به گزارش
خبرنگار فوتبال و فوتسال گروه ورزش باشگاه خبرنگاران جوان،غلامحسین محسنی اژهای در نود و ششمین نشست خبری خود با اصحاب رسانه اظهارداشت: در سال 94، تعداد 694 هزار پرونده در شورای حل اختلاف منجر به صلح و سازش شد و پروندهها مختومه شد.
وی افزود: این کار پسندیده است و تا جایی که مردم ناگزیر نیستند با صلح و سازش کار را تمام کنند به نفع همه است و کار دستگاه قضایی هم کمتر میشود.
سخنگوی دستگاه قضا تصریح کرد: در خود دادگاهها و دادسراها هم تعداد قابل توجهی رضایت دادند که امار آنها را اکنون ندارم.
**رهایی از قصاص 370 محکوم
معاون اول قوه قضاییه گفت: در سال 1394 اقدام خوبی از طرف مردم انجام شد و 370 نفر از محکومان به قصاص با رضایت اولیای دم از قصاص رهایی یافتند.
وی افزود: قصاص حق اولیای دم است و میتوانند دیه بگیرند و مصالحه کنند اما این تعداد از مردم از حق قصاص صرف نظر کردند که برخی دیه گرفته و برخی هم نگرفتهاند.
**تعیین تکلیف 800هزار صاحب حساب تعاونی اعتباری ثامن
سخنگوی دستگاه قضا با تأکید براینکه بیش از 800 هزار صاحب حساب تعاونی اعتباری ثامن تاکنون تعیین تکلیف شدهاند، تصریح کرد: تا کنون
1730 میلیارد تومان به سپردهگزاران تعاونی اعتبار ثامن پرداخت شده است.
حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژهای گفت: تا پایان سال 94 تعداد یک میلیون و 258 هزار و 212 هکتار از اراضی شهری، 2 میلیون و 449 هزار و 110 هکتار از زمینهای مزروعی و روستایی و 18 میلیون و 134 هزار و 969 هکتار از منابع طبیعی مشمول طرح حدنگار سازمان ثبت احوال شدهاند.
معاون اول دستگاه قضا افزود: امیدواریم دولت و مجلس بودجه بیشتری اختصاص دهند تا نسبت به سرعت بخشی به زمینهای شهری و روستایی گامهای بلندتری برداشته شود تا از سوء استفادههای احتمالی نیز جلوگیری شود.
وی با بیان اینکه در نیمه دوم سال 93 دادستان کل کشور (رئیسی) مسئولیت ستاد اصل 49 را به اینجانب سپرد، تصریح کرد: از ابتدا تا پایان سال 94 موفق شدیم از 6 استان بازرسی از نزدیک داشته باشیم.
سخنگوی قوه قضاییه بیان داشت : تدبیری اتخاذ شد در استانهایی مانند بوشهر و مازندران که تراکم پروندهها وجود داشت در حد قابل توجهی پروندهها به حد متعارف نزدیک شود.
وی با بیان اینکه دادگاه تجدید نظر اصل 49 متمرکز بر تهران است، گفت: 1130 پرونده در تجدیدنظر موجود بود که عدد بالایی بود و اگر به صورت عادی رسیدگی میشد حدود 4 سال طول میکشید.
معاون اول قوه قضاییه گفت: در این خصوص اقدام فوقالعاده انجام شد و قضاتی قبول زحمت کردند و از 1130 پرونده تجدید نظر این تعداد به روز شد و تا پایان سال 94 به 42 پرونده رسید.
**کشف 5700 کیلو انواع مواد مخدر در اردیبهشت ماه امسال
حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژه ای در رابطه با میزان کشفیات مواد مخدر بیان داشت: مواردی از کشفیات مواد مخدر وجود دارد که لازم است آن ها را به اطلاع مردم برسانیم در شرایطی که در نیمه های اردیبهشت ماه قرار داریم و یک سوم از آن هنوز باقی مانده فقط در 18 روز از اردیبهشت 5700 کیلو مواد مخدر از انواع مختلف حشیش و هروئین کشف شده که فقط 580کیلو از آن هروئین بوده است.
