به گزارش
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان
از یاسوج؛جهانگیر حبیبی در حاشیه همایش توسعه پایدار شهرستان چرام در گفتوگو با خبرنگاران با اشاره به اینکه همایش توسعه پایدار چرام بیشتر شبیه به مجالس جشن بود و فضای توسعه نبود، اظهار کرد: شهرستان چرام، ظرفیتهای زیادی در حوزههای مختلف آب، جنگل، معدن و خاک حاصلخیز دارد.
مشاور وزیر نیرو در امور آب با اشاره به موقعیت جغرافیایی چرام، عنوان داشت: با وجود اختلاف ارتفاع بین 700 تا 3000 متر در شهرستان چرام، بسیاری از کارها از جمله ایستگاههای سیکل ترکیبی را با توجه به وجود آب و گاز میتوان در این ارتفاع انجام داد.
وی با بیان اینکه مردم چرام از سابق نشان دادهاند که در همه زمینهها میتوانند سرآمد باشند، گفت: همه ظرفیتها برای توسعه در این شهرستان آماده است اما عقب ماندگی و دلایل توسعه نیافتگی چرام نیازمند بررسی کارشناسی دقیق است.
این مسؤول، مباحث فرهنگی را زیربنا و اساس توسعه دانست و خاطرنشان کرد: باید با یک روحیه فرهنگی به یک راهبرد و همکاری، همافزایی و تعامل برسیم تا بتوانیم در جهت توسعه پایدار گام برداریم.
حبیبی در ادامه با ابراز تاسف از تخریب همدیگر در فضای مجازی استان، تصریح کرد: ما باید نیروها را در سطح استانی و ملی حمایت کنیم اما متاسفانه بیشتر دنبال نقطه ضعف هستیم.
مشاور وزیر نیرو در امور آب با تاکید بر نقش مشارکت مردمی در توسعه و با بیان اینکه هماکنون زمان مشارکت مردم است، گفت: لازم است مسئولان فرهنگی در این خصوص تلاش کنند چرا که نقش روحانیون و ائمه جمعه تاثیرگذار است.
وی همچنین به تشکیل بنیادهای مردمی به عنوان بنیادهای توسعه اشاره داشت و ابراز کرد: روحیه مطالبهگری در کهگیلویه و بویراحمد کم است، در این استان مطالبه شخصی زیاد اما مطالبات عمومی و ملی کم بوده و این ضعف هم در مردم و هم مسئولان وجود دارد.
حبیبی، اضافه کرد: مطالبهگری بحث مهمی است و بحثهای سیاسی آفت استان است، البته سیاست، اقتصاد و توسعه با هم در ارتباط هستند و لازم است دانشگاه و دانشجویان پرسشگر شوند.
این مسئول در ادامه سخنان خود با متذکر شدن این مطلب که طرحها باید با مطالعه به مرکز بیاید که قابل دفاع باشد و تخصیص آب حتما باید استدلال فنی و مهندسی پشت آن باشد، گفت: باید نیاز شرب و صنعت و کشاورزی را با توجه به جمعیت انجام دهیم و هر کمکی از دست ما برآید در این خصوص کوتاهی نمیکنیم.
وی با ابراز تاسف از اینکه مسئولان انتظار دارند همه کارها را نمایندگان مجلس انجام دهند، گفت: بحث تامین آب 25 هزار هکتار از زمینهای کهگیلویه و چرام از رودخانه مارون انجام شده و به زودی طرحهای مطالعاتی آن عملیاتی میشود که در صورت اتمام این کار و رساندن آب به دشتهای چرام و دهدشت نقش مهمی در توسعه و جلوگیری از مهاجرت دارد.
حبیبی با اشاره به دلایل عدم احداث سد کلات، ابراز کرد: دلیل اینکه سد کلات احداث نشد و آب به این دشتها نیامد مخالفتهایی بود که از مرکز استان انجام شد.
انتهای پیام/ف