به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از یاسوج؛ مسئولان با فراهم كردن زمينه بهره وري از تمام ظرفيت ها و مردم با تغيير سبك زندگي و مديريت مصرف مي تواند به تحقق اقتصاد مقاومتي كمك كنند.
سياست هاي كلي اقتصاد مقاومتي بر اساس بند يك اصل 110 قانون اساسي در قالب 24 بند در تاريخ 29 بهمن سال 1392 از سوي مقام معظم رهبري براي اجرا به دستگاه هاي اجرايي ابلاغ شد.
*اقتصاد مقاومتي چيست؟
اقتصاد مقاومتي يعني اقتصاد يك كشور در مقابل فشارهاي خارجي از استحكام لازم برخوردار باشد به نحوي كه سياست هاي كلان اقتصاد كشور به وسيله عوامل درون زا و بيرون زا مخدوش نشود.
كارشناسان اقتصادي مي گويند: اگر هدف اقتصاد مقاومتي را تقويت بنيان هاي اقتصادي كشور بدانيم بايد نسبت به آنچه كه در مورد تحريم هاي اقتصادي متوجه كشور است آگاهانه عمل كنيم و ناگزير بايد بنيان هاي اقتصادي كشور را تقويت كنيم.
*تجربه هاي موفق مردمي اقتصاد مقاومتي در ميدان عمل
يك بانوي كارآفرين در كهگيلويه و بويراحمد گفت:زنان با ايجاد كارگاه هاي خانگي ورونق توليد مي توانند به تحقق اقتصاد مقاومتي كمك كنند.
كافي عاطفي كه خود سرپرست خانوار است ،افزود: بانوان با بهره گيري از مهارت هاي فني و حرفه اي حتي با سرمايه هاي اندك توانايي نقش آفريني در بهبود درآمد خانواده و توليد ملي را دارند.
وي كه با استفاده از يك دستگاه چرخ خياطي ساده شروع به كار كرد و اكنون براي بيش از 20 نفر شغل ايجاد كرده است،تصريح كرد: مديريت مصرف بهينه در خانواده از ديگر راهكارهاي سهيم شدن بانوان در اقتصاد مقاومتي است.
عاطفي كه هم اكنون سه كارگاه خياطي، توليد گليم ، جهيزيه، نان،غذاي سنتي و محلي را مديريت مي كند،تنوع رنگ و استفاده از طرح هاي سنتي و ايراني در توليد صنايع دستي را زمينه صادر شدن دست ساخته هاي سنتي به خارج از كشور مي داند .
وي به نقش زنان در عرصه هاي مختلف به ويژه مادران و همسران شهدا و ايثارگران اشاره كرد و گفت: نامگذاري سال 95 به نام اقتصاد مقاومتي، اقدام و عمل از سوي رهبر فرزانه انقلاب اسلامي فرصتي براي تبديل گفتمان اقتصاد مقاومتي به صورت عملي و اثربخش در زندگي مردم است.
يك بانوي كارآفرين باشتي گفت: برنامه ريزي و پشتكار كليد تحقق اقتصاد مقاومتي است.
مولا معزي زاده كه تنها سواد مقدماتي دارد و هم اكنون حدود 100 فرصت شغلي در زمينه هاي پرورش قارچ، كشاورزي و دامپروري ايجاد كرده است افزود: زنان ظرفيتي بزرگ براي تحقق اقتصاد مقاومتي هستند.
اين بانو كه در منطقه كوچك خان احمد باشت زندگي مي كند، تصريح كرد: زنان با مديريت مصرف ، كار و توليد در كنار وظيفه مادري مي توانند به اقتصاد مقاومتي كمك كنند.
*راهكارهاي تحقق اقتصاد مقاومتي از نگاه نخبگان اقتصادي
نماينده مردم شهرستان هاي گچساران و باشت در مجلس شوراي اسلامي گفت: بهره وري از سرمايه هاي كوچك يكي از راهكارهاي مهم براي تحقق اقتصاد مقاومتي است.
غلامرضا تاجگردون افزود: نامگذاري سال از سوي رهبر معظم انقلاب استفاده از تمام ظرفيت هاي موجود كشور براي توسعه اقتصادي و بهبود وضع معيشتي مردم را ضروري كرده است.
وي اظهاركرد: يكي از راه هايي كه مي تواند به شكوفايي اقتصاد كشور منجر شود، ايجاد اشتغال پايدار و رقابتي كردن توليد است كه جذب سرمايه هاي كوچك گامي به سوي كارآفريني و افزايش توليد ملي است.
