به گزارش خبرنگار کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران، پژوهشگران در دانشکده پزشکی هاروارد تاثیر مصرف سیب زمینی به شکل های مختلف را در افزایش فشار خون مورد مطالعه قرار دادند، بیش از 187 هزار زن و مرد در طول 20 سال در این مطالعه شرکت کردند و رژیم غذایی و فشار خون آنها به طور مداوم ثبت شد.
محققان با در نظر گرفتن عوامل افزایش دهنده فشار خون بالا دریافتند اگر در طول یک هفته چهار وعده یا بیشتر سیب زمینی مصرف شود، خطر ابتلا به فشار خون بالا افزایش می یابد.
سیب زمینی یکی از غذاهای پرمصرف در جهان است که مصرف آن به شکل آب پز، سرخ کرده، پوره با افزایش خطر ابتلا به فشار خون بالا در زنان و مردان همراه است البته مصرف چیپس سیب زمینی موجب افزایش فشار خون نمی شود.
به تازگی در ایالات متحده سبزیجات غنی از پتاسیم در برنامه غذای سالم این کشور گنجانده شده تا با کاهش مبتلایان به فشارخون سلامت جامعه بهبود یابد.
محققان در نتیجه تحقیقات خود دریافتند با مصرف سبزیجات غیر نشاسته ای به جای سیب زمینی در یک وعده غذایی خطر ابتلا به بیماری فشارخون بالا کاهش می یابد. مصرف بالای سیب زمینی سرخ کرده موجب افزایش ابتلا به فشار خون بالا در زنان و مردان می شود.
سیب زمینی در مقایسه با سایر سبزیجات از قند بالاتری برخوردار است و موجب افزایش قند خون نیز می شود.
انتهای پیام/