کاظم سیاحی بازیگر نمایش «نگاهمان میکنند» در گفتگو با خبرنگار
حوزه تئاتر گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ در رابطه با اپیزود اول این نمایش که ایفای نقش شخصیت «نیما» را در آن به عهده دارد، گفت: این اپیزود راجع به یک زن (نازی) و شوهر مستندسازش (نیما) است که یکسری مسائل در زندگی آنها اتفاق میافتد و باعث میشود نازی دچار ترس و توهم بشود و بعد از آن هنوز فکر میکند که زندگی شخصیشان زیر نظر است و شنود میشود.
وی ادامه داد: به نظرم این جمله میتواند توصیفکننده خوبی برای اپیزود اول باشد که در متن این داستان ایتالیایی هم آورده شده است؛ جلوی یک خانه میلهای میزنند و همه از زیر آن دولا رد میشوند. چند وقت بعد، آن میله را بر میدارند اما باز هم همه دولا رد میشوند. آن میله دیگر نیست، این ما هستیم که هنوز دولا ماندهایم؛ این باز میگردد به همان توهم نازی که بعد از پایان همه چیز هنوز دولاست.
صداپیشه عروسک «جیگر» در رابطه شخصیتپردازی نقشش بیان کرد: در متن هیچ اشاره مستقیمی به شخصیت نیما نشده و من و هر کس دیگری میتواند در چنین موقعیت مشابهی قرار بگیرد. این شخصیت یکسری تفکر دارد؛ باورکرده که دیگر هیچ اتفاقی نیست و همه چیز آرام است اما بعد رکب خورده و متوجه میشود که هنوز هم زیر نظر هستند و نگاهشان میکنند.
وی پیرو صحبتهایش تصریح کرد: باید رابطه بین نازی و نیما و فضای حاکم برای مخاطب باورپذیر میشد؛ این نکته مهمی بود که میبایست در کارگردانی و شخصیتپردازی به آن توجه می کردیم و در این راستا همه ما برای شکل گیری فضای مد نظر کوشیدیم.
این بازیگر افزود: روابط و اتفاقاتی در این متن هست که به نظر من، مرتبط با حال امروز ما آدمهاست؛ عدم امنیت در روابط انسانها با هم و با اجتماعشان و اینکه به هر وسیله زندگی شخصیشان مورد تهدید قرار میگیرد. در رابطه با بازیها هم باید بگویم که کاملا رئال و فضای حاکم بر شخصیتها رئالیستی است.
بازیگر نمایش «باغ آلبالو» در مورد تبدیل شدن عمارت مسعودیه به پاتوق فرهنگی گفت: به نظر من اتفاق خوبی است و ایجاد یک گالری و سالنهای نمایش در چنین مکانهایی تنها در ایران نمیافتد بلکه در آخرین اجرایی که سوئیس داشتم دیدم، جشنوارهای در قلعهای قدیمی برگزار شد که مناسب با آن فستیوال سن زده بودند. ولی عملی شدن این حرکت در تهران با مشکل رفت و آمد روبرو است و به تبلیغان اساسی و گستردهای نیاز دارد که مردم این مکانها را شناسایی کنند تا مورد استقبال قرار بگیرد.
وی عنوان کرد: نکته شایان ذکر این است که با توجه به سالنهای مختلف تئاتری ایجاد شده و حجم دانشجویان فعال در این عرصه، باید به همان اندازه که رشد سالن داریم، رشد تماشاگر تئاتر هم داشته باشیم. من نمیتوانم آمار دقیق بدهم اما امیدوارم که همه سالنها مخاطب خاص خودشان را داشته باشند که این موضوع نیازمند تبلیغ است.
انتهای پیام/