به گزارش
خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛علی اصغر پیوندی رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در مراسم بزرگداشت روز جهانی ماما و اولین جشنواره ترویج زایمان طبیعی اظهار کرد: درباره نقش مامایی در سلامت صحبتهای زیادی مطرح شده که چالشهای بسیاری در این باره مطرح است که امیدواریم با تعامل سازنده بتوانیم مشکلات نظام سلامت را کاهش دهیم.
پیوندی نقش مامایی را در نظام سلامت بسیار مهم دانست و افزود: سیستم درمانی در نظام سلامت و خانههای بهداشت باعث افزایش ارائه خدمات به مردم شد که باید به جایگاه رشته مامایی در نظام سلامت توجه بیشتری شود.
وی با اشاره به کاهش مرگ و میر مادران باردار به 19 در 100 هزار زایمان گفت: باید بر دیگر شاخصهای بهداشتی مانند کاهش مرگ و میرها خدمات بهتری ارائه دهیم.
رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی پاسخگویی اجتماعی به اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل را شعار امسال این دانشگاه عنوان کرد و افزود: باید کارکنان نظام سلامت در بهداشت و درمان، در بخشهای آموزش پژوهش و دانشجویی پاسخ منطقی برای مشکلات داشته باشند و به جامعه ارائه دهند که جامعه مامایی در این زمینه میتواند نقش مهمی ایفا کنند.
پیوندی بیان داشت: رشته مامایی خدمات زیادی را در حوزه سلامت از جمله بحثهای پیشگیری و مراقبت در دوران بارداری ایفا میکند که به جامعهای با رشد پایدار و منطقی کمک میکند.
وی با اعلام اینکه بالغ بر 816 نفر در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در جامعه مامایی فعال هستند، تصریح کرد: از این تعداد 635 نفر اعضای هیأت علمی دانشکدههای پرستاری و مامایی و گروه زنان و 181 نفر دانشجویان کارشناسی و کارشناسی ارشد را تشکیل میدهند.
تجهیز هزار و 700 اتاق LDR در طرح تحول سلامت
در ادامه علی شهرامی معاون اجرایی معاونت درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به اجرای طرح تحول سلامت از دو سال گذشته گفت: پس از سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری برای بهبود سلامت زایمان در اداره سلامت مادر و کودک معاونت بهداشتی وزارتخانه برنامهای برای ترویج زایمان طبیعی تدوین شد که جزء بهترین برنامههای طرح تحول با زیرساختهای مناسب قرار گرفت.
وی با اعلام اینکه با شروع طرح تحول سلامت تعداد هزار و 700 اتاق LDR بازسازی و تجهیز شدند، افزود: ارتقا فرهنگی و تغییر تفکر در زایمان برنامهای 20 ساله بود که تغییر در آن تنها میتوانست به صورت تدریجی انجام شود که با طرح تحول عده زیادی از روستاییان و افراد کمتوان مالی توانستند زایمان طبیعی را در مراکز بهداشتی انجام دهند.
شهرامی تصریح کرد: در شهری مانند تهران به امکانات بیشتری نیاز است که 900 مرکز بهداشتی در آن تجهیز شد و با سیاستهای افزایش نیروی انسانی اقدام برای استخدام در حدود 2 هزار و 200 ماما در شبکه درمانی صورت گرفت.
در پایان این برنامه از 15 بیمارستان موفق در ترویج زایمان طبیعی در استان تهران تجلیل به عمل آمد.
انتهای پیام/