وی ادامه داد: اگر 580کیلو هروئین در کشور توزیع می شد چه اتفاقی رخ می داد؟ در شرایطی کشور های عضو ناتو به تعهدات خود عمل نمی کنند و مواد مخدر به کشور سرازیر می شود چرا با قاچاقچیان مواد مخدر برخورد جدی می کنید باید گفت که با توزیع این مقدار مواد مخدر چه تعداد جوان نابود میشوند.
سخنگوی قوه ی قضاییه گفت: افرادی سودجو با فریب جوانان، آنها را مجبور به قاچاق مواد مخدر به سوی خود می کنند که باید مردم را در این زمینه آگاه کنیم.
**تاکنون بیش از 5 هزار میلیارد تومان از بابک زنجانی اخذ شده است
حجت الاسلام محسنی اژهای در پاسخ به این پرسش که آیا با اعدام بابک زنجانی (متهم نفتی) پولی را میتوانید بازگردانید؟ و آیا مسئولان سابق که متهم پرونده را تائید کردند نباید پاسخگو باشند؟ اظهارداشت: اینکه حکم چه زمانی تائید و چه زمانی اجرا میشود یک نکته است.
وی افزود: اموالی که تاکنون شناسایی شده تکاپوی بدهیهای متهم را نمیدهد و در مجموع از اموال داخل و خارج از کشور بیش از 5 هزار میلیارد تومان اخذ شده است.
معاون اول قوه قضاییه با بیان اینکه بانک مرکزی، سازمان بازرسی و قوه قضاییه به این موضوع وارد شدند، بازرس پرونده و دادگاه 2 سال تلاش کردند اما اموالی بیش از این عدد شناسایی نشده است؛ آیا اینکه وی اموالی دارد و نمیگوید مشخص نیست اما تلاش میشود اموالی که وجود دارد استیفا شود.
سخنگوی قوه قضاییه تصریح کرد: از طرفی هم به وزارت نفت وکالت داده شده است زیرا بدهی اصلی به شرکت وابسته به نفت است که آنها رفتهاند و اموال را بررسی کردهاند.
وی با بیان اینکه هرکسی در این پرونده مطرح بود از آنها تحقیق شده است، گفت: بعضی اتهامها متوجه آنها شد که فعلاً برای 3 نفر کیفرخواست صادر شد و همچنان هم ادامه دارد.
معاون اول قوه قضاییه افزود: اگر چنانچه افرادی جرم داشته باشند در این خصوص از آنها تحقیق میشود اما قرار مجرمیتی در خصوص اتهام دیگران صادر نشده است.
حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژهای با اشاره به اینکه متهم نفتی در روزهای نخست بیش از مقداری که اکنون از آن اخذ شده ارزش اموالش را عنوان کرده بود، گفت: وی یک ملک در تهران داشت که در کارشناسی نخست مبلغ آن 700 میلیون تومان اعلام و پس از اعتراض متهم در کارشناسی دوم مبلغ این ملک 1700 میلیارد تومان اعلام شد و در یک کارشناسی دیگر مبلغ همان ملک 8000 میلیارد تومان تعیین شد و برای همین افراد نیز یک پرونده جداگانه تشکیل شد.
سخنگوی قوه قضاییه اظهارداشت: این ارقام نظرات کارشناسی است و نظر قاضی نیست زیرا یکی از مشکلات دستگاه قضایی همین اختلاف نظرات است و به قوه قضاییه هم ارتباط ندارد.
وی تصریح کرد: هیچوقت صحبت با وی قطع نشده و اینکه چطور میتواند اموالش را بیاورد و یا اگر میتواند از کسی بگیرد و بیاورد صحبتهایی انجام شده است.
