یک موسسه تحقیقاتی آمریکایی مدعی شد گزارش اخیر آژانس بین‌المللی انرژی اتمی درباره ایران نواقص بسیاری دارد.

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان؛ پایگاه اینترنتی دیلی کالر در گزارشی به نقل از یک موسسه آمریکایی و به قلم "راس رید" مدعی شد: گزارش اخیر آژانس بین المللی انرژی اتمی که فعالیت هسته‌ای ایران را مورد تایید قرار می‌دهد، با چند نقص بسیار مهم مواجه است. مسائلی که در گزارش جدید آژانس درباره ایران نادیده گرفته شده است می‌تواند نقض‌کننده توافقنامه ژوئیه گذشته (تیر94) باشد.

این گزارش در ادامه مدعی شد: آژانس بین المللی انرژی اتمی و دیده بان هسته‌ای سازمان ملل جمعه پیش دومین گزارش خود را درباره عملکرد هسته‌ای ایران پس از توافق امضا شده میان این کشور و 1+5 منتشر کرد. موسسه علوم و امنیت بین الملل با مطالعه این گزارش مدعی شد دست‌کم 8 نکته کلیدی و اطلاعات حیاتی در آن نادیده گرفته شده است.

در گزارش این موسسه ادعا شده است: باوجود اینکه ایران تلاش می‌کند خود را نسبت به توافق هسته‌ای انجام شده متعهد نشان دهد، گزارش اخیر آژانس دارای چند نقص فنی است و توضیح روشنی درباره برخی مسائل مهم فعالیت‌های هسته‌ای ایران ارائه نمی‌دهد. بدون این اطلاعات نمی‌توان تضمین کرد ایران به مفاد برجام پایبند است.

در ادامه این گزارش ادعا شده است: 

اول؛ در گزارش جدید آژانس حجم اورانیوم با غنای پایین که در ایران نگهداری می‌شود، قید نشده، حتی کارشناسان آژانس اشاره‌ای به آن حجم از اورانیوم غنی شده ایران که به خارج از کشور انتقال داده شده نیز  نکرده‌اند. در نهایت نمی‌توان فهمید ایران چه اندازه اورانیوم با غنای پایین تولید کرده است.

اورانیوم با غنای پایین این قابلیت را دارد تا در به وقت نیاز غنی سازی شود و از آن یا به عنوان سوخت تسلیحات هسته‌ای استفاده و یا با رساندن غنای آن به 3 درصد، در فعالسازی رآکتورهای هسته‌ای بکار گرفته شود. به دلیل اینکه اورانیوم با غنای پایین هم می‌تواند روزی در ساخت سلاح هسته‌ای بکار گرفته شود، کارشناسان آژانس باید از حجم دقیق اورانیوم ایران مطلع باشند و آن را در گزارش خود قید کنند.

طبق توافقنامه هسته‌ای و مفاد برجام، ایران مجاز است فقط 300 کیلوگرم اورانیوم با غنای پایین در اختیار داشته باشند.


دوم؛ نگرانی‌هایی درمورد توافق‌های محرمانه با ایران وجود دارد که تابش 20 درصد از اورانیوم با غنای پایین به سطح نامعلومی را شامل می‌شود. برجام از ایران خواسته بود فقط 20 درصد از این اورانیوم را به مجموعه سوخت رآکتور تهران اضافه کند؛ اما کارشناسان آژانس در گزارش اخیر توضیح ندادند آیا همین مقدار مورد استفاده قرار گرفته است یا خیر.

سوم؛ در گزارش روز جمعه آژانس بین المللی انرژی اتمی قید نشده است چه تعداد از سانتریفیوژهای پایگاه اتمی نطنز مشغول به فعالیت هستند. سانتریفیوژها یک جزء مهم و جدایی ناپذیر در برنامه هسته‌ای هستند و که از اورانیوم خام، اورانیوم 235 تولید می‌کند. اورانیوم 235، دارای ایزوتوپ مورد نیاز برای ساخت تسلیحات هسته‌ای است.

چهارم؛ اطلاعات روشنی از فعالیت‌های سایت هسته‌ای فردو منتشر نشده است. طبق برجام قرار بود فعالیت تمام سانتریفیوژهای فردو متوقف و سایت فردو نیز به یک مرکز تحقیقاتی تبدیل شود.

