اهواز؛

کولیت السراتیو؛ بیماری مزمن التهابی روده

چنانچه فردی دچار اسهال همراه با درد و خون در محتویات روده شود، تست کلونوسکوپی برای تشخیص بیماری دقیق تر عمل می کند.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، کولیت السراتیو وضعیتی است که سبب ایجاد اسهال همراه با درد و خون در محتویات روده می شود و ممکن است علائم آن تنها یک بار بروز کنند.

علائم ممکن است خفیف یا شدید باشند؛ کولیت السراتیو دارای علائم احتمالی از جمله اسهال تا 10 بار و یا بیشتر در روز، خروج خون با هر بار اجابت مزاج، دفع خون از معقد، خروج ترشحات خلطی از معقد، دردهای شکمی، تب، کاهش وزن، ورم و درد لگن و زانو، تورم و درد چشم، پوست یا ریه ها است.

تست های کمی برای تشخیص بیماری کولیت السراتیو وجود دارد؛ سیگوئیدسکوپی یا کلونوسکوپی از جمله این آزمایش ها است. در این روش، پزشک لوله ای درون راست روده قرار می دهند و بعد آن را به سمت قسمت های جلوتر پیش می برند.

در ابتدای لوله یک دوربین وصل است که پزشک به وسیله آن دورن روده را می بیند. علاوه بر آن، وسائلی برای نمونه برداری از روده نیز تعبیه شده است. تست های دیگر شامل عسکبرداری و یا اسکن روش دقیقی برای تشخیص بیماری نیستند.

برای بهبودی علائم باید از مصرف غذاهایی که علائم را تشدید می کنند، پرهیز کرد. مصرف ماست، شیر، پنیر و لبنیات، قهوه، چای، سودا و نوشیدنی های دارای کافئین یا الکل، برخی میوه و یا آبمیوه ها، غذاهای سرخ شده و چرب، نان سبوس دار، سس هایی مانند کچاپ و خردل، برخی سبزیجات مانند کاهو، کلم بروکلی، گوشت قرمز، لوبیا، مواد غذایی حاوی رنگ های صنعتی و همچنین طعم دهنده ها و شیرین کننده ها، سبب تشدید علائم در افراد مبتلا به کولیت السراتیو می شود.

 علاوه بر این لازم است افراد دچار علائم بیماری کولیت السراتیو، داروهای مسکن مانند بوروفن یا ناپروکسن استفاده نکنند ولی در صورت احساس درد می توانند استامینوفن مصرف کنند.

درمان بیماری کولیت السراتیو به علائم آن بستگی دارد. ممکن است پزشک معالج داروهایی را تجویز کند که مستقیم در راست روده قرار می گیرند. این داروها ورم روده را در مواردی که بیماری خفیف است، کاهش می دهند. البته این داروها حدود سه هفته طول می کشد که اثرگذاری خود را داشته باشند.

داروهای دیگری هم برای درمان این بیماری به صورت قرص دریافت می شود  که به عنوان قرص آ.اس.آ شناخته می شوند. همچنین داروهایی به نام استروئید نیز برای کاهش ورم روده استفاده می شود. داروهای قوی تری نیز وجود دارد که بر روی سیستم دفاعی بدن موثر هستند و روده را از صدمات سیستم دفاعی محافظت می کنند که داروهای معرف این گروه آزوتیاپرامیم و 6_ پرکاپتوپورین هستند. با این داروها علائم بسیاری از بیماران بعد از چند هفته بهبود می یابدند.
زمانی که داروها و تغییرات رژیم غذایی در بهبود این وضعیت تاثیری نداشته باشند، جراحی می تواند به بهبود این مسئله کمک کند.

انتهای پیام/و

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.