**صدور کیفرخواست برای ۴۸ تن در حادثه سفارت عربستان
حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژهای در پاسخ به این پرسش که آیا متهمان پرونده حادثه سفارت عربستان در تهران و مشهد به دادگاه ارجاع شده و محاکمه شدهاند، اظهارداشت: محاکمه صورت نگرفته است.
وی افزود: تعدادی به دادگاه احضار شدند، در دادسرای تهران برای 48 نفر کیفرخواست صادر شده است.
معاون اول قوه قضاییه در پاسخ به این پرسش که آخرین وضعیت عاملان آزار و اذیت زن توریست فرانسوی چگونه است، خاطرنشان کرد: نمیدانم و اطلاعی از برگزاری دادگاه آن ندارم.
**اولادی مواد و الکل مصرف کرده بود
حجتالاسلام غلامحسین اژهای درباره آخرین وضعیت پرونده مرگ مهرداد اولادی گفت: پس از فوت مهرداد اولادی پروندهای تشکیل شد و علت فوت را پزشکی قانونی مصرف مواد و الکل دانسته و موضوع خودکشی را صحیح ندانست.
وی درباره آخرین وضعیت پرونده ستایش قریشی نیز گفت: قرار است کیفرخواست در این زمینه صادر شود و پزشکی قانونی نیز از لحاظ روانی در حال تحقیق از متهم است که امیدواریم قرار مجرمیت و کیفرخواست تا هفته آینده صادر شود.
** پرونده خودکشی بیمار بیمارستان میلاد تشکیل شد
حجتالاسلام و المسلمین محسنی اژهای در پاسخ به این پرسش که آیا قوه قضاییه در خصوص خودکشی یک بیمار در بیمارستان میلاد ورود پیدا کرده است و آیا قوه قضاییه درباره طرح تحول سلامت ورود میکند، اظهار داشت: در اینکه دولت و وزیر بهداشت تلاشهای فراوانی کردند و قطعاً برخی به ثمر نشسته است تردید نیست و جزئیات آن را باید از خودشان سؤال پرسید.
وی افزود: سازمان بازرسی کل کشور برای تمام دستگاههای اجرایی کشور و اداره قوه قضاییه برنامههای سنواتی دارد.
اژهای در خصوص حادثه خودکشی بیمار بیمارستان میلاد خاطرنشان کرد:در این خصوص پرونده تشکیل شده است لکن این فرد هنوز در کما است و امکان سؤال و جواب ندارد و پرونده هم پیشرفتی نداشته و تحقیقات جانبی انجام میشود.
سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به پرسش دیگری مبنی براینکه رئیس کانون وکلای مرکز انتقادی به تبصره 48 آییننامه دادرسی دارند و آیا برنامهای برای ارائه لیست وکلای پرونده امنیتی دارید، تصریح کرد: این تبصره پیشنهاد قوه قضاییه نبود اما در مجلس به این شکل اصلاح و تصویب شد و ما به قانون ملتزم هستیم.
وی افزود: کسانی که در پروندههای امنیتی هستند درباره آنها مشکل خاصی نداریم و اگر چنانچه نباید شرکت نداشته باشند مشخص است
اژهای در خصوص آییننامه بررسی دارایی مسئولان کشور گفت: امیدواریم این آییننامه در زمان خودش آماده شود زیرا این موضوع مشکل دارد و زیرساختهایی نیاز دارد که باید آماده شوند.
**توضیحاتی درباره حقوق میلیونی کارمندان بیمه مرکزی
سخنگوی قوه قضاييه در پاسخ به سوالی مبنی بر افشاگری وزير اقتصاد و دارايی درباره حقوق دريافتی برخی افراد در بيمه مركزی كه بالغ بر 180 ميليون تومان است، گفت: من اين مبلغ را 48 ميليون تومان شنيده بودم اما با توجه به اظهارات وی، اگر خلافی صورت گرفته بايد از سوی دولت پيگيري شود و قوه قضاييه زماني وارد می شود كه جرمی اتفاق افتاده باشد و مدعی العموم شكايت كرده باشند.
انتهای پیام/