به گزارش
حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از روابط عمومی بنیاد سعدی، سیدمحمدرضا دربندی، که در راستای بررسی وضعیت زبان فارسی در مراکز آموزشی خارج از کشور، به کشور آلمان سفر کرده بود، با «کلاوس دیتر لِمان» رییس موسسه گوته دیدار و گفت وگو کرد.
در این دیدارکه با حضور خانم «پیا انتنمان»، مشاور ویژۀ موسسه گوته و عبدالله نکونام، سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در مونیخ، درموسسه گوته، انجام شد، دیترلمان، درباره فعالیتهایشان در امر آموزش زبان آلمانی در ایران گفت: اگرچه در سالهای خیلی قبل، روابط سیاسی ما با ایران خوب نبود، اما فعالیتهای فرهنگی خودمان را تعطیل نکردیم.
وی افزود: ایران در صدر کشورهایی است که ادبیات معاصر ما را ترجمه و منتشر میکند و ما در سال 2003، مدال گوته را به آقای حسینی زاد، مترجم ادبیات معاصر آلمان تقدیم کردیم.
دیترلِمان در خصوص منابع بودجۀ مؤسسۀ گوته، گفت: گوته، یک مؤسسه عمومی است ولی از بودجۀ وزارت امورخارجه استفاده میکند. البته با وجود استفاده از بودجه دولتی، در طراحی و برنامهریزی دروس، به صورت مستقل عمل میکنیم.
رییس موسسه گوته، ادامه داد: در واقع اهداف، در شورای عالی که مسئولان دولتی هستند، تدوین میشود و برنامه-ریزی و اجرا، به عهدۀ خودمان است. جلسات شورای عالی گوته نیز با عضویت چند وزیر، چهار بار در سال تشکیل می-شود.
*موسسه گوته 158 نمایندگی، 2000 کارمند و سیصدهزار نفر نماینده آموزشی دارددیترلِمان خاطر نشان کرد موسسه گوته 158 نمایندگی در خارج از کشور و 12 دفتر در داخل آلمان دارد و در کل جهان بیش از دو هزارنفر کارمند داریم و تقریبا در هر سال، حدود 300 هزار نفر زیر نظر نمایندگیها ما آموزش میبینند. معلمها نیز بومی و غیر بومی هستند و بستگی به نیروهای موجود در یک کشور دارد. بدیهی است در صورت وجود معلم بومی مناسب، ما از اعزام استقبال نمیکنیم.
وی منابع آموزش زبان را کتاب¬هایی بر اساس چارچوب مرجع اروپا عنوان کرد و گفت: کتابهای ما برای کشورها و سنین مختلف متفاوت نیست و تنها از یک نوع کتاب استفاده می کنیم. درباره سؤالات امتحانی نیز اگر چه ما آلمانیها اصولا تمرکزگرا نیستیم، ولی در آموزش زبان شدیداً تمرکزگرا هستیم، بنابراین سؤالات به صورت متمرکز تهیه می-شوند.
*70 درصد بودجه موسسه گوته از وزارت خارجه آلمان تامین میشودوی با اشاره به اینکه نمایندگان موسسه گوته در هر کشور مستقل هستند و زیر نظر سفارت فعالیت نمی کنند، گفت: درست است که حدود هفتاد درصد بودجۀ ما از وزارت امور خارجه و سی درصد از طریق شهریه تأمین میشود، اما در نمایندگی ها به صورت مستقل عمل میکنیم.
معاون امور بین الملل بنیاد سعدی نیز در این ملاقات، ضمن معرفی فعالیتهای بنیاد سعدی و شباهت زیاد برنامههای این بنیاد با فعالیتهای مؤسسۀ گوته، از نوع همکاریهای مشترک سخن گفت.
مؤسسۀ گوته در سال 1951- شش سال پس از اتمام جنگ جهانی دوم- توسط تعدادی از معلمان در شهر مونیخ تأسیس شده است. اهمیت گسترش زبان و فرهنگ آلمانی در جهان منجر به آن شده است که در دهۀ اول پس از جنگ (دهۀ باز سازی) این موضوع در اولویت قرار گیرد. ساختمان مرکزی گوته نیز در شهر مونیخ قرار دارد. این ساختمان دارای چهارصد اتاق و تقریباً چهارصد کارمند است که در بخش ستادی فعالیت می¬کنند.
انتهای پیام/