاء داد.
رئیس هیات مدیره کانون انجمن‌ صنفی مرتعداران کشور با بیان اینکه با اصلاح نژاد گوسفند می‌توان در هر زایمان از یک رأس میش شش بره تولید کرد ادامه داد: باید با توجه به سه اصل هزینه کمتر، تولید بیشتر و مراتع غنی‌تر، رویکرد چندقلوزایی را میان میش‌ها رواج دهیم تا در سال بتوانیم ۷۰ درصد آن را بهره‌برداری کنیم.
مهرزاد بوستانی مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری فارس نیز گفت: مدیریت صحیح مراتع و نقش مشاركتی مردم در اجرای طرح های مرتعداری، آموزش بهره برداران، ارائه اطلاعات فنی و آگاه كردن آنها به حفظ این منابع و ساماندهی هر چه بیشتر بهره برداری از مراتع، از جمله ضرورتهایی است كه علاوه بر جلوگیری از تخریب مراتع به بهره برداری اصولی از این منابع نیز كمك خواهد كرد.  
وی وابستگی معیشتی مازاد بر توان مراتع و افزایش چند برابری ظرفیت دام را از مهمترین عوامل تخریب مراتع و نابودی پوشش گیاهی و جنگلی و آب و خاک دانست و گفت: در حال حاضر تعداد 8 میلیون واحد دامی در مراتع استان مشغول چرا هستند که این میزان دو برابر ظرفیت مراتع استان است.  
مهرزاد بوستانی با اشاره به معضلات ناشی از وجود دام مازاد در عرصه های منابع طبیعی استان اظهار کرد: یکی از راهکارهای اساسی در راستای بهبود مراتع استان اجرای طرح‌های مرتعداری بوده است .  
وی از تهیه یک هزار و 600 طرح مرتعداری در فارس خبرداد و گفت: تاکنون یک هزار و 500 طرح آن به صورت رسمی برای استفاده مرتعداران در اختیار آنان قرار گرفته است.
مدیر کل منابع طبیعی استان گفت: در این راستا باید با انجام اقدامات مشارکتی برای کاهش فشار دام بر روی عرصه های منابع طبیعی استان از جمله اجرای طرح های جنگل کاری مشارکتی و مرتعداری اقتصادی تلاش شود.
مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری فارس در ادامه یکی از ظرفیتهای غنی استان فارس را وجود گیاهان دارویی و نیز صنعت گردشگری و طبیعت گردی عنوان کرد و گفت: فارس در این دو قطب مورد غفلت واقع شده است.
وی یکی از رویکردهای مهم در راستای تحقق سیاست اقتصاد مقاومتی را شکوفا کردن بخش دامداری و مرتعداری اقتصادی در استان و تقویت و توسعه گیاهان دارویی دانست.
مدیر کل منابع طبیعی فارس تصریح کرد: یکی از راهکارهای لازم در زمینه حفظ منابع طبیعی، اجرای صحیح مدیریت مراتع و افزایش درآمد بهره‌برداران از طرح های منابع طبیعی از جمله اجرای طرح ترسیب کربن با مشارکت مردم است.
کانون انجمن‌های صنفی مرتع‌داران ایران در سال 1390، با هدف توسعه مشارکت و ارتقاء سطح آگاهی و پیگیری حقوق قانونی و مسائل و مشکلات مرتعداران و استاندارد‌سازی مرتعداری به عنوان یک شغل در قالب ماده 131 قانون کار جمهوری اسلامی ایران تشکیل شد.
انتهای پیام/ن
برچسب ها: مراتع ، کشور ، کد ، ملی ، شیراز
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.