ربابه غفار تبریزی روان شناس در گفتگو با خبرنگار
گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، در خصوص دلایل بدبینی بین زوجین، اظهار داشت: یک دسته از بدبینی ها به شخصیت افراد بازمی گردد یعنی فرد در خانواده ای تربیت شده که به دلیل داشتن الگوهای نادرست رفتاری این حالت شک و بدبینی به صورت ناخودآگاه در وی به وجود آمده است.
وی ادامه داد: منشأ برخی دیگر از بدبینی ها رفتارهای همسر است؛ پنهانـکاری یا رفتارهای مشکوک که باعث ایجاد شک و سوء ظن در فرد می شود مثل سایلنت کردن گوشی یا مکالمات تلفنی که به صورت مخفی و پنهانی صورت می گیرد.
غفارتبریزی با اشاره به اینکه مسائل اقتصادی نیز به تشدید اینگونه بدبینی ها دامن می زند، گفت: امروزه به دلیل اینکه به اصطلاح " جیب برخی زن و شوهر ها جداست" و هر کدام درآمدشان را به تنهایی و آنطور که دلشان می خواهد مصرف می کنند و اطلاعی از حساب و کتاب یکدیگر ندارند در نتیجه نسبت به هم دچار شک و بدبینی می شوند.
وی در ادامه بیان کرد: از بین رفتن حریم ها و احترام بین زوجین، خشونت، فحاشی و رفتارهای تخریبی نیز به افزایش این حالت کمک می کند.
این روان شناس درباره روش های رفع " بدبینی" گفت: اگر فردی احساس کرد که همسرش به وی سوء ظن پیدا کرده است در وهله اول باید منشأ این بدبینی ها را شناسایی کرده وآنها را رفع کند و سعی کند رفتارش شفاف و دور از هرگونه ابهامی باشد.
غفار تبریزی در ادامه افزود: اگر این اختلال در فرد خفیف باشد باید به روان شناس یا مشاور خانواده مراجعه کند و روش های پیشنهادی را دریافت کرده و آنها را به کار گیرد.
وی در پایان تأکید کرد: اگر حالت بدبینی در فرد حاد بود و حالت بیمارگونه به خود بگیرد فرد حتماً باید به روانپزشک مراجعه کرده و تحت درمان دارویی قرار بگیرد.
انتهای پیام/