نماينده مردم شهرستان هاي گچساران و باشت درمجلس شوراي اسلامي تصريح كرد: بيمه شدن اقتصاد كشور از تهديدهاي خارجي ، كاهش وابستگي به بيگانگان و بهبود معيشت مردم با تحقق اقتصاد مقاومتي امكان پذير است.
تاجگردون ابراز كرد: زمان كنوني فرصتي طلايي براي تلاش در راستاي تحقق اقتصاد مقاومتي است.
وي بيان كرد:مجلس و دولت برنامه هاي خوبي در جهت تحقق شعار اقتصاد مقاومتي دارند.
تاجگردون گفت: اقتصاد پويا زيربناي زندگي سالم و جامعه توسعه يافته است كه بهبود شاخص هاي آن نيازمند مشاركت همگاني است.
*ديدگاه مسئولان
امام جمعه گچساران با اشاره به نامگذاري امسال از سوي رهبر معظم انقلاب به نام سال اقتصاد مقاومتي، اقدام و عمل، گفت: مردم و مسئولان اجرايي كشور و كهگيلويه و بويراحمد براي تحقق هر چه مطلوبتر شعار امسال با اراده قوي وارد ميدان عمل شوند.
حجت الاسلام سيد امين الله حجازي افزود: ملت ايران براي مقابله بهتر با توطئه هاي شوم اقتصادي دشمنان نبايد لحظه اي دست از كار و تلاش براي بهبود وضعيت اقتصادي كشور و تحقق شعار امسال بردارند.
وي بيان كرد: ايجاد اشتغال، مهار تورم و افزايش توليدات داخلي در ايران اسلامي در گرو اجرا و تحقق اقتصاد مقاومتي است.
حجازي اظهار كرد: توليدات داخلي نقش مهمي در اشتغالزايي و رونق اقتصاد كشور دارد و به همين دليل بايد بيش از پيش جدي گرفته شود.
*اقتصاد مقاومتي در ميدان عمل
رئيس بسيج سازندگي سپاه فتح كهگيلويه و بويراحمد گفت: بيش از يك هزارو 340 كارگاه توليدي در راستاي تحقق اهداف اقتصاد مقاومتي در سال هاي 93 و 94 از سوي اين نهاد در اين استان راه اندازي شده است.
رضا رنجبر افزود: با راه اندازي اين كارگاه هاي توليدي زمينه اشتغال بيش از چهار هزارو 600 نفر فراهم شده است.
وي بيان كرد:پارسال بيش از 130 ميليارد ريال تسهيلات از سوي سپاه و بسيج كهگيلويه و بويراحمد به متقاضيان طرح هاي اقتصاد مقاومتي پرداخت شده است.
رنجبر اظهار كرد: با اين ميزان اعتبار بيش از 700 كارگاه توليدي راه اندازي و يك هزار و 600 نفر شاغل شدند.
وي عنوان كرد: اين كارگاه هاي توليدي در زمينه كشاورزي، پرورش مرغ بومي، كشت گياهان دارويي و صنايع تبديلي فعاليت دارند.
رئيس بسيج سازندگي سپاه فتح كهگيلويه و بويراحمد ابراز داشت: از مهمترين كاركردها و سياست هاي مورد نظر اقتصاد مقاومتي تكيه بر توليد داخل، افزايش صادرات محصولات غيرنفتي و كاهش هزينه ها در حوزه هاي مختلف است.
رئيس سازمان مديريت و برنامه ريزي كهگيلويه و بويراحمد با اشاره به برنامه ريزي استانداري براي اجراي برنامه هاي اقتصاد مقاومتي در سطح استان گفت: 14 كارگروه در راستاي تحقق شعار سال تشكيل و برنامه هاي منسجمي را ارائه خواهند داد.
حسن نوروزي عصر افزود: يكي از اولويت هاي اصلي دولت يازدهم در راستاي تحقق شعار سال عملياتي كردن اقتصاد مقاومتي است.
وي اظهاركرد: در اين راستا طرح هاي عمراني كوچك و غيرفعال به بخش خصوصي واگذار خواهند شد.
وي بر همكاري نهادها و عمل به تعهدات آنها در زمينه اقتصاد مقاومتي تاكيد كرد.
نوروزي از اجراي بيش از دو هزار پروژه عمراني در حوزه هاي مختلف در اين استان خبر داد و گفت: اولويت با طرح هاي عمراني با درصد پيشرفت فيزيكي بالاست.
استان 700 هزار نفري كهگيلويه و بويراحمد در جنوب غربي ايران قرار دارد.
انتهای پیام /ف