به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان؛
وزارت امور خارجه مالدیو روز گذشته – چهارشنبه – با ادعای اینکه "سیاستهای ایران به ضرر صلح و ثبات در منطقه خاورمیانه و خلیج فارس است"، روابط دیپلماتیک خود را با ایران قطع کرد. این خبر نه به دلیل اهمیت مالدیو در سیاست خارجی ایران بلکه بیشتر به خاطر گمنام بودن این کشور در عرصه بینالملل از انعکاس گستردهای در رسانههای خبری و شبکههای اجتماعی ایران برخوردار شد.
بسیاری از سایتهای خبری جهان از جمله رویترز، بیبیسی و یاهونیوز – که اخبار خبرگزاریهای مهم جهان را منعکس میکند -- قطع رابطه این کشور جزیرهای کوچک با ایران را نشانه نزدیکی بیش از پیش آن به عربستان و در راستای طرح ریاض برای تشویق متحدان اقماری خود به قطع رابطه با ایران ارزیابی کردند.
به نوشته آسوشیتد پرس، عربستان از سال 2013 با اعطای کمکهای مالی و سرمایهگذاریهای اقتصادی در مالدیو از نفوذ روزافزونی در این کشور برخوردار شده و سال گذشته نیز برای نخستین بار سفارت خود را در ماله – پایتخت این کشور - افتتاح کرد.
مالدیو از سال 1975 با ایران دارای روابط دیپلماتیک بود؛ اما بسیاری از ما ایرانیان برای اولین بار نام مالدیو را در مرحله مقدماتی جام جهانی 98 فرانسه شنیدیم و هنوز هم با شنیدن نام آن، اولین خاطرهای که به ذهن بسیاری از ما میرسد 17 گلی است که تیم فوتبال این کشور در 12 خرداد 76 در ورزشگاه عباسین دمشق از تیم ملی فوتبال ایران دریافت کرد.
با این حال، اهمیت روابط دیپلماتیک 40 ساله ایران و مالدیو تاکنون به اندازهای نبوده است که دو کشور در خاک یکدیگر، سفارتخانه، کنسولگری یا نمایندگی دیپلماتیک ایجاد کنند؛ همچنانکه بسیاری از کشورهای دیگر نیز با وجود داشتن روابط دیپلماتیک با این کشور، اقدام به گشایش سفارتخانه در آن نکردهاند.
مالدیو با نام رسمی "جمهوری مالدیو" مجموعهای از دهها جزیره کوچک در اقیانوس هند است. این کشور در جنوب غربی هند واقع شده و اکثریت جمعیت آن را مسلمانان اهل سنت تشکیل میدهند. اقتصاد این کشور نیز عمدتا مبتنی بر صنعت گردشگری و ماهیگیری است.
به نوشته وبسایت اطلس جهان، این کشور هم به لحاظ جمعیت و هم از نظر مساحت کوچکترین کشور آسیا است و با تنها 298 کیلومتر مربع وسعت، در میان 260 کشور و منطقه خودمختار جهان، رتبه دویست و چهاردهم را در اختیار دارد. تقریبا 99 درصد از جغرافیای مالدیو را آب تشکیل میدهد و یک درصد باقیمانده نیز بین صدها جزیره تقسیم شده است که بزرگترین آنها کمتر از 8 کیلومتر مربع وسعت دارد.
متوسط ارتفاع این کشور از سطح دریا 1.5 متر است و به لحاظ جغرافیایی پستترین منطقه زمین به شمار میرود. بلندترین ارتفاع طبیعی در این کشور 2.4 متر است و به همین دلیل نگرانیهای فراوانی درباره احتمال غرق شدن آن در آینده در اثر گرمایش جهانی وجود دارد.
اولین ساکنان این کشور ماهیگیرانی بودند که در حدود قرن سوم میلادی از شبه قاره هند وارد این جزیره شدند. مردم این کشور در ابتدا پیرو آئین هندو بودند اما سپس به بودا و در اواخر قرن 12 میلادی نیز به اسلام روی آوردند. طبق قانون اساسی مالدیو، اسلام دین رسمی این کشور است و ترویج علنی سایر ادیان جرم محسوب میشود.
مالدیو از سال 1887 تا 1965 به مدت 78 سال تحت استعمار انگلیس قرار داشت و پس از اعلام استقلال این کشور از انگلیس، پارلمان آن در سال 1967 نظام حکومتی آن را با اکثریت آرا از "پادشاهی مشروطه" به "جمهوری ریاستی" تغییر داد.
مالدیو کشوری با بیشترین پراکندگی جغرافیایی است. در زلزله سال 2004 در اقیانوس هند، 57 جزیره از مجموع 66 جزیره قابل سکونت این کشور هدف سونامی قرار گرفت و خسارات زیادی به زیرساختهای آنها وارد شد. در این حادثه، 6 جزیره نیز به طور کامل نابود شدند.
علاوه بر این، مالدیو دارای 1192 جزیره مرجانی غیرقابل سکونت است که ارتفاع آنها از سطح دریا کمتر از یک متر است. سازمان ملل در سال 2007 هشدار داد درصورت تداوم بالا آمدن سطح آب دریاها با سرعت کنونی، مالدیو تا سال 2100 میلادی برای همیشه از نقشه جغرافیای جهان حذف خواهد شد.
به نوشته دیلی میل، محمد ناشید – رئیس جمهور سابق مالدیو - در سال 2009 به مدت نیم ساعت جلسه کابینهاش را در عمق 6 متری آبهای ساحلی این کشور برگزار کرد تا خطر غرق شدن کشورش بر اثر گرمایش جهانی را به جهانیان گوشزد کند.
این کشور طبق آخرین آمار ارائه شده، 341 هزار نفر جمعیت دارد که نسبت به سرشماری سال 2012 حدود 50 هزار نفر از جمعیت آن کم شده است! کم جمعیتترین شهر مالدیو حدود 3800 نفر و بزرگترین شهر این کشور که پایتخت آن - ماله – است نیز حدود 62500 نفر جمعیت دارد.
انتهای پیام/
نویسنده: مهدی حاجتپور
این مشکل بررسی شود
بدبخت 100 سال دیگه بعلت گرم شدن زمین دیگه اصلا وجود نخواهد داشت
مالديو کجايي ، دقيقاً کجايي؟
دقیقا کجایی!
بابا ولش کنین. این تا 20 سال دیگه همش زیر آبه.
اسرائیل زیر پای ایران
نتیجه :مالدیو= پشم
خجالت نمیکشی بدبخت؟
خودتو ضایع کردی چرا؟
آمریکا و اعوان و انصارش قطع رابطه کردن دستشون ب جایی بند نشد
تو ک دیگ خیییییعلی کوچچچچچچچچچویی،خیییییعلی
ماله ماله ماله خخخخخخ
به روابطمون هم که ماله کشیدن
مالدیو چرا رفتی؟؟؟؟عرررررررررررررر
انصافا من تا الان فکر میکردم مالدیو اسم ماشینه
کجای...؟؟
دقیقا کجایی؟؟!
کی به فکر امید فوتبالیست های ما برای زدن گلهای گلابی خواهد بود
وای قطع نکن قطع نکن
خداحافظ گلهای مفت خداحافظ
ولی از شوخی که بگذریم دلم براشون میسوزه ، دولت ها و البته بیشتر ملت هایی که هیچی از واقعیت هایی که داره تو دنیا اتفاق می افته نمیدونن.