انسانها زبان را با استفاده از روشهای گوناگونی درک می کنند. برای مثال با مراجعه به یک فرهنگ لغت یا با مرتبط ساختن آن با کلماتی که در یک جمله با همان معنی وجود دارد میتوانند به درک درستی از آن زبان برسند.
به گفته محققان الگوریتمهای جدید رایانهها را قادر میسازد تا برای درک بهتر زبان از همان شیوهای استفاده کند که انسانها در زمان مواجهه با یک لغت ناشناخته از آن بهره میبرند.
زمانی که رایانه با یک کلمه جدید و نامفهوم مواجه میشود، این الگوریتمها آن لغت را در یک فرهنگ لغت یافته و کلماتی را که متعاقبا در جمله خواهد آمد پیش بینی میکنند.
محققان به منظور اطمینان از اینکه آیا این الگوریتمها بازنمایی صحیح از یک کلمه را برای رایانه فراهم کرده است، این دادهها را با داده های به دست آمده از انسانها در زمان مواجهه با لغات جدید و نامفهوم مقایسه کردند.
به گفته پژوهشگران دانشگاه لیورپول، آموزش ارائه دقیق لغات اولین قدم در آموزش زبان انسانها به رایانهها می باشد.
دانشمندان بر این باورند که اگر بتوان رایانهها را به گونهای مشابه با انسانها آموزش داد، رایانهها جایگزینی مناسب برای انسانها شده و به طور بالقوه قادر به خواندن متون و انجام امور مفید از جمله ترجمه متن نوشته شده در یک زبان خارجی، خلاصه کردن یک مقاله و یا پیدا کردن اسناد مشابه دیگر در اینترنت خواهند شد.
در حال حاضر دانشمندان بی صبرانه منتظر موقعیتها و امکاناتی هستند که رایانهها در آینده برای همگان به ارمغان خواهند آورد.
این پژوهش اخیرا در کنفرانسی که برای پیشرفت هوش مصنوعی در آریزونا برگزار شد، ارائه شده است.
منبع: ایسنا
انتهای پیام/