افزایش هزینه ها مراکز غیر مجاز عرضه شیر خام، نقدینگی ، فروش نرفتن محصولات ، ایجاد تعرفه های سنگین برای لبنیات بلای جان کارخانه های شیر سیستان و بلوچستان ومنجر به تعطیلی این واحدها شده است.

نچرخیدن چرخ دنده های کارخانه های شیر سیستان و بلوچستان
به گزارش خبرنگار گروه استانهای باشگاه خبرنگاران از زاهدان ؛ رئیس انجمن صنفی کارفرمایان صنعت شیر سیستان و بلوچستان گفت: پس از هدفمندی یارانه ها و قانون مالیات بر صادرات در دولت قبل، کل کارخانه های شیر سیستان و بلوچستان روندی نزولی را طی کردند و هم اینک در آستانه ورشکستگی قرار دارند. 

نعمت الله پودینه ادامه داد:با تعطیلی این کارخانه ها تنها کارفرمایان ضرر نمیکنند بلکه کارگران بیکار و شیر دامداران روی دست شان می ماند. 

وی خاطرنشان کرد: گرچه صادرات کارخانه های شیر بسیار خوب بود اما دولت قبل با طرح مالیات صادرات سبب شد تا این کارخانه ها بازار صادرات را از دست بدهند .
 
وی افزود: به دلیل به روز نبودن سیستم فراوری شیر و تولید نکردن سبد کامل لبنی، امکان بازپس گرفتن بازار صادرات برای این واحدها وجود ندارد. 

وی ادامه داد: کارخانجات شیر استان برای دریافت وام به منظور به روز رسانی سیستم به بانک ها معرفی شدند اما از آنجائی که برای این کار وثیقه های سنگین مورد نیاز است نتوانستند تسهیلات مورد نظر را دریافت کنند. 

وی ادامه داد: همچنین پس از به روز رسانی سامانه و تولید تمام مواد لبنی می توان صادرات را به کشور افغانستان از سر گرفت و این امر برگشت سرمایه را تضمین می کند. 

 گفتنی است: هفت کارخانه شیر سیستان وبلوچستان وجود دارد که در زمان اوج فعالیت خود حدود 700 نفر کارگر داشته اند که اکنون با تعطیلی این کارخانه ها بیکار شده اند. 

دامداران زاهدانی هم در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران گفتند: کارخانه های شیر زاهدان به بهانه مشکل کیفیت و بهداشت از خرید شیر آنان خوداری می کنند. 

انتهای پیام/س-ت

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.