معادن طلا و سنگ های تزیینی به عنوان بخشی از معادن غنی کردستان در کشور شهرت ویژه ای دارد اما علی رغم پتانسیل های ویژه این بخش، صنایع تبدیلی در این استان هنوز ایجاد نشده است.

به گزارش خبرنگارگروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از سنندج، مس، باریت، سنگ آهن وآهک، منگنز، آنتیموان، کوارتز، ،میکا، دولومیت،فلورین،بریل ،نمک آبی ،تراورتن،مرمر،مرمریت، چینی، کریستال، مرمریت قرمز  وگرانیت ازجمله دیگرسنگهای  معدنی استان کردستان است که بعضی از این سنگهای منحصر بفرد، شهرت جهانی دارند. 
مجموع ذخایر معدنی استان 600 میلیون تن است که سالانه از این میزان 15میلیون تن برداشت می‌شود.
350  واحد معدنی در استان کردستان وجود دارد که دارای پروانه بهره‌برداری هستند، اما متاسفانه تنها ۵۰ درصد از این واحدها فعال هستند. علت غیرفعال بودن این  واحدهای معدنی شرایط نامطلوبی است که بر تولید و اقتصاد حاکم است.
بخش معدن یکی از ظرفیت‌های بسیارخوب استان کردستان محسوب می‌شود که در صورت ایجاد صنایع فرآوری و صادرات محصولات آن می‌توان به افزایش میزان درآمد سرانه و ایجاد اشتغال پایدار کمک کرد

خام فروشی مواد معدنی این استان موجب آن شده که کردستانی ها نفع آنچنانی از این ثروت خدادادی نبرند.
یکی از معدن داران در کردستان هم میگوید:  نبود کارخانه های فرآوری سنگهای معدنی برای فرآوری این سنگها موجب آن شده ما ارزش افزوده نداشته باشیم و گاهی اوقات یک دهم ارزش همان سنگهای فرآوری شده را بیریم و از سوی دیگر کسانی سود اصلی معادن کردستان را می برند که سنگ های معدنی این استان را فرآوری می کنند.
رحیمی افزود: با پرداخت تسهیلات دولتی به سرمایه گذاران و  استفاده ازتجربیات دانش آموختگان دانشگاهی رشته معدن می توان بخش معدن کردستان را رونق بخشید.
سید احسن علوی نماینده مردم شهرستان های سنندج، دیواندره و کامیاران در مجلس شورای اسلامی در رابطه با خام فروشی در معادن استان کردستان گفت: حمایت های دولت در اعطای تسهیلات ،ممانعت از خام فروشی مواد معدنی و امنیت سرمایه گذاری در بخش معدن کردستان مهم است و بایدسر مایه گذاران خارجی را به ان جذب کردتا از این طریق علاوه‌ بر ایجاد اشتغال برای جوانان بیکار به افزایش ارزش افزوده و رونق اقتصادی کردستان نیز کمک کرد. 
دره وزمی مدیرکل سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان در ارتباط با وضعیت معادن این استان می‌گوید: ضعف زیرساخت ها و نبود سرمایه گذار، کمبود منابع مالی و تسهیلات بانکی، گران بودن زمین در استان برای ایجاد شهرک های صنعتی، عدم سرمایه گذاری در سال های گذشته، خام فروشی در معادن، نبود تکنولوژی جدید و یا عدم بکارگیری تکنولوژی جدید در معادن استان، ناتوانی تولید و ارزش افزوده در معدن و رکود فعالیت های عمرانی از جمله مشکلات عمده بخش معدن استان است.
به گفته  استاندار کردستان جلوگیری از خام فروشی مواد معدنی باید در اولویت کاری مسئولان در این زمینه باشد وشرط اصلی واگذاری امتیاز معادن نیز باید ایجاد صنایع تبدیلی در حاشیه این معادن برای ایجاد اشتغال و نیز ارزش افزوده بیشتر برای مواد معدنی در استان باشد.
به عقیده کارشناسان معادن غنی کردستان موتور محرکه اقتصاد این استان می تواند باشد که هم درآمد زایی و هم اشتغال را به دنبال دارد و می طلبد شرکت های دولتی کار اکتشافات این معادن را بر عهده بگیرند و از این طریق راه را برای سرمایه گذارهای بعدی در استان هموار کنند. 
انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.