به گزارش
حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از پایگاه خبری حوزه هنری؛ محسن كاظمی درباره دلیل حجم كم آثار مرتبط با انقلاب اسلامی در مقایسه با دفاع مقدس اظهار كرد: وقتی انقلاب پیروز شد ما دچار ناآرامیهایی شدیم كه انقلابیون، افراد تحصیلكرده، دانشمندان و صاحب قلمان ما هیچ كدام فرصت پردازش انقلاب اسلامی را در سالهای ابتدایی نداشتند.
نویسنده كتاب «سالهای بیقرار» افزود: در آن سالها كه به آن دوران تثبیت میگوییم كسی فرصت فكر كردن درباره وقایع منتهی به انقلاب را نداشت و این مسئله باعث شد نویسندگان و صاحب اثر ما از انقلاب فاصله بگیرند. در حالی كه بلافاصله پس از جنگ افراد این فرصت را داشتند كه به مسائل دفاع مقدس بپردازند.
نویسنده كتاب «احمد احمد» نگاه انحصاری به پژوهشهای تاریخی را یكی از دلایل اصلی عدم ورود پژوهشگران تاریخ به این عرصه اشاره كرد و افزود: این عرصه مرزهای بسیار حساسی دارد و برای كسانی كه میخواهند در فضایی امن فعالیت كنند بسیار پرخطر است.
وی اظهار كرد: در تاریخ شفاهی ما با افرادی رو به رو هستیم كه صاحب فكر و سلیقه هستند و قطعا رویدادها را با دیدی خاص خودشان میبینند. برعكس وقایع تاریخی، در تاریخ شفاهی باید خاطرات فرد را تا زمانی كه داغ است از تنور برداریم. اگر در فضای نشر به تكثر معتقد باشیم و اجازه دهیم افراد با دیدگاههای مختلف روایت خود را از انقلاب اسلامی بیان كنند، همه این ها در كنار یكدیگر جمع میشود و میتواند پاسخ گوی تاریخ باشد.
كاظمی در پایان گفت: انتظار ما از تاریخ شفاهی باید با انتظارمان از تاریخ متفاوت باشد.
انتهای پیام/