به گزارش حوزه دولت گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، اسحاق جهانگیری معاون اول رئیسجمهور عصر امروز(پنجشنبه) در جلسه ستاد اقتصاد مقاومتی استان سیستان و بلوچستان با بیان اینکه موضوع اقتصاد مقاومتی امری جدی است، گفت: اقتصاد کشور باید بتواند در برابر حوادث پیرامونی تاب و مقاومت داشته باشد اگر بنیه اقتصاد کشور قدرتمند شود در برابر اتفاقاتی که باعث آسیب برای کشورهای شرق آسیا شد، مقاومت خواهد کرد به ویژه اینکه ما به شکل مضاعف تحریمهای ظالمانه را تجربه کردهایم.
وی با تشبیه 5 رویکرد اساسی اقتصاد مقاومتی، افزود: هیچکس نباید در برابر اجرای این رویکردها مقاومت کند و در غیر این صورت باید مسئولیت را در اختیار کسی قرار داد که توان برنامهریزی و رفع موانع به منظور دستیابی به این اهداف را دارند.
معاون اول رئیسجمهور با تأکید بر اینکه انتظارم از مدیریت استان راهاندازی واحدهای راکد و نیمهفعال است، از ابلاغ دستورالعملی برای کمک و رفع موانع دستگاههای دولتی به امر صادرات خبر داد و گفت: استان سیستان و بلوچستان دارای مرزهای آبی و خاکی گستردهای است و میتواند در فضای جدید امکانات بیشتری برای راهاندازی چرخ تولید و صادرات داشته باشد.
معاون اول رئیسجمهور با بیان اینکه دولت برای 24 بند اقتصاد مقاومتی نظیر بهرهوری، برنامههای بلندمدت و کوتاهمدت تدوین کرده است، اظهار داشت: در سال 95 باید چرخ تولید کشور به حرکت درآید به همین منظور راهاندازی مجدد واحدهای کوچک و متوسط راکد و نیمه فعال در دستور کار قرار گرفته است و روشن شدن چراغ این واحدها معیار ارزیابی مدیران استانهاست.
معاون اول رئیسجمهور از برنامهریزی عملیاتی برای مبارزه با قاچاق کالا یاد کرد و از مسئولان استان خواست تا به صورت هفتگی و ماهانه عملکرد خود در احیای فضای کسب و کار و رونق اقتصادی را رصد کنند.
معاون اول رئیسجمهور با بیان اینکه هر متر از سواحل مکران همانند گوهری برای کشور ارزشمند است به دستور رهبر معظم انقلاب برای احیای این سواحل اشاره کرد و گفت: کار بزرگی در بندر شهیدبهشتی چابهار در حال انجام است تا این بندر از یک سو به جایگاهی برای ترافیک کالا به کشورهای منطقه و از سوی دیگر به محلی برای صادرات و واردات کشور مبدل شود .
جهانگیری با اشاره به پیشرفت طرح راهآهن چابهار زاهدان، ایجاد قطب پتروشیمی در چابهار، احداث صنایع فولاد، انتقال انرژی و گاز رسانی و تغییر کشت در استان گفت: دولت برنامهریزی خوبی برای توسعه استان فراهم کرده و امیدواریم در گردشگری و تجارت مایه تحول شود.
وی ارتباط ایران با کشورهای پاکستان و افغانستان را صمیمی خواند و گفت: ممکن است در مسائل مرزی گاهی بخاطر برخی عناصر تنشهای کوتاهی وجود داشته باشد اما ما قادریم نیازهای کشورهای برادر را در عرصههای مختلف برآورده کنیم.
معاون اول رئیسجمهور تأکید کرد: امروز همدلی در استان حاکم است و میان شیعه و سنی برای توسعه استان پیشرفت و رفع مشکل مردم همدلی وجود دارد که قابل احترام است.
جهانگیری ضمن تبریک میلاد منجی عالم بشریت حضرت مهدی (عج) از حضور در جمع مردم خونگرم سیستان و بلوچستان ابراز خرسندی کرد و گفت: بدون تردید اجرای برنامهها و طرحهای دولت در سواحل مکران و چابهار تأثیر بسیاری در کل کشور خواهد داشت.
پیش از سخنان معاون اول رئیسجمهور وزرای صنعت، معدن و تجارت، راه و شهرسازی، دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح با تشریح طرحهای در دست اقدام وزارتخانههای خود اظهار امیدواری کردند با تعامل منطقهای و تکمیل طرحها، استان در آیندهای نزدیک شاهد رونق و شکوفایی باشد.
استاندار سیستان و بلوچستان توجه دولت تدبیر و امید به جایگاه استان به ویژه در صادرات و افزایش تعامل با کشورهای همسایه را موجب توسعه اقتصادی و فرهنگی ارزیابی کرد و گفت: همکاری و پیوند مردم 3 کشور ایران پاکستان و افغانستان ضامن صلح و امنیت پایدار در منطقه است.
وی با اشاره به موضوعاتی نظیر تغییر الگوی کشت، احیای تالاب هامون، ضرورت انتقال انرژی و بهرهگیری از انرژیهای پاک، توسعه راههای مواصلاتی، اکتشاف معادن، حمایت از گردشگری و صنایع دستی، شیلات و دامپروری اظهار داشت: ما در چارچوب برنامههای اقتصاد مقاومتی در نظر داریم با اتکا به منابع استانی گامهای مؤثری در اشتغالزایی، ایجاد ارزش افزودی و توسعه براساس عدالت برداریم.
همچنین چند تن از مدیران استان با تبیین برنامههای اجرا شده در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی، توضیحاتی درباره چشمانداز و موانع پیش رو ارائه کردند.
سپس مولوی شیخ عبدالحمید نیز دیدگاههای خود برای تحقق اقتصاد مقاومتی و توسعه استان را تبیین کرد.
انتهای پیام/