به گزارش
گروه استان های باشگاه خبرنگارن جوان از
شهرکرد؛ سرطان نوعی بیماری است که در آن سلول های غیر طبیعی به صورت کنترل نشده تکثیر یافته و می توانند بافت های مجاور را نیز درگیر کنند و از طریق جریان خون یا لنف به سایر نقاط بدن گسترش یابد.
یکی از مهم ترین نکات در درمان سرطان، تشخیص به موقع و زود هنگام آن است، چرا که بسیاری از بیماران به دلیل تشخیص دیر هنگام، قادر به درمان آن نیستند.
عدم مصرف دخانیات، کاهش وزن، فعالیت فیزیکی و رژیم غذایی مناسب از عوامل پیشگیری از سرطان به شمار می رود.
سرطان سینه، معده و پوست از شایع ترین سرطان ها در بین مردم استان چهارمحال و بختیاری است.
پزشک فوق تخصص خون و سرطان گفت: یکی از شایع ترین سرطان ها در چهارمحال و بختیاری، سرطان سینه در خانم هاست که از مهمترین فاکتورهای خطر این سرطان می توان به سابقه فامیلی اشاره کرد که خطر ابتلای فرد را یک و نیم تا 3 برابر افزایش می دهد.
مریم برخوردار، صنعتی شدن، تغییر سبک و شیوه زندگی، ازدواج و بارداری در سنین بالا، مدت زمان شیردهی کوتاه، بی تحرکی و کار در شیفت های شب را از دیگر عوامل ابتلا به سرطان سینه در خانم ها دانست.
وی توصیه کرد: خانم ها از سن بالای 25 سالگی، ماهانه خودشان را معاینه کنند و در صورت مشاهده هر گونه برآمدگی، توده، زخم و برجستگی های غیر طبیعی در سینه، به پزشک متخصص مراجعه کنند.
به گفته برخوردار؛ رعایت نکات بهداشتی، توجه به سلامت و سبک مناسب زندگی، تحرک، رژیم غذایی مفید و مصرف سبزیجات تازه احتمال بروز سرطان سینه را کاهش می دهد.
یکی از بیماران مبتلا به سرطان سینه گفت: الان هفت ماه است که به سرطان سینه مبتلا شده ام و پس از عمل جراحی، در حال حاضر شیمی درمانی می شوم.
وی افزود: با مشاهده زخم در سینه، به پزشک مراجعه کردم و پس از انجام معاینات و آزمایشات، متوجه وجود بیماری در خود شدم.
سرطان معده پس از سرطان سینه در خانم ها، از شایع ترین سرطان ها در بین مردم استان چهارمحال و بختیاری است.
یکی دیگر از پزشکان فوق تخصص خون و سرطان در چهارمحال و بختیاری، با بیان اینکه سرطان معده یکی از کشنده ترین سرطان ها با شیوع بالا است که بیشتر، افراد بالای 30 سال را مبتلا می کند، گفت: زمانی که سلول های سرطان بر روی پوشش داخلی معده ایجاد شوند، سرطان معده ظاهر می شود.
روح الله معصومی افزود: معمول ترین عامل ابتلا به سرطان معده، عفونت به وسیله هلیکوباکتری است که بیش از ۶۰ درصد از موارد ابتلا را شامل می شود.
وی اضافه کرد: همچنین ژنتیک و سابقه فامیلی نیز خطر ابتلا به سرطان معده را 2 تا 3 برابر و حتی برخی عوامل ژنتیکی تا 10 برابر افزایش می دهد.
این فوق تخصص خون و سرطان، سبک زندگی و شیوه تغذیه افراد، مصرف زیاد نمک، غذاهای آماده مانند فست فودها، غذاهای با ماندگاری بالا، کنسروها و غذاهایی که نیترات بالایی دارند را از دیگر عوامل ابتلا به سرطان معده بیان کرد.
معصومی اضافه کرد: افرادی که احساس ناتوانی و کم خونی می کنند و هنگام غذا خوردن حس ناخوشایند، پری در بالای شکم و یا سیری زودرس دارند، مشکوک به سرطان معده هستند.
وی گفت: همچنین کسانی که استفراغ خونی دارند و یا در مدفوعشان خون مشاهده می شود، مشکوک به ابتلا به سرطان معده هستند.
به گفته معصومی؛ آندوسکوپی و رادیوگرافی معده از راه های تشخیص سرطان است و تشخیص این بیماری معمولاً به وسیله بافت برداری هنگام آندوسکوپی انجام می شود.
سرطان پوست هم پس از سرطان های سینه و معده، از شایع ترین سرطان ها در چهارمحال و بختیاری به شمار می رود.
مریم برخوردار فوق تخصص خون و سرطان درباره سرطان پوست هم گفت: اشعه مضر آفتاب در استان چهارمحال و بختیاری به دلیل ارتفاع زیاد از سطح دریا، تأثیر بیشتری روی پوست دارد و خطر ابتلا به سرطان پوست را افزایش می دهد.
وی افزود: خوشبختانه سرطان پوست کمتر باعث مرگ و میر می شود و درمان راحت تری دارد.
برخوردار یادآور شد: با استفاده از کلاه، عینک و کرم های ضد آفتاب می توان از ابتلا به این بیماری جلوگیری کرد.
فوق تخصص کلیه و متخصص داخلی هم گفت: سرطان به هيچ وجه مسری نيست و
با دست دادن و يا در آغوش گرفتن يك فرد مبتلا، به اين بيماری دچار نخواهید
شد.
لیلا محمودنیا افزود: غربالگری و تشخیص زودرس کلید درمان سرطان است و با درمان مناسب بيشتر مردم از سرطان نجات می يابند.
همچنین پزشکان توصیه می کنند که افراد پر خطر، تست های تشخیص سرطان را زودتر انجام دهند تا از ابتلا و یا پیشرفت این بیماری جلوگیری شود.
گفتنی است: تمامی مراکز سونوگرافی و ماموگرافی در استان چهارمحال و بختیاری، و همچنین تجهیزات آندوسکوپی فوقانی در بیمارستان هاجر (س) و کلینیک امام رضا (ع) شهرکرد، آماده انجام آزمایشات و غربالگری در این زمینه هستند که فرد با مراجعه می تواند از وضعیت سلامت خود مطلع شود.
انتهای پیام/ف