پنجم؛ موسسه علوم و امنیت بین الملل گزارش داده است یک کشتی ایرانی حامل آب سنگین این کشور هم‌اکنون در نزدیکی آب‌های عمان توقف کرده است. آب سنگین برای تولید پلوتونیم که در ساخت سلاح هسته‌ای کارآیی دارد، استفاده می‌شود. طبق برجام، ایران نباید بیش از 130 تن آب سنگین در اختیار داشته باشد. در گزارش 9 مه (20 اردیبهشت) آژانس بین المللی انرژی اتمی حجم آب سنگین ایران 116.7 تن تخمین زده شده بود. کشتی که در آب‌های عمان توقف کرده و حامل حجم وسیعی از آب سنگین است، می‌تواند به راحتی به ایران برگردانده شود و آب سنگین این کشور را از حد مجاز تعیین شده در برجام بالاتر ببرد.

ششم؛ در گزارش آژانس آمده است ایران درمورد سانتریفیوژهای پیشرفته تحقیقاتی انجام می‌دهد؛ اما هیچ اشاره‌ای به مدل سانتریفیوژهای جدید و یا تعداد آنها نشده است. مدل‌های به روز و مدرن سانتریفیوژها بدون شک قدرت بیشتری نسبت به نمونه‌های قدیمی آن دارد و به این معنی است که ایران با همان تعداد سانتریفیوژهای تعیین شده در برجام قادر خواهد بود حجم بیشتری از اورانیوم را غنی سازی کند.

هفتم؛ موسسه علوم و امنیت بین الملل همچنین مدعی شد در گزارش آژانس هیچ اشاره روشنی به تحقیقات تسلیحات هسته‌ای ایران نشده است. به ویزه تحقیقاتی که در پایگاه نظامی پارچین صورت می‌گیرد و انفجارهایی که گهگاه از این پایگاه به گوش می‌رسد و گمان می‌رود آزمایش‌های مربوط به تسلیحات هسته‌ای است.

هشتم؛ کارشناسان موسسه علوم و امنیت بین الملل نگرانی عمیق خود را نسبت به همکاری کم و ضعیف آژانس با "گروه تدارکات کاری PWG " که مسئول هرگونه نقل و انتقالات هسته‌ای از جمله فناوری و منابع و تجهیزات آن است، ابراز داشتند.

آزانس بین المللی انرژی اتمی هنگام انتقال آب سنگین ایران و یا اورانیوم غنی شده این کشور هیچ مشاوره‌ای از گروه تدارکات کاری PWG دریافت نکرد.


انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۱۰ ۱۳ خرداد ۱۳۹۵
از فرصت بوجود امده در برجام میتوان دانش بلند و بزرگ هسته ای را بهتر و کاراتر کرد و دانش اموخته های زیادی را پرورش داد و مدام و پیاپی به ساخت قطعات پرداخت و لحظه ای درنگ نکرد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۱۰ ۱۳ خرداد ۱۳۹۵
از فرصت بوجود امده در برجام میتوان دانش بلند و بزرگ هسته ای را بهتر و کاراتر کرد و دانش اموخته های زیادی را پرورش داد و مدام و پیاپی به ساخت قطعات پرداخت و لحظه ای درنگ نکرد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۰۱ ۱۳ خرداد ۱۳۹۵
بر اساس برجام ایران میتونه دانش هسته ای اش رو بروز و نوین کنه و ساخت سانتریفیوژ و مواد اتمی را با قدرت ادامه بده پس مسولان کوتاهی نکنند و صنعت هسته ای را هر روز پویاتر و بروز تر وگسترده تر کنند همانطوری که ملت تا پای جان از خواسته هایش کوتاه نیامد دولت هم به سرعت پیشرفتها ادامه دهد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۱۷ ۱۳ خرداد ۱۳۹۵
به نظرم باید قید برجام روزد تاسیسات هسته ای که هزینه سنگینی برای کشور داشت نباید به راحت از دستش بدیم گور پدر امریکا با توافقاش
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۶:۴۷ ۱۳ خرداد ۱۳۹۵
ما از همون اول میدونستیم که امریکاییها قابل اعتماد نیستند حالا هی ایپی من بیچاره رو برای چند تا انتقاد بزارید روی لیست سیاه اخه چی بگم ولی بدونید اون دنیایی هم هست سر پل صراطی هم هست ازتون نمیگذرم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۰۲ ۱۲ خرداد ۱۳۹۵
اين ها حاصل تصويب بر جام در پانزده دقيقه در مجلس ايران مى باشد ايكاش مى گذاشتند مخالفان بر جام صحبت كنند!!!!!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۱۵ ۱۲ خرداد ۱۳۹۵
مرگ بر آمریکا
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۴۴ ۱۲ خرداد ۱۳۹۵
البته تقصیر ما هم هست که این همه از اینا بدی شنیدیم ولی بازم باهاشون همکاری میکنیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۲۲ ۱۲ خرداد ۱۳۹۵
مسولان کشورمان بارها گفته اند که ساختن
یک نیروگاه و ساختن آبشار غنی سازی و سازه ی سوخت و مجتمع سوخت و میله های سوخت و غنی سازی بیست درصد و آب سنگین و نیروگاه آب سنگین اراک (که البته نصفه کاره مانده است) خیلی و صد ها بار سخت تر از ساختن بمب هسته ای است پس چرا نگران تهمت ها فشار های کشور های غربی باشیم وقتی می دانیم جرات حمله به ما را ندارند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۴۶ ۱۲ خرداد ۱۳۹۵
هرتصمیمی که دولت میگیره, فقط فشارش روی طبقه ضعیفه.وتاوانش روما باید بدیم.کسی که حقوق بگیره چ میدونه گرسنگی یعنی چی?
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۲۰ ۱۲ خرداد ۱۳۹۵
امیدوارم این آخرین بار باشد که مسائل روشن را برای هزارمین بار تجربه کنیم !!!

37 سال است که دست شیطان بزرگ ، آمریکا برای مردم حزب الله ایران اسلامی رو شده است.

رهبر معظم هم که در هرسخنرانی به نحوی در رابطه با شیطان بزرگ هشدار میدهند ،

فقط لازم است که عاشقان کدخدا بخود بیایند و عزت ملت ایران را به باد فنا نهدهند !!!

آمریکا اگر بتواند نخواهد گذاشت که آب خوش از گلوی ملت ایران پائین برود ، پس بیائید رفتارمان با شیطان بزرگ را اصلاح کنیم.

مرگ بر آمریکا و صهیونیست و انگلیس و آل یهود سعودی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۳۸ ۱۲ خرداد ۱۳۹۵
هرکاری میکنید ..فقط کاری نکنید که من نوعی که جز مردمم و گرسنه ام بدبخت ترو گرسنه تر بشم یااصلا نتونم تو این مدت عمر محدود انسان یه زندگی ساده و نرمال داشته باشم بدون هیچ خطریو سختی ...
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۲۰ ۱۲ خرداد ۱۳۹۵
رهبر هرچی میگه درست از آب درمیاد.آمریکا به قول رهبرم واقعا قابل اعتماد نیست.مرگ بر آمریکا
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۲۹ ۱۲ خرداد ۱۳۹۵
درود بر کره شمالی. زنده باد کره شمالی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۰۹ ۱۲ خرداد ۱۳۹۵
توافقی که هیچ اثری درزندگی مردم نداردهمان بهتر بهمبخورد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۵۶ ۱۲ خرداد ۱۳۹۵
اگه یک قدم عقب بزاریم
دشمن ده قدم جلو میاد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۵۳ ۱۲ خرداد ۱۳۹۵
یاد مثال گرگ و میش و گرد و خاک کردن وسط اب افتادم
United States of America
ناشناس
۱۱:۵۲ ۱۲ خرداد ۱۳۹۵
مرگ بر آمریکا که عین آدم توافق رو.اجرا نمیکنه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۰۷ ۱۲ خرداد ۱۳۹۵
می خوان توافق رو بهم بزنن قطعا عربستان و اسراییل پشت این ماجرا هستن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۲۸ ۱۲ خرداد ۱۳۹۵
آقا مرگ یه بار شیون یه بار.بزنین تو ساخت اتم و کارو یکسره کنین!!!خسته شدیم انقده ایرادالکی گرفتن.
Iran (Islamic Republic of)
منتظر
۱۹:۱۲ ۱۲ خرداد ۱۳۹۵
شیطان بزرگ هم دقیقا بدنبال یک بهانه است تا نیات شوم و کثیف خود را عملیاتی کند.
چرا عصبانی شویم ، گور پدر آمریکا و همپیمانانش ، یک گروه کار بلد صادق را تعیین کنیم و در گفتگوهای فرسایشی اعصاب ایشان را بهم بریزیم . مرگ بر آمریکا و صهیونیسم و کوتوله های منطقه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۵۱ ۱۲ خرداد ۱۳۹۵
مرگ بر صهیونیسم
آخرین